Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem utratili "mé" spoření a teď jim to mám vracet

Po pravni strance - sporeni je tvoje, pokud ti tam darovali penize, jsou tvoje, nemel jsi podepsat vyber penez z toho sporeni. Byt je tvuj, alespon je na tebe psany. Najmi si pravnika, a budes se s nima soudit. Oni uplatni pohledavku na vybaveni bytu, ktere se ti sice nelibi, ale souhlasil jsi s nim. S trochou stesti se ti podari ten byt prodat aspon ne moc hluboko pod nakupni cenou, tuto vyplatit jejich pohledavku i pravnika a nebyt v dluhu, mozna byt i v mirnem plusu. Vas vztah samozrejme nejspis skoncil, ale muzes rikat, ze jsi jim vratil vse do koruny a mit na to i papir. IMHO reseni na houby, ale presne dle litery zakona.

(Varianta B pocukrujes se s nima trochu, vychvalis je do nebe, prohlasis, ze vybaveni bytu je jejich dar pro tvou budoucnost, chvili tam budes bydlet a nechas si to, ze je to jejich dar, podepsat na papir. Nacez jako spravny hajzl s tim papirem v ruce ten byt prodas a vsechny prachy si nechas a odejdes do sveta -Prahy- at si trhnou nohou a pokud neco chteji, at se soudi oni.)

Pokud to beres tak, ze jsi nikdy zadne penize nemel, i kdyz sporeni "bylo psane na tebe" a vsechno jsou to jejich penize, stejne tak jako to co nacpali do toho bytu, tak jim byt proste daruj, at sis s nim delaji co chteji, kdyz si ho z tvych ulev a statnich prispevku poridili. Budes na nule, nebudes jim dluzit nic (byt maji, co jeste by chteli, ty sis nic nenechal, vsechno jsi jim dal, vsechno je zarizene jak si prali oni, ne ty, a takhle to rikej po rodine - pokud jsi nemohl mluvit do vybaveni, proc by ses jim mel zabyvat). Jestli ho budou pronajimat, nebo prodaji je jejich problem, tys ho po nich nikdy nechtel. Stejne to bude se vztahem na levacku.

Tak jak tak te bud explicitne vydedi, nebo ten byt jednou, az umrou, zdedis a budes resit co s nim - v te dobe asi nejlip prodat, protoze bydlet budes davno ve svem a jezdit ho pronajimat bude spis zatez, nez zisk (cas a prace jsou taky penize - pokud bys chtel pronajimat byt, za ty penize z prodeje koupis a zaridis neco co budes mit blizko a zarizene podle soucasnych pozadavku, tudiz i pronajimatelne za soucasne ceny)

(Varianta C - svolej velkou rodinnou seslost a tam predestri tyto tri cesty, at si vyberou, ktere da rodina prednost, ze ty ten byt proste pro sebe nechces a vic moznosti neni a co si rodina vybere, to bude a nikdo at si pak nestezuje. Ze z tohohle projektu proste odchazis a je jen na nich jak moc te oskubou do zacatku noveho zivoat, ale dluhy proste neberes. Pak se aspon rozhada cela rodina komplet a nebudes jedina cerna ovce ty.)

Proste jsi se sebou nechal vorat moc dlouho a cim dyl, tim to bude horsi, nejvyssi cas se postavit na vlastni nohy a starat se o sebe sam. Mas praci v Praze - tedy prijem - podle toho se zarid s bydlenim v Praze a okoli a zacni si setrit vlastni penize na zacatek noveho zivota.

Nebo jim holt delej loutku do konce zivota, dosluz jim do smrti a smir se s tim, ze bude po jejich furt, casem ti najdou vhodnou nevestu a deti ti taky budou vychovavat po svem a ty budes jen nalepka na jejich zivotnim projektu i po jejich smrti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny