Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pouziti blinkru

Podle te velke modre obdelnikove znacky tam jsou dva pruhy dopredu.
Podle vodorovneho znaceni (cary na silnici) nejsou ty dva pruhy oddelene, ale je tam jeste jeden pruh v protismeru, ktery oddeleny je.
Podle te kulate modre znacky se tam cesta deli (leva na parkoviste nahore, prava na parkoviste dole).

Ani to, ze na krizovatce nekam nesmim jet kvuli znackam, me nezbavuje povinnosti davat znameni o zmene smeru jizdy (ostatne ten za mnou vubec nemusi tusit, zda se me ta dodatkova tabulka u zakazu vjezdu tyka, ci nikoli)

Na jednu stranu by se dalo argumentovat tim, ze tam je zatacka a az pak krizovatka a ze jedu v levem pruhu rovne a smer nemenim ( a znameni tedy nedavam),
na druhou stranu by se dalo argumentovat, ze neni jasne kde presne se ty pruhy deli, kde prejizdim z nejpravejsiho do leveho (a tedy musim blikat) a zda me nenuti znameni dat ta modra kulata znacka.

Ja osobne bych levy blinkr spis dal, protoze zahybam do leva a tezko nekoho zmatu, kdyz blinkr dam, zatimco kdybych ho nedal, tak nemusi byt jasne kterou z tech dvou cest zvolim a nekdo za mnou by to mohl vyhodnotit blbe. A pokud by se nekdo mylne domnival, ze chci jet vlevo dolu do protismeru, tak stejne neni pricetny manevr, kterym by se dostal do mista, kde bych ho ohrozil. Ale kdybych znameni nedal, tak by se asi taky nic moc nestalo.

Hlavne bych tam najizdel pomalu a opatrne, protoze to je spletite a muzou tam byt mista, kam je blbe videt a muze nekdo blbe vyjizdet zhora - treba spratek vsede na skejtu - a bez ohledu na to, kdo je v pravu, je jednani s policajtama, oprava karoserie a cisteni fleku od krve opruz, kteremu se lepe predem vyhnout - par usetrenych sekund za riziko nejakych problemu rozhodne nestoji. (coz teda mozna neni vyzadovano psanymi pravidly, ale rozhodne je vyzadovano rozumem - stejne jako to, ze rozjety vlak ci tramvaj proste maji prednost bez ohledu na cokoli)

(a co se autoskoly tyce - asi by bylo nejlepsi se proste zeptat instruktora, jak tohle mas vyhodnotit a udelat a u zkousky to pak udelat presne tak, "protoze tak me to pan ucitel rekl, ze tady mam delat")

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny