Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkup vratných lahví v supermarketu

Vzpomínám si na začátku devadesátých let, kdy kolabovaly všechny staré struktury, včetně zálohování a výkupu lahví. Lahve se vykupovaly jen výměnou. Jindy zase jen za 10 haléřů. Pak se přišlo na to, že je to nelegální a že prostě musí vykupovat vše co prodávají bez omezení. Potom sámošky skuhraly, že si lidi nakoupí lahve v hypermarketu a vozí jim to tam.
Je vůbec ještě dneska něco kromě piva ve vratných lahvích. Spíš to bude minorita (limonády a sodovky jsou spíš v plastech), než znovu zavádět hospodářství na ten účel, to je pro firmy lepší koupit linku na plastové lahve, které se potom hodí do koše na plast.
Když to tak vezmu, co zbylo ze sámošek, na našem sídlišti to třeba léta zachraňovala hospoda a nedělní prodej čerstvého chleba (tehdy ještě supermarkety neměly non-stop), pak přišla určitá renesance, kdy se lidi nabažili super- hyper- mega- marketů, a sámoška pár let relativně normálně fungovala, dneska to má vietnamec, který tam má absolutně všechno (bývaly to dřív jen potraviny), ale myslím, že to je v našem městě snad jediná sámoška, která zůstala na svém místě a funkční, ostatní se přeměnily na všechno možné, nebo prostě zmizely. Podobný trend pozoruju posledních cca 5 let u trafik, taky nějak mizí nebo se konvertují na jiné obchody (občerstvení, zmrzlina), a asi nikomu nechybí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny