Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Covid cestování

Dobrý den,
Plánuju cestu na Dominikánu a chtěl bych se zeptat na pár rad. Cesty si zařizuji sám jelikož si za stejný peníz zajišťuji lepší hotely a mám přístup i k těm mimo nabídku. Ale teď mě trápí následující. Není publikován žádný přímý spoj tedy letiště Praha - Punta cana. V případě využití skyscanneru či google letenek se objevují šílené lety s dobou až 36 hodin kvůli přestupům např. 18 hodin čekání na přestup ve francii. Společnost Fisher však nabízí přímé lety přes Airfrance. V moment kdy se ten konkrétní let snažím dohledat nacházím opět šílené lety s přestupama (pozn. hledám přímo na stránkách letecké společnosti) jak je to možné ? Když si otevřu flightradar abych viděl propojení všech konkrétních měst Praha - punta cana se tam nenachází. Jak je to tedy vůbec možné a dá se tam nějak dostat ? V případě, že by to vůbec nešlo vyřešit uvažuji nad alternativou Praha - Madrid - Punta Cana a opačně zpět. Je tam doba cestování asi cca 9 hodin a je to lepší než-li 13,50 jelikož jedeme s 2 letým. Avšak nám španělsko zavedlo vstup pouze s testem. Můj plán je následující jelikož spoj v madridu je až následující den využít hotelu Air rooms přímo na Madridském letišti. Jak je to s Covid testama v tomto případě ? Jak je to s kuframa ? Představu mám takovou, že vůbec nebudu procházet bránou ale přistanu, vyzvednu kufry, přesunu se v rámci terminálu 4 do hotelu a následující den holaj solaj do pryč. Když sem se ale nad tím hlouběji zamyslel tak vlastně bránou budu muset projít, jelikož budu muset udělat check-in na přepážce a samozřejmě získat letenky. Má někdo nějakou radu jak by se toto dalo vyřešit ?
Předem děkuji za jakýkoliv tip

Předmět Autor Datum
Na to ti asi tady nikdo neodpoví. Nejlépe je to konzultovat s leteckou společností, s kterou chceš l… nový
nerady 06.11.2020 10:32
nerady
Když jsem předloni zjišťoval leteckou alternativu cesty na dovolenou (autobusy do Itálie moc nejezdí… nový
ml1 06.11.2020 17:25
ml1
Já Vám nevím, juknul jsem na to a ta cesta do Paříže by byla naprosto šílená. Zvlášť když vezmu v po… poslední
Petrklíč 06.11.2020 19:36
Petrklíč

Na to ti asi tady nikdo neodpoví. Nejlépe je to konzultovat s leteckou společností, s kterou chceš letět a na konzulátech zemí kde budeš mít mezipřistání. Stejně bude výsledek nejasný jelikož pravidla se mění každou hodinou.

Když jsem předloni zjišťoval leteckou alternativu cesty na dovolenou (autobusy do Itálie moc nejezdí, protože češi radši jezdí do chorvatska a toho roku nebyla doprava), dospěl jsem k dojmu, že z prahy nelétá skoro nic. Rozumné spojení tehdy vypadalo, že je buď z Vídně nebo Mnichova (do obou měst je dobré vlakové spojení a při nákupu včas se jízdenka vejde do 400 korun, nevím jak je to potom s letištěm), ale to nemělo moc cenu (jet 5 hodin do vídně tam strávit několik hodin na letišti, hodinu letět a pak se dalších 5 hodin přepravovat do cíle, nepočítaje v to cestu z letiště na vlak), tak jsme jeli vlakem i loni a letos (blbý je právě že normální cena překonává nízkonákladové letenky, ale když se to koupí půl roku předem (v únoru) je to srovnatelné s cenou toho autobusu).
Jo vtipné nabídky letů Praha-Řím přes sydney, tokio, singapůr, moskvu, ... ty taky padaly. Bral jsem to jako vhodné pro nějakou komedii, to přece nemůže být myšlené vážně.
S létáním nemám zkušenosti, letěl jsem jen jednou a to jsem navíc nezařizoval.

Je otázkou, jak se létá v této době, která není příliš vhodná na nějaké výlety a prakticky cokoliv kromě cesty na nákup a do práce je zakázané. Řekl bych, že počet spojů bude podstatně zredukovaný.

Mimochodem zkouším vyhledávání a opravdu ať dám snad cokoliv je tam čekačka přes 20 hodin. Většinou v paříži z těch rozumnějších výsledků (spojení přes Atlantu, a New York nepočítám). Je zajímavé, že to do paříže z prahy nelétá častěji, jestli je to normální stav nebo následek epidemie těžko posoudim, o letové řády se nezajímám. Možná by stálo za to podívat se po cestě do paříže pozemní cestou (to by tak 24 hodin dalo). Přímé vlaky tam už nejezdí dávno, ani nepamatuju, kdy jsem na pražském hlavním nádraží naposledy viděl nápis Paris (jezdívaly snad autobusy, ale kromě toho že taková cesta busem je vopruz, tak asi taky jezdit nebudou). Zase by se muselo nastoupit na noční vlak ale nevim kde (Vídeň, Berlín, něco blíž kam se dá z čech dojet, toto je obojí stranou) a zase je otázkou, jestli vůbec jezdí.
Jo ještě je spojení swiss air z curychu, tam je spojení z prahy (ovšem přímé lehátkové vozy do curychu nyní do odvolání nejezdí).

Já Vám nevím, juknul jsem na to a ta cesta do Paříže by byla naprosto šílená. Zvlášť když vezmu v potaz, že letí s 2 letým předpokládám v páru a ještě do toho ze zmiňoval o kufrech. Taky sem juknul na ty lety a on je tam právě problém v tom, že z CHDG to letí moc brzo a z Prahy moc pozdě. Co se týče spojení z letiště pana Havla tak musím potvrdit, že to stojí za prd. Ono to stálo za prd už před tím Covidem a teď je to ještě k tomu podtržené ! Dneska je to letiště spíš jako překládka smetí a určitě zaspalo oproti ostatním zemím. Spoje co sem našel sou fakt k smíchu :D . Praha - Amstrdam - Torronto a zpátky do Punta Cany, kdo může navrhnout takovej nesmysl ? Co se týče spojů tak tam lítá KLM, Air Canada, Swiss, Airfrance, Evelop a myslím Aireuropa. A už jenom když vydím tu nabídku co tam lítá tak se mi ježí chlupy :D :D . Jako z nabídky asi z doslechu nejlepší swiss a možná bych se nebál prubnout ten evelop. V ásii jsem narazil na nově založenou Bamboo airlines a naprostá spokojenost, protože nová aerolinka začala používat novější letadla a proto tam byl lepší komfort oproti dlouho zavedeným. Navíc ten evelop lítá právě z toho madridu takže by se ti to hodilo do plánu. S tím španělskem ale nevím nevím. Situace je teď docela divoká a co platilo včera dneska už neplatí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru