Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alu kola na VW Polo 2012

Ano, nevíš. Takhle přesně to totiž nechodí. Správný postup je koupit kola s typovým listem na konkrétní auto. Každý disk má nějakého dovozce do ČR, který je oprávněný k nim vydávat typové listy. Pokud neexistuje oficiální dovozce, někdo to sem tahá bokem, ale kolo má aspoň nějaké popisky, dá se zkusit nechat do zapsat přes testování Dekrou, ale je to složitější a výrazně dražší.

Nejčastější je ten postup přes typový list. Objednáš kola a napíšeš prodejci, že máš VW Polo, rok 2012, 1.6 TDI, xyz kW a chtěl bys ke kolům typový list. Kola přijdou v krabicích, na typovém listu (papír A4 s razítkem) budou vypsané ty parametry auta, co jsi poslal a že jsou kola schválena s použitím pneumatik nějakých rozměrů (typicky dva nebo tři - různé šířky, profily). Já třeba kupoval kola na svoje auto a povolené mám pneumatiky 215/40, 225/40 a 235/35, všechno R18, takže jsem koupil nejrozšířenější a tím finančně nejvýhodnější 225/40.
Následně je na řadě objednat čtyři pneumatiky jednoho z vypsaných rozměrů a minimálně s uvedeným rychlostním indexem. Zajet do servisu, nechat obout, vyvážit a nasadit NEZAPSANÁ KOLA na auto.
S takovým autem, techničákem a typovým listem vyrazit na STK, kde technik typu "K" zkontroluje montáž na autě. Pozor, ne na všech technických mají technika K. Podívá se, že jsou na autě namontované ty disky napsané na typovém listě, že na tom jsou pneumatiky správných rozměrů podle typového listu, že to nikde neškrtá, nepřesahuje lem. Pokud je všechno v pořádku, potvrdí typový list razítkem a podpisem. Samozřejmě za poplatek.
Poslední krok je dojít na registr vozidel, vyplnit žádost o zápis změn, napsat tam něco za způsob "zápis alternativního rozměru disků a pneumatik", u okénka předat doklady od auta, vyplněnou žádost, potvrzený typový list a úřednice to zapíše.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny