Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Očkování Pfizer & klíš­tovka

Ahoj
po­tře­bo­val bych se po­ra­dit jest­li si mo­hu dát hned po so­bě 2 vak­cí­ny, bu­du totiž 2 mě­sí­ce v za­hra­ni­čí. Příští tý­den můžu mít 2 dáv­ku Pfi­zer na co­vid, zá­ro­veň mi za­čí­ná 14­ti den­ní ok­no na dal­ší dáv­ku vak­cí­ny pro­ti klíšťa­tům. Ne­měl jsem žád­né re­ak­ce, jen men­ší tlak v ra­me­ni. Vím že se má nor­mál­ně če­kat 2 týd­ny me­zi vak­ci­na­mi, ale co by se sta­lo kdy­bych si ne­chal dát Pfi­zer na co­vid a kdy­by dal­ší 2 dny ne­by­ly žád­né ve­d­lej­ší účin­ky tak bych to­to za­ml­čel dok­to­ro­vi a hned si ne­chal šoup­nout dáv­ku na klíš­tě. Mys­lí­te že se ne­mů­že nic stát, mů­že být tře­ba ana­fi­la­tic­ká re­ak­ce, atd? Mů­že to zni­čit pro­ti­lát­ky na co­vid? Pří­pad­ně kte­rou vak­cí­nu si mám dát ja­ko prv­ní? Dě­lal sem si test a mám ně­co v so­bě pro­ti co­vid.
Měl jsem očkování proti klíšťa­tům a vzal si pak 1. Pfi­zer na covid, nyní mám před sebou tyto očkování jako 2. dávku, mé tělo snáší očkování velice dobře, nemám žádné (skoro) reakce. Normálně mám menší alergie na pyl, jinak jiné zdravotní problémy. Myslíte že bych si mohl nechat střelit obě dávky v 1 týdnu? Otec po mě chtěl abych ho chránil na covid, tyto vakcínu si můžu klidně nechat dát i za měsíc, klíš­tě mám interval 2. dávky dalších 14 dní, zároveň chci jet na 6 týdnů do zahraničí tak řeším dilema, hlavně bych nechtěl dosáhnout toho že jedna nebo druhá věc bude mít menší účinnosti aby se to navzájem nějak nevyrušilo.. Dekuji

Předmět Autor Datum
Nejlépe se poradit s lékařem. Mojí babě obě vakcíny (covid+klíšťata) nepíchla, nejdříve si dala klíš…
Hanyse.k 31.07.2021 20:38
Hanyse.k
No vždycky se má mezi vakcínama čekat aspoň 14 dní to říkají normálně doktoři; Já spíš jestli někdo…
Kocktail5 31.07.2021 23:10
Kocktail5
Zdravotní rizika Ti logicky řekne doktor, jak už tu padlo, zavolej mu.
Zdenál 01.08.2021 19:52
Zdenál
Záleží na vakcíně, říct 14 dnů jako obecnou informaci může jen totální dement, i když třeba s bílým…
ApoCalypse 02.08.2021 09:33
ApoCalypse
Zrovna tetanovku sem měl spolu s klíšťaty a bylo tam jen 14 dní mezi, někdo snáší dobře a někdo špat… poslední
Pavelka 03.08.2021 14:59
Pavelka
Kovidové očkování si člověk dává kvůli certifikátu ne kvůli protilátkám. Je to stejné jako s respiro…
ml1 02.08.2021 15:04
ml1
Skonzultuj s lekárom,nas očkovali ako kritickú infraštruktúru vojenskí lekári,ti hovorili ,že to nem…
audax mobile 03.08.2021 14:51
audax mobile

No vždycky se má mezi vakcínama čekat aspoň 14 dní to říkají normálně doktoři;
Já spíš jestli někdo to, co jsem popsal výše, nezkusil. Já si moc nemůžu dovolit luxus jednu z těch věcí vyrušit.. Chci jet taky do zahraničí.. No jde mi o to jestli tam nemůže být reakce když bude souběh těch 2 věci najednou.. Další věc je taky mít ten covid pas a tam zelenou barvu

Záleží na vakcíně, říct 14 dnů jako obecnou informaci může jen totální dement, i když třeba s bílým plášťěm. Mezi závažnými vakcínami (kupř. tetanus) a JAKOUKOLIV jinou je potřeba nejméně tři měsíce, otázka je, kam počítat klíšťovku, na to opravdu může odpovědět jen lékař (ideálně takový, který na tom není jakkoliv zainteresován, tedy asi spíš oslovit nějaký imunologický ústav)

Kovidové očkování si člověk dává kvůli certifikátu ne kvůli protilátkám. Je to stejné jako s respirouškami, všichni víme, že jsou na nic (na kapénky by stačilo cokoliv (jako to bylo v první a druhé vlně) a na virus je potřeba FPP3), ale je to přikázané, tak se nosit musí.

Skonzultuj s lekárom,nas očkovali ako kritickú infraštruktúru vojenskí lekári,ti hovorili ,že to nemá žiadny vplyv,ale pokial sa vyskytne horúčka po covid očkovaní,tak pri “protikliesťovke” treba počkať,až úplne zmiznú tieto prejavy,inak by sa mal za normálnych okolností zachovať 2-3 dni oddych a potom si až dať “protikliešťovku” alebo iné povinné očkovania nutné napr.pri ceste do zahraničia….

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru