Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zjištění,zda už jsem měl koronavir

ahoj,jsem laik,co tomu nerozumí,dá se zjistit jestli jsem prodělal koronavir v minulosti? Třeba když jsem bezpříznakovid a na testu jsem taky nebyl.
Jde to zjistit i třeba rok nazpátek?
Nebo jen po dobu kdy se říká, že je imunita na další chycení koronaviru po přechodzí nákaze, což ale není jisté a určité ?
Nebo v současné době vůbec?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Lze si koupit domácí test z krve na protilátky https://www.dialekarna.cz/Respiratory-rousky/COVID-19…
aki 25.10.2020 22:02
aki
Ono tělo si po prodělání covidu protilátky vytvořit nemusí. Fakticky se protilátky vytváří už v průb… poslední
Araneus84 28.10.2020 18:27
Araneus84

Lze si koupit domácí test z krve na protilátky
https://www.dialekarna.cz/Respiratory-rousky/COVID-19-rychlotest-na-protilatky-koronavirus-IgG-IgM

Na prst se přimáčkne taková tubička, z ní vystřelí jehla, odebere se kapička krve, kápne do testu a přidají se dvě kapky činidla.. Pak se sledují proužky.

Zajímavost - manželka COVID prodělala (pozitivní stěr) a tento test dává po měsíci negativní výsledek... Buď je brzo na protilátky (divné), nevytvořila si je (možné, průběh byl lehký), nebo se test spletl...(nepravděpodobné)

Ono tělo si po prodělání covidu protilátky vytvořit nemusí. Fakticky se protilátky vytváří už v průběhu nemoci. Takovíto lidé mají samozřejmě smolíka a klidně se jim může stát, že po prodělání covidu ho chytnou klidně za pár týdnů znovu.
Takovýchto lidí by moc být nemělo, nicméně jsou....

Každopádně já jsem zastánce toho, že ani 0,5% úmrtnost (tj. nějakých 50k mrtvých) není důvodem pro to rozjebat ekonomiku a zkurvit životy 10M lidí ...

Sám sem měl Covid před třemi týdny. Na testech jsem byl v pondělí. Musel jsem jim tam nechat číslo svého mob. telefonu. Na dotaz kdy budou výsledky, tak prý v úterý nejpozději ve středu. Když se mi ani po týdnu nikdo neozval, tak jsem sám volal obvoďačce, jak jsem tedy dopad. Ona chvíli listovala papírama a pak mi řekla, že mi to vyšlo pozitivně a měl bych tedy být ještě 3 dny v karanténě. LOL. Dodnes se mi nikdo neozval ve smyslu s kým jsem byl v kontaktu a ani žádné oficiální sdělení, že jsem vlastně dostal covid.... Průběh byl takový, že jsem měl cca 4 dny rýmu a jeden den jsem celý prospal. Nic víc, nic míň. Chřipka, kterou jsem dostal před 2lety mě teda sejmula několikanásobně víc, kdy jsem prvních 14 dnů skoro nebyl schopen dojít ani na záchod....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru