Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace sluchátek - mechanické poškození

Ahoj, před měsícem jsem na Alze koupil sluchátka Sony 1000xm3 (za nemalé peníze) ani ne po měsíci používání v nich při sundání z hlavy luplo - ulomil se kousek plastu v místě, kde si celý "most povytahujete" podle velikosti hlavy. Sluchátka jsou funkční, dalo by se to zakápnout lepidlem a snad by to i drželo, ale chci je zkusit reklamovat.

Co ale vím, je, že spousta takových reklamaci je převážně zamítnuta a jediný uvedený důvod je: bylo zjištěno mechanické poškození.

Dá se proti tomu nějak bránit? Sluchátka byla při převzetí zboží v pořádku, bez nějaké viditelné praskliny atd. Jsem docela naštván, protože k sluchátkům se chovám dobře, přeci jen 8k na hlavě, člověk se boji, aby si je neponičil. Máte někdo s tímto typem reklamace nějakou zkušenost?

Díky za odpovědi,

BrB

Předmět Autor Datum
Musel bys dokázat, že to mechanické poškození bylo způsobeno konstrukční vadou sluchátek - že ten mo…
Jan Fiala 30.11.2020 09:24
Jan Fiala
... a to se bude dokazovat dost těžko. Asi nebude najímat soudního znalce a nechávat si vypracovávat… poslední
host 01.12.2020 08:53
host

Musel bys dokázat, že to mechanické poškození bylo způsobeno konstrukční vadou sluchátek - že ten most byl špatně navržený a nezlomil jsi jej ty nějakým hrubým zacházením (neobviňuju tě, že jsi s tím házel, pouze konstatuju argumenty druhé strany).

... a to se bude dokazovat dost těžko. Asi nebude najímat soudního znalce a nechávat si vypracovávat znalecký posudek.

Kdyby se stejných reklamací sešlo víc a třeba se zjistilo, že to byla nějaká vadná série, to by bylo něco jiného. Jinak tomu bohužel moc šancí nedávám.

Každopádně v takových případech je úplně jedno, co si tady kdo myslí, poslední slovo má reklamační oddělení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru