Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úmrtí blízkého - co dělat

Ahoj, tak další info:

teta zemřela v Brněnské nemocnici, bydlela v domě s pečovatelskou službou pro seniory. Měla přidělenou sociální pracovnici (která se starala o všechny její věci).

Ve čtvrtek jsme jeli do místa jejího bydliště, kde jsme se sešli s náhradní soc. pracovnicí (tamta se vrací do práce z dovolené až v pondělí). Z bytu se vzali jen věci na pohřeb (oblečení, foto a rodný list). Dále se jelo do nemocnice, kde jsme dostali potvrzení o úmrtí (není to úmrtní list, na ten se čeká cca 14 dní) a její osobní věci. Byt se následně zamkl a klíče zůstanou na úřadě až do dědického řízení.

Poté se jelo na pohřební službu domluvit pohřeb, ofotili si dokumenty (občanku, rodný list, foto, udělalo se parte). Teta naštěstí měla rod. hrobku a vytesané jméno s datem narození, takže už se jen dotesá datum úmrtí + jsme prodloužili nájem hrob. místa na 10 let.

Teď se musí poslat dokumenty na matriku (OP, potvrzení o úmrtí, rodný list a hlavně faktura z pohřební služby). Matrika vystaví úmrtní list a pošle osobě uvedené na faktuře od pohřební služby.

Další info se dozvíme od soc. pracovnice, která tetu měla na starost - v pondělí. Chceme hlavně všechen nábytek nechat například charitě v místě bydliště, rozhodně nepovezeme starý nábytek z Brna do Liberce. Akorát jsme se dozvěděli že asi budeme muset teď platit ten její pronajatý byt v domově...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny