Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Česká pošta - tří-rychlostní doručování

Tak hlásím, že Česká pošta postoupila do dalšího levelu doručování.
Ke dvou rychlostnímu doručování (prioritní a normální) se přidal další stupeň - doruč si sám

Obyčejný balík z Německa.
Podle sledování prošel celnicí a včera byl uložen na poště.
Žádný pokus o doručení.
Žádné avízo ve schránce.

Tak jsem zavolal na poštu, jestli to znamená, že na poště skončil a mohu si pro něj přijít. Prý ano.
Na poště jsem se ptal, jestli je normální, že už ani nedoručují a ani nedají vědět, že tam nějaký balík je.
Odpověď: nedoručujeme, protože by se to nevešlo do schránky (to přece nic nemění na tom, že může pošťačka zazvonit). Avízo nedáváme. Vedoucí to prý obvolávala. WTF?

Takže když není na balíku tel. číslo, tak se člověk ani nedozví, že nějaký balík na poště má a balík pak cestuje zpět.
Zaplatíte si doručení a pošta to prostě bez pokusu o doručení uloží na poště a ani nedá vědět?

Chápu, že koncem listopadu zjistili, že budou opět Vánoce a bude víc doručování. Na to už si všichni zvykli. Ale že úplně přestanou doručovat a ani nedají vědět? To čekají, že lidi budou obden volat na poštu a zjišťovat, zda tam náhodou nemají něco, co jim mělo být doručeno, aby si to mohli vyzvednout? Zvlášť, když má pošta otevřeno do 16:00?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po létech to zjednodušili, už mají jen jednorychlostní doručování, známky s písmeny A, B, C vydávají… nový
ml1 27.12.2023 13:48
ml1
Tak rakouska posta to ale nedorucovala v CR, ne? :-) Jinak ja posilala pohled z dovolene v Recku, j… poslední
merlouska 27.12.2023 23:43
merlouska

Po létech to zjednodušili, už mají jen jednorychlostní doručování, známky s písmeny A, B, C vydávají už jen z tradice. Všechno jde stejně pomalu. Ostatně já jsdem od začátku říkal, že je to nesmysl.
Určitý rekord se poště povedl minulý měsíc. Dopis z Klatov putoval přesně 14 dnů. Vhozen do schránky v sobotu (počítejme od pondělí, o víkendech se nevybírá, také razítko bylo pondělní), týden nic, další týden nic (to není možné, to už ho museli ztratit) a až třetí týden v pondělí jsme jej měli doma ve schránce. Tedy čistého času 14 dnů v poštovní přepravě. Ne že bych nezažil delší doručování (i šest neděl a víc), ale to byla vždy cizina, po čechách obvyle stačil týden.
Rekord opačný se povedl v létě. Cestou na dovolenou jsme dostali bláznivý nápad poslat pohled příbuzným. No ono když tak ve vídni čekáme na vlak (a že se nemůžeme spolehnout na dochvilnost, nechali jsme si tam raději 2.5 hodiny namísto půl hodiny), nápady jsou různé. Tak koupíme pohled, přímo na nádraží mají výběr, známky má ale prý jen pošta, naštěstí je za rohem (ještě by se prý to dalo stihnout - 5 minut před pátou, pošta má do pěti) a podle instrukcí prodavače jsem ji skutečně našel. Známky jsem koupil, tak jsme mohli pohled vypsat. A teď kde je poštovní schránka, prošel jsem nádraží křížem krážem a nic, no tak zkusíme tu poštu, tam snad schránka bude. A byla, ale jen uvnitř a už bylo zavřeno (co by bylo za problém udělat díru na dopisy zvenku). Takže dovnitř do "samoobslužné zóny" se muselo na platební kartu (jako k některým bankomatům u nás), i to jsme překonali a dopis do schránky hodili. No ale proč to celé píšu je to, že druhý den dopoledne - to už jsme čekali na další (poslední přestup) ve stanici Miláno Rogoredo (taková díra, kde vůbec nic neni (jen tam zastavují i významnější vlaky i vlaky Freccia asi jako naše Praha Libeň nebo Holešovice), ale navazoval tam vlak z Rakouska na transiltalský vlak do Kalábrie, měli jsme před sebou posledních 8 hodin cesty), když jsme příbuzným volali, že jsme už v Itálii byť teprve na samém začátku, tak nám děkovali za pohled z Vídně. Tedy z Vídně putoval do zapadlé vesničky na okraji středočeského kraje doslova pár hodin. Někdy se holt poštěstí, přitom co jsem četl, tak rakouská pošta je snad ještě horší, než ta česká.

Tak rakouska posta to ale nedorucovala v CR, ne? :-)

Jinak ja posilala pohled z dovolene v Recku, jeden do CR, druhy do Francie. Oba dorazily v rozmezi par dni po cca 3 tydnech od odeslani. Takze recka, ceska a francouzska posta si muzou celkem podat ruku :-)

Na druhou stranu, posilala jsem balik z CR do Francie, 14 dni pred Vanoci. Rikala jsem si, ze to beztak dojde az po Novem roce. Houbeles, k memu uzasu to doslo presne po tydnu.

Holt je to asi o nahode.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru