Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje prvni auto

Ahoj vsem,

je mi 30let a chtel bych si koupit svoje prvni auto.

Problem je, ne vim jak na to - jasne, jit do autobazaru a neco tam vybrat zvladnu, ale bojim se toho ze me tam nejak okradou.

Nemam nikoho znameho, kdo by mi poradil, nebo sel se mnou zkontrolovat stav auta.

Co doporucujete? Vyplati se dneska nejaky vetsi autobazar typu aaa auto? Nebo jsou to podvodnici? Videl sem na youtube par reportazi.

Co kdyz uz si to auto koupim, jake kroky musim udelat dal? Nejaky prepis? Diky za odpovedi a nesmejte se mi prosim.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to jako u všech věcí z druhé ruky, prostě pokud původního majitele neznáš, může se stát skutečně… poslední
ml1 18.11.2021 14:01
ml1

Je to jako u všech věcí z druhé ruky, prostě pokud původního majitele neznáš, může se stát skutečně cokoliv. A vůbec to nemusí být tím, že by se autobazar snažil někoho úmyslně oklamat. No ale jinak jsem taky viděl spoustu reportáží, že jsem si až říkal, že takový podnik vůbec může fungovat.
Když člověk koupí něco v PC bazaru (zhruba posledních 10 let mají PC bazary takové ceny, že se tyto věci vyplatí kupovat nové) a netrefí se do funkčního, tak je reklamace obvykle jednoduchá (řešil jsem asi dvakrát v Růžovce a vždy v poho vyměnili) ale u auta jde o mnohem víc peněz, tak se snaží dělat všechno možné, jen aby nemuseli.
Auto (jako cokoliv ze druhé ruky) může stejně tak dobře být pěkně zajeté, jako úplně zlkikvidované (jaký asi je důvod toho, když někdo dává auto do bazaru, případy, že tak někdo dělá jen proto, aby si místo plně funkčního mohl koupit nové, budou poměrně ojedinělé). Osobně bych se radši snažil jít do nového auta (zase na druhou stranu o nějaké to levné auto z bazaru se člověk nemusí tolik bát).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru