Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jízdenka do vlaku Arriva?

Hledám spoj z Kolína do Mladé Boleslavi, nabízí se mi vlak spolku Arriva.
Lze si nějak normálně koupit jízdenku když přijdu na nádraží? Koukal jsem, v Kolíně je to předělané, nad všemi kasami je nápis České Dráhy, zkoušel jsem se podívat na internetu na ten spoj, tam mi to vnucuje nějakou místenku. Dá se jízdenka koupit až při nástupu od průvodčího nebo mají nějaké automaty?
Som z teho voľaký zmätený. Prase aby se v tom vyznalo.

Předmět Autor Datum
Nikdy jsem s Arrivou "zatím" nejel, takže o automatech nwm. Ale u průvodčího to půjde koupit určitě… nový
tojezdenek 10.06.2020 07:02
tojezdenek
Zeptej se Arrivy. nový
Kyncl 10.06.2020 10:15
Kyncl
Co pamatuju, arriva se kupovala ve vlaku bez přirážky, normálně u průvodčího, protože žádnou prodejn… nový
ml1 10.06.2020 15:00
ml1
Asi udělám průzkum bojem - půjdu na nádraží, počkám na vlak a buď pojedu nebo nepojedu. Nemám tam k… nový
Yarda 10.06.2020 15:09
Yarda
Ja jsem vlakem Arrivy parkrat jela, jizdenku jsem vzdy kupovala u pruvodciho ve vlaku. poslední
merlouska 10.06.2020 16:03
merlouska

Co pamatuju, arriva se kupovala ve vlaku bez přirážky, normálně u průvodčího, protože žádnou prodejnu jízdenek nemaji (ovšem arriva neni jen jedna, to je značka německých spolkových drah (Deutsche Bundesbahn) pro mnoho nespolupracujích autobusových i vlakových dopravců, kteří by značce DB dělaly ostudu). Na přelomu dubna a května byl slibovaný nějaký jednotný železniční tarif, který by platil u všech státem (kraji a městy) objednávaných dopravců, ale máme červen a je ticho po pěšině (nemluvě o tom, že byl slibovaný nejpozději k stávajícímu GVD tedy od minulého prosince). Zatím tak funguje akorát PID (a obdobné v jiných krajích), ale kolín je už mimo (jinak arriva co pendluje mezi Roztokama a Hostivařem jízdenky PID normálně uznává, KŽC snad taky, s těma jsem už dlouho nejel).
Když ještě jezdila arriva k nám, dalo se nějak kupovat na jejich internetu, nikdy jsem to netestoval, přišlo mi to zbytečné (za ty samé peníze a komplikovanější). Místenka bude možná jako bonus, na to přišly už i české dráhy, i když místenku dávaji zadarmo jen někde (většinou jen tam, kde je povinná).
Mám pocit, že co nejvíc to zamotat je hlavním cílem, aby si každý cestu vlakem rozmyslel (aby nemusel študovat stohy výmyslů) a oni nebyli obtěžováni takovým davem kaštanů, peníze dostanou od státu stejné za prázdný i plný vlak, možná za ten plný méně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru