Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fórum o skútrech pro seniory

Podľa tohoto tvojho popisu sa motor v nejakej polohe rotora nerozbehne. Stačí však trochu pohnúť rotorom a už to ide. To sa stane pri manipulácii s pákou, ktorá pri vyradení voľnobehu pohne rotorom. Môže to byť spôsobené:

1. Nadmerné opotrebenie kief, ktoré pri určitej polohe rotora strácajú kontakt s niektorými lamelami komutátora. Ak to je tak, potom by sa chyba mala spolu s opotrebením kief postupne zhoršovať. O kefách však už reč bola - predpokladám, že ich funkčnosť už máš overenú.

2. Ak sa chyba prejavuje stabilne, môže byť na príčine prerušenie vinutia niektorej cievky rotora. V tomto prípade sa musíš dostať k rotoru (odpojiť a demontovať motor, vybrať rotor). Potom zoberieš ohmmeter a zmeriaš odpory medzi všetkými susednými lamelami komutátora. Všetky namerané hodnoty musia byť približne rovnaké. Ak sa niektorá z hodnôt výrazne líši (odpor je násobne vyšší), tak potom venuj pozornosť vinutiu cievky, ktorá je pripojená na tieto dve lamely. Možno nájdeš odstredivou silou a vibráciami prerušený vodič, alebo prerušený spoj vývodu cievky na lamelu komutátora. Ak to dokážeš opraviť, tak máš vyhraté. Ak nie, tak si zožeň rotor (spolu s uhlíkmi) ako náhradný diel. Prípadne celý motor. Začať môžeš napr. na http://www.zivotsnadneji.cz/nahradni-dily/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny