Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyber bicykla do 500€

Dobry den, chcel by som vas poprosit o radu v pripade vyberu bicykla pre frajerku ktora meria 166cm a vazi 55 kg stihlej postavy. Viac asi preferujem krosovy bicykel kedze nejake extra tazke kopce asi nepojdeme skor klasicke cyklotrasy asfaltove a sem tam po polnej ceste trocha do lesa. Zatial mi padol do oka tento model orkan 6D z alzy asi vyberem velkost M https://m.alza.sk/sport/romet-orkan-6-d?dq=5755627&kampan=adwsp_sport_pla_all_sport_cyklistika_m_9062571__SPTro0918&gclid=EAIaIQobChMIh4OvkfXJ7QIVBbd3Ch3d2QkKEAQYAiABEgK1CfD_BwE co na neho vravite? Inak z alzy mi pride zmontovany okrem kolies? Ked ho objednam tak do 14 dni ho mozem vratit ze? Alebo este ma zaujal tento pansky, myslim ze to Sko by jej bolo dobre https://www.insportline.sk/39320/pansky-crossovy-bicykel-kross-evado-6-0-28-model-2020?utm_campaign=CPC+-+Kross+Evado+6.0+28%22+-+model+2020+čierno-modrá+-+S+%2817%27%27%29&utm_medium=cpc&utm_source=heureka#93838 Popripade viete odporucit daco lepsie pripadne v lepsej cene? Dakujem velmi pekne

Předmět Autor Datum
Pánské rámy jsou pro holky lepší (větší stabilita a manévrovatelnost /cérky mají těžiště pod pasem,…
mif 13.12.2020 17:43
mif
Bicykel sa nekupuje cez net, respektive bycikel si musis ist obzriet a najlepsie aj vyskusat, co sa…
fleg 13.12.2020 22:20
fleg
Na tejvidlici trvam lebo ak pojdeme kdesy po vymoloch tak sa to hodi. Diky moc za zhodnotenie kompon… poslední
Melouch237 13.12.2020 23:23
Melouch237

Pánské rámy jsou pro holky lepší (větší stabilita a manévrovatelnost /cérky mají těžiště pod pasem, pro chlapy - kde je to naopak - by paradoxně byl lepší holčičí rám/ - zvolit "šipku" styl Merida), ale zas aby si z ní nedělali prdel... Nebudu nic konkrétního navrhovat, spíš jen doporučím horáka a obout jej do úzkých trekových gum (možná objednat /jestli to jde/ s trekovými ráfky /jednoduché stačí, nemusí být dvojité či trojité/). Horské rámy jsou pohodlné a lepší na ovládání. Treky /rámy/ jsou takové jakési divné... Samozřejmě babské sedlo (s ďůrou na broskev), měkký teleskop (stačí elastomer), měkké ručky (nebo kvalitní gelové ruravice). Co vím, baby nemají rády rohy. Už dlouho nejezdím, tak jen co si pamatuju.

Bicykel sa nekupuje cez net, respektive bycikel si musis ist obzriet a najlepsie aj vyskusat, co sa na kamennej predajni da. Akceptuj kusok vyssiu cenu za tento komfort. Navyse ti tam skoleny predajca urcite poradi lepsie ako nejaky zeleny netopier na Alze.
Mne osobne sa ten z Alzy nepaci, pretoze mi pride, ze bol tvoreny pod vplyvom alkoholu...inak si neviem vysvetlit tie kombinacie jednotlivych rad (Deore, Altus, Acera, Alivio)...je to tam komplet, uz som cakal, ze tam drblu aj nieco LX, alebo XT;o).
Co by ta malo zaujimat su skor ine veci.
Otazka je naco na krosovom bicykli davali trojprevodnik, ktory ma svoje vyhody aj nevyhody. Na kros sa podla mna 3 prevodnik nehodi.
Druha otazka, co by ma zaujimala je vidlica, jej zdvih, respektive moznost uzamknutia, pretoze ak bude jazdit po cestach je silne pruziaca vidlica naprd a kontraproduktivna.
Tretia otazka co by ma zaujimala je kvalita kotucovych brzd, ale to na dialku nedokazes posudit (treba vyskusat).
Ako som povedal bicykel si vyberaj v obchode a nie na nete, vyska kostry podla tabuliek nemusi az tak vela povedat, nemusi ti(jej) vyhovovat dlzka predstavca alebo sirka riadidiel.
Osobne nemam rad ani noname vyrobcov, ak chces podporit domac produkciu hladaj napriklad DEMA, pripadne siahni po overenej Meride, alebo Authoroch.

DEMA je prvou a najstaršou slovenskou bicyklovou značkou. Vyrába slovenské bicykle s moderným dizajnom a kvalitnými komponentami pre cieľovú skupinu profesionálnych, ale aj rekreačných cyklistov, juniorov a detí. Úspech spoločnosti je podmienený dlhoročnými skúsenosťami vo výrobe, neustálym sledovaním konkurencie, trendov, vzdelávaní sa, a neutíchajúcej snahe ponúkať zákazníkom atraktívne bicykle. Najdôležitejšími hodnotami značky sú: spokojnosť zákazníkov, kvalita produktov, spoľahlivá distribúcia a logistika.

Na tejvidlici trvam lebo ak pojdeme kdesy po vymoloch tak sa to hodi. Diky moc za zhodnotenie komponentov tak zas tie shimano su kvalitne nie? Ja som si napriklad googlil aj samotne brzdy a nemaju zle recenzie, a na ten kross mas aky nazor? Vacsina bicyklov ma 3 prevodnik. Dvoj prevodnik je lepsi na kopce ci ako?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru