Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Inzercia a daňe

Zdravím, už som raz zakladal podobné téma, no rád by som zistil "aktuálne" informácie.

Vopred upozorním, že v daniach ani podobných vecí súvisiace s daňami sa moc nevyznám, tak by som ocenil, ak by ste to písali doslova ako "pre debila".

V minulej téme (odkaz tu) som rozoberal inzerciu na internete. Rád by som sa ku tomu vrátil. Na internete som našiel tento článok, a teda z neho som pochopil, že v roku 2019 pokiaľ by som nepresiahol sumu 1 968,68€, tak nemusím nič zdaniť. Snažil som sa hľadať na google aká maximálna suma platí pre rok 2020. Alebo sa táto suma nemení? A ešte sa vrátim ku tej sume z roku 2019. Je to myslené tak, že spolu suma nesmie presiahnuť 1 968,68€? Myslím to tak, že keď si založím nejaký inzerát napr. že opravujem bicykle, a jedna oprava by stála napr. 360,-€, tak si to "mám niekde zapísať" (tú sumu) a nesmie spolu presiahnuť 1 968,68€? (Takže 1 človek(360,-€) + 2 človek(360,-€) = 720,-€) | Alebo je to myslené tak, že pokiaľ nechcem nič zdaniť, tak nesmiem napr. za opravu bicykla požadovať viac ako 1 968,68€? Chápete snáď ako to myslím :). Je podľa mňa blbosť aby som platil dane, keď ma napr. kontaktuje jeden človek za 7 mesiacov. V takomto prípade nemám čo zdaniť... :D Nepoviem, keby ma napr. za jeden deň kontaktovalo 5 000 ľudí, a doslova by som za jeden deň dokázal zarobiť napr. 7 500,-€. Ale tak keď ma raz za rok kontaktuje jeden človek, tak čo mám zdaniť... vzduch? :D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obdivujem chalanov ako sa snazia, hlavne, ked sme uz zistili, ze ty hoci polozis otazku mas uz na nu… nový
fleg 16.04.2020 10:23
fleg
Umím si představit mnoho daleko užitečnějších činností, než téhle entitě pořád dokola něco vysvětlov… poslední
Kurt 16.04.2020 12:47
Kurt

Obdivujem chalanov ako sa snazia, hlavne, ked sme uz zistili, ze ty hoci polozis otazku mas uz na nu casto odpoved a nezaujima ta v podstate, co ti tu kto radi.
Tato odpoved nie je pre teba (ty uz nazor mas), ale pre pripadneho dalsieho cloveka, co by mal podobnu otazku.
Vsetk prijmy, ktore mas z predaja (na inzerat napriklad) musis zdanovat...ty ako fyzicka osoba, ktora je zamestnancom to uvedies v koncorocnom dnaovom priznani. Ake a ktore prijmy su oslobedna od platenia dani a v akej vyske ti povie hocijaky danovy poradca, uctovnik, alebo pracovnik danoveho uradu.
Otazka je, ci nepodnikas. Odpoved ti da opat pracovnik danoveho uradu, pretoze on rozhoduje o tom, ci tvoje predavanie na inzerat je alebo nie je podnikanie.
Poucku o tom, co je podnikanie ti uz chalani napisali, zisk z toho mas, otazke je, ci sa da cinnost povazovat za sustavnu.
Z praxe...ak kupis, predas rocne 10-20 veci rocne na inzerat a na kazdej zarobis napriklad 50 eur tak silne pochybujem, ze nejaky danovak to bude povazovat za podnikanie.
Ak predas rocne 100-200 veci na inzerat tak silne pochybujem, ze to za podnikanie povazovat nebude.
Kde je ta hranica zakon nepise, takze to posudzuje vzdy clovek.
A nedrz sa slovka inzerat, za prijem sa povazuje aj to, ked prijmes peniaze aj mimo nejakeho inzeratu a ako bolo povedane, staci jeden nasraty kamarat, ci nespokojny zakaznik a mozes ocakavat predvolanie na DU za ucelom podania vysvetlenia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru