Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voš nebo VŠ

Dobrý den,

řeším dilema skrze pokračování ve studiu. Tento rok maturuji z technického oboru Autotronik(nástavba). Jelikož bych se ještě rád dovzdělal v oboru tak jsem prošel pár vysokých škol a nějaké ty vyšší odborné školy.
Našel jsem si odbornou školu v Zábřehu, která se specializuje na Diagnostiku silničních vozidel, ale v okolí slýchám že titul DiS. je vlastně zbytečný, proto jsem se podíval na vysokou školu. Konkrétně Mendelovu univerzitu v Brně, obor aplikovaná technika. Obor je celkem spjatý s mým zaměřením, ale mám velké obavy z předmětů prvního ročníku, a to konkrétně asi klasické trio - Matematika, Fyzika a chemie. Proto bych se rád zeptal, jestli průměrně blbej člověk je schopný se naučit matematiku a fyziku na vysokoškolské úrovni. Je mi jasné že zadarmo to nebude, ale nerad bych ztratil ten půlrok života. Co se týče dosavadních výsledků, tak si myslím že nejsou úplně špatné průměr za poslední 3 ročníky + 1. pol. mi vychází něco kolem 1.75.(průměr mi kazí hlavně ta matematika s fyzikou :.( ) Momentálně jsem přesně 50 na 50 a nemůžu si pomoci. Pokud by někdo měl nějaké postřehy nebo zkušenosti byl bych moc rád, kdyby se o ně podělil. ( nejlépe přímo s touto školou, ale budu rád za cokoliv)

Děkuji a přeji hezký den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Těžko radit. Když tu VŠ zkusíš, možná ti to nevyjde. Když ji ani nezkusíš, nevyjde ti to určitě. A m…
Yarda 12.04.2022 07:20
Yarda
To máte pravdu, na jednu stranu bych rok nerad ztratil, ale i kdybych jej ztratil, tak bych se ještě…
Dominik0101 12.04.2022 15:07
Dominik0101
Já už chodím akorát sem https://fel.cvut.cz/cz/elektra/setkani/setkani_2020 Pak to tam zkoušel můj m…
Yarda 12.04.2022 19:06
Yarda
...Dneska se dělají taková zvěrstva... to si pletou jen rodiče, co chtějí mít od synáčka titul. - d… poslední
lední brtník 15.04.2022 20:42
lední brtník

To máte pravdu, na jednu stranu bych rok nerad ztratil, ale i kdybych jej ztratil, tak bych se ještě do 26let vešel, ale nemůžu se zbavit takového pocitu nevyužití příležitosti, věřím že bych s VOŠ problém neměl, ale nemám zkušenosti s vyšším vzděláváním než na maturitní úrovni, co se týče technických předmětů tak nás moc nešetřili, ale ta matika a fyzika.... Přemýšlel jsem o prázdninovém doučování alespoň z té matematiky. Upřímně vždy jsem byl ten typ co se strašně stresuje a ve výsledku to tak zlé není, zato někteří střelci podají přihlášky i když sotva prolezli pololetím. Ale to jsou jen úvahy. Také jsem přemýšlel VOŠ a pak dodělávat Bc., jenomže to už je zase 6 let, protože mi z VOŠ neuznají vůbec nic. Zatím podávám přihlášku na obě školy, ale rozhodování to teda opravdu jednoduché není :( Vy osobně máte zkušenosti s nějakou VŠ?(pokud to není moc osobní). Co se týče náročnosti na učení a porovnání se sš, dejme tomu třeba s maturitní zkouškou?

Já už chodím akorát sem
https://fel.cvut.cz/cz/elektra/setkani/setkani_2020
Pak to tam zkoušel můj mladší syn a to už bylo úplně jiné.
https://www.businessinfo.cz/clanky/ivan-pilny-mit-napad-nestaci-nekdo-o-nej-musi-stat/

...Dneska se dělají taková zvěrstva, že ČVUT má také bakalářský program. Vyrábí bakaláře-inženýra. To není ani průmyslovák, protože vyšel z gymplu, ale ani inženýr. Je to hybrid, který nikdo nepotřebuje...

...Dneska se dělají taková zvěrstva...

to si pletou jen rodiče, co chtějí mít od synáčka titul.
- děckovi ty roky na škole nikdo na škole nevezme, pokud se tam opravdu něco naučilo
- zaměstnavateli je jedno co máš za průmyslovku/ne/dokončenou vš, titul bakalář/magistr - chce rozumné znalosti a hlavně výsledky.
- soukromému podnikateli (osvč) je už úplně jedno, jaký papír má.
zeúms2 neplatí už 30let, chvála kapitalismu.

to jen zaostalá státní správa může ještě trvat na rakousko-uherském titulu a koho normálního to dnes zajímá? jsem ing. elektro, vut z r.1987 - co s tím dnes?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru