Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik stojí provoz rodinného domu?

Asi jsou dnes jiné poměry, ale 80m2 na barák? To se mi zdá neuvěřitelně málo.

Za plyn jsme platili za rok (do konce února 2020) 26 tisíc. Cca po 25 letech jsme měnili plynový kotel (30? 40? tisíc)
Za elektřinu (do konce května 2020) 20 tisíc.
Za vodu (vodné a stočné) 5 tisíc, ale kromě vody z řádu máme i studnu (záchody, pračka), dešťovku (pračka) a rozvod závlahy na latifundie za barákem.

Barák má přes třicet let, vevnitř jsme akorát malovali a předělávali kompletní rozvody vody a část odpadů, koupelku, záchod, prádelku, to nějakou tu stovku stálo. Asi by bylo vhodné vyměnit okna, krytinu střechy vč. účinnějšího zateplení, případně celý barák zateplit. A lepe vyřešit kanalizaci na dvoře a před barákem, vč. lepšího napojení na řád.

Ta kanalizace nás asi nemine, počítám, že to vyjde tak na 50-100 tisíc (já to kopat nebudu). Okna, střecha a zateplení by vyšlo baj vočko na mega, do toho se nám moc nechce. Pokud bychom ušetřili třeba polovinu nákladů na topení (plyn), než se mi to po 10-15 tisících ročně vrátí, dávno budu metr osmdesát hluboko. Buď to vydržíme, nebo prodáme a půjdeme jinde.

Máme kompletně podsklepený barák, přízemí + komplet podkroví. Metry čtvereční podlahové plochy celkem teď počítat nebudu, ale tipuji to tak na 250. Bydlíme tu sami dva s manželkou, děcka jsou dávno pryč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny