Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomohl vám někdy psycholog?

Zdravím, zajímalo by mě, jestli vám někomu pomohl psycholog, když jste měli problémy? Už před několika lety jsem si procházel težkým rozchodem a v tu chvíli mě napadlo jediné řešení, zajít si k psychiatrovi. Tam mi doktorka předepsala nějaké léky a doporučila psychologa, kterého jsem začal navštěvovat. Chodil jsem tam asi jen půl roku a terapie mi ukončil z důvodu, že jsem dobrej a další sezení nepotřebuji. Hned na to mi totéž řekl psychiatr a léky jsem přestal užívat. Problém ale je, že nikdy jsem se necítil dobře, problémy jsem měl pořád, s rozchodem jsem se s těží vypořádal a vedu dosti smutný a osamělý život. Teď mám za sebou další rozchod a prožívám si něco podobného. Proto jsem se k psychologovi vrátil. Procházím si těžkým obdobím a mu se svěřil s tím, že po mých zkušenostech ve vztazích mám problém ženě důvěřovat a trpím žárlivostí. Ničí mi to další vztahy a nutně s tím potřebuji pomoct. Kromě toho mám deprese a nemám chuť něco dělat a věnovat se svým koníčkům. Ale on než aby řešil můj problém, tak se mě jen ptá na to, jak se má můj pes, jestli už jsem někde vyjel na kole, jak se mi daří v práci atd. Vůbec nikam to nevede. Co mě teď hodně vytočilo je, že zrovna když se hodně trápím a potřebuji o tom s někým mluvit, tak on mi dá další sezení až za dva měsíce, protože se mu zdám v pohodě. Tohle mi nezdá normální. Mám za sebou asi 6 sezení, při jednom jsem mu řekl, že se budu stěhovat do podnájmu a on se mě pak další dvě sezení ptá jen na to, co si tam budu brát s sebou, kdy se budu stěhovat, jak jsem k tomu bytu přišel atd, ale čím si procházím, jak mi je, jak nesu rozchod ho vůbec nezajímá. Myslíte, že je takové vyšetření normální? Nejradši bych šel k někom jiném, ale je mi blbé mu to říct.

Předmět Autor Datum
Určitě je to psycholog? Nedostal ses nějakým úředním šimlem k realitnímu makléři? nový
mif 30.05.2021 13:41
mif
Možná bys měl zkusit jiného psychologa, když ti ten současný nepomáhá. nový
Hanyse.k 30.05.2021 18:31
Hanyse.k
Někde, snad v Murphyho zákonech se píše: "Dovedeš-li rozeznat dobrou radu od špatné, žádnou radu ne… nový
Yarda 31.05.2021 05:50
Yarda
K psychologovi jsem nechodil, ale mám rád psychologické semináře. Kromě toho, že si odpočineš si uvě… nový
Jan Fiala 31.05.2021 06:53
Jan Fiala
Klidně pošli pm. Můžeme si promluvit. nový
LeBron23 02.06.2021 23:44
LeBron23
Upřímně mám s psycholožkou absolutně stejnou zkušenost. Možná najít si vyloženě psychoterapeuta by b… nový
Lenka Lena 14.06.2021 18:36
Lenka Lena
Mne ty tvy problemy neprijdou jako problemy. Vytvaris si je sam. Tak si je nevytvarej a nebude muset… nový
PetrSkoc 22.06.2021 11:16
PetrSkoc
Pokud vím, skutečné terapie nabízí přerámování chování. To je to co popisuješ. Někteří lidé tím pros… poslední
PrasatkoPee 24.06.2021 17:23
PrasatkoPee

Někde, snad v Murphyho zákonech se píše:

"Dovedeš-li rozeznat dobrou radu od špatné, žádnou radu nepotřebuješ."

IMHO pokud se tě v době, kdy neseš těžce rozchod psycholog ptá na zdánlivé nesouvisející věci, možná se chce dozvědět, jestli máš v hlavě jen ten rozchod nebo jestli myslíš i na jiné věci co by ti pomohly se od toho odpoutat.
Pokud nejsi adept na klecové lůžko, je hlavně na tobě, aby ses s tím vypořádal. Jak si představuješ, že by ti měl psycholog pomoci?

K psychologovi jsem nechodil, ale mám rád psychologické semináře. Kromě toho, že si odpočineš si uvědomíš taky určité věci, důvody chování apod.
To je podle mne i důvod návštěv u psychologa - jde o to, aby sis uvědomil a porozuměl proč se věci dějí. Výsledkem pak bude to, že se buď změnit chceš a pro to musíš něco udělat nebo se změnit nechceš a pak nemá smysl se tím zabývat.

Upřímně mám s psycholožkou absolutně stejnou zkušenost. Možná najít si vyloženě psychoterapeuta by bylo jiné, ale k psycholožce na pojišťovnu jsem chodila rok a taky jsem se od ní dozvěděla, že se jí to nezdá až tak hrozné (já měla jiný problém, fóbie a paniky, nebyla jsem schopná bez potíží k ní dojet 10 minut tramvají, v době kdy mi to řekla...). Osobně už jsem vyzkoušela kde co a pokud bych měla doporučit, tak daleko účinnější jsou bachovy esence, je potřeba je namíchat na míru, já je měla odsud, je tam k nim i bližší text https://www.biomineraly.cz/esence-na-miru/ A další, u čeho jsem opravdu rychle viděla na sobě změny a na co stále chodím je kraniosakrální terapie, která už je teda dost alternativní, ale ten efekt je obrovský...Oboje mi pomohlo výrazně více a rychleji než roční sezení s psycholožkou... Hodně se mi zvedlo sebevědomí, celkově jsem daleko víc v pohodě, klidnější, vrátila jsem se ke koníčkům...věřím, že by to mohlo pomoci také.

Pokud vím, skutečné terapie nabízí přerámování chování. To je to co popisuješ. Někteří lidé tím prostě potřebují pomoci. Je to podobné, jako když si něčí tělo pomůže s nemocí samo a některé potřebuje podpůrnou léčbu.

PrasatkoPee

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru