Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změření zraku a brýle z internetu?

Změření zraku a brýle z internetu?

Potřebuji brýle (špatně vidím na dálku). Nějaké mám staré ale nikdy jsem je nenosil, nevím kde je mám a od té doby se mi zrak 100% zhoršil. Potřebuji přeměřit zrak. Oční má termíny až buh ví kdy. Chci se zeptat:

1) Můžu si přeměřit zrak u jakkéhokoliv optometristy v rámci jakkékoliv optiky aniž bych pak u nich kupoval brýle..? Tzn. jen si nechat přeměřit zrak a aby mi dali nějaký papír (kolik diopitrí atd. a co mám s očima) aniž bych si u nich přímo kupoval brýle...? Kolik by tak cca stálo jen přeměření zraku bez koupě brýlí...?

2) Četl jsem totiž že brýle koupím o dost levněji online (snad až o -50% nebo i -70%) než v kamenné optice... Je to pravda? Ale online by oči nepřeměří že... a já nevím co přesně s mám očima, kolik dioptrií na které oko atd...

Takže mě napadlo si to nechat fyzicky přeměřit v nějaké kamenné optice, ale brýle potom koupit online a při zadávání údajů online (dioptrie) použít "papír" od optometristy... Jde to takto...?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"Tak jsem si koupil na internetu brejle, se zázračnou technologií digitálního zaostřování čoček z Tc…
Kráťa 13.03.2022 10:30
Kráťa
:-D poslední
Karel04 13.03.2022 11:39
Karel04

"Tak jsem si koupil na internetu brejle, se zázračnou technologií digitálního zaostřování čoček z Tchaj-wanu a byly ve slevě 30 %, jen za 5590 korun," chlubí se senior druhému na lavičce v parku.
"Jsem z nich úplně nadšenej. Už jsem hodně blbě viděl na dálku a teď to je, jako když mi bylo 20."
"To je super. Hele, já už asi musím domů. Mrkni támhle naproti na věž, kolik tam je hodin, já to mám rozmazaný“
Majitel zázračných brýlí se podívá a řekne: „Já tam vidím jenom jedny."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru