Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bakalářská práce

Dobrý den, rozhoduji se ohledně tématu na BP, zaujal mě syndrom vyhoření u sester, jelikož studuji tento obor, mám k tomu blízko, na střední jsem maturovala z psychologie a shodou okolností jsem si vybrala toto téma a odmaturovala s výbornou.

Můj dotaz směřuje spíše k těm, kteří psali BP a ví, co to obnáší, my o tom ještě nemáme žádné informace, čas změnit téma máme do 30.6.

Chci se zeptat, myslíte, že je možné dotazníky, které si připravím rozeslat do nemocnic v mém kraji, nebo je lepší přijít na to oddělení osobně a dotazník jim vysvětlit, nechat a dát určitou dobu na vyplnění?

Je mi jasné, že respondentů musí být hodně, chtěla bych 4 oddělení alespoň po 30 lidech - chirurgie, neurologie, psychiatrie a ARO.

Ano, vím, že detaily, rady mám řešit se svým vedoucím práce, ale přemýšlím dopředu, abych věděla, jakým směrem se vydat.

Moc děkuji za odpověď.
Krásný den všem

Předmět Autor Datum
Dle mého názoru je téma zajímavé, ale budeš mít velký problém sehnat vyhořelé sestřičky a budeš mít…
nerady 08.03.2022 09:44
nerady
Ty sestry, které jsou vyhořelé, už většinou na oddělení nepracují. V lepším případě jsou někde u pra…
Prim 09.03.2022 14:23
Prim
To jsem si taky říkal, když jsem si přečetl dotaz. Takže to bude spíš hledání bývalých zaměstnanců.… poslední
ml1 10.03.2022 13:49
ml1

Dle mého názoru je téma zajímavé, ale budeš mít velký problém sehnat vyhořelé sestřičky a budeš mít problém s dokončením této práce. Uzavření práce nebude záležet na tobě, ale na tom kolik seženeš respondentů a jak budou ochotni vypovídat. Osobně bych si našel něco jednoduššího co by záleželo jen na mých schopnostech.

To jsem si taky říkal, když jsem si přečetl dotaz. Takže to bude spíš hledání bývalých zaměstnanců. Ale i kdyby ne, pořád bude záležet, jaké má konexe ten školitel nebo někdo z katedry (školitel školitele), aby sehnal potřebný počet duší a přesvědčil je ke spolupráci.
U bakalářky se (teda alespoň v mém, technickém, oboru) většinou spíš čeká nějaká rešerše, sesumírování aktuálního stavu vědění ("state of the art") s výhledem na to, jak by se dalo pokračovat v dalším výzkumu (slyšel jsem o školách, kde mají dokonce předepsaný rozsah seznamu literatury a sebeobranou studentů je zařadit tam cokoliv aniž by to četli). Maximálně nějaké ty simulace (pak se ukáže, že jsou k ničemu, protože se to nedá zrealizovat, tak, aby se to v termínu diplomky stihlo, ale to je zase něco jiného, on se člověk s problematikou seznámí i při takových simulacích a nezačíná od nuly). Občas se někomu podaří zprovoznit nějaký ten funkční vzorek (to se bere jako výborný bonus) nebo sestavit testovací pracoviště, ale to se spíš nechává na diplomku. V dobách mého studia se bakalářem nekončilo, to bylo pár lidí, co si nevěřili, ale dělalo se něco podobného (semestrální projekt nebo tak nějak se to jmenovalo, mělo to podobnou funkci jako bakalářka, i když nároky na to asi byly menší už nevim).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru