Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Inzercia a daňe

Obdivujem chalanov ako sa snazia, hlavne, ked sme uz zistili, ze ty hoci polozis otazku mas uz na nu casto odpoved a nezaujima ta v podstate, co ti tu kto radi.
Tato odpoved nie je pre teba (ty uz nazor mas), ale pre pripadneho dalsieho cloveka, co by mal podobnu otazku.
Vsetk prijmy, ktore mas z predaja (na inzerat napriklad) musis zdanovat...ty ako fyzicka osoba, ktora je zamestnancom to uvedies v koncorocnom dnaovom priznani. Ake a ktore prijmy su oslobedna od platenia dani a v akej vyske ti povie hocijaky danovy poradca, uctovnik, alebo pracovnik danoveho uradu.
Otazka je, ci nepodnikas. Odpoved ti da opat pracovnik danoveho uradu, pretoze on rozhoduje o tom, ci tvoje predavanie na inzerat je alebo nie je podnikanie.
Poucku o tom, co je podnikanie ti uz chalani napisali, zisk z toho mas, otazke je, ci sa da cinnost povazovat za sustavnu.
Z praxe...ak kupis, predas rocne 10-20 veci rocne na inzerat a na kazdej zarobis napriklad 50 eur tak silne pochybujem, ze nejaky danovak to bude povazovat za podnikanie.
Ak predas rocne 100-200 veci na inzerat tak silne pochybujem, ze to za podnikanie povazovat nebude.
Kde je ta hranica zakon nepise, takze to posudzuje vzdy clovek.
A nedrz sa slovka inzerat, za prijem sa povazuje aj to, ked prijmes peniaze aj mimo nejakeho inzeratu a ako bolo povedane, staci jeden nasraty kamarat, ci nespokojny zakaznik a mozes ocakavat predvolanie na DU za ucelom podania vysvetlenia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny