Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odbočovacie pruhy a cyklisti

Ja myslím že ak nebude miesto tak áno nebudú a to platí ako pre cyklistu tak pre auto. V sobotu som mal na ceste taký menší incident ako sa ma jedno auto snažilo prevalcovať bokom. Šiel som uprostred pruhu pretože doprava tam bol odbočovací pruh. On chcel ísť do toho odbočovacieho pruhu ale v ceste som bol ja. Tak ma predbehol zľava, v tej pozícii už bol v pruhu pred križovatkou tesne pred križovatkou a to už bol v pruhu ktorý je pre autá ktoré idú doľava. Tak ma vytrúbil a išli sme obaja vlastnou cestou. Mimochodom aj tak v tom odbočovacom pruhu stálo auto čiže aj kebyže tam nie som aj tak som ho nespomalil, neobmedzil ani nič iné.

Preto som to začal riešiť a postupne dochádzam k záveru že je kľúčové vedieť sa umiestniť do pruhu a dynamicky meniť stopu podľa situácie na ceste. Budem sa do budúcna snažiť pozíciou v pruhu lepšie evokovať autám za mnou akým smerom vlastne idem. Napríklad ak je ten odbočovací pruh vpravo tak sa budem snažiť tlačiť nie len do stredu môjho jazdného pruhu ale skôr do jeho ľavej polovice. Nie úplne vľavo aby to zase nebolo kontraproduktívne. Skrátka tak aby vodič za mnou v aute mal istotu že do toho odbočováku neidem.

Je to len môj odhad ale typujem že väčšina zrážok cyklistu s autom v bežnej premávke je z bočnej strany. Myslím že sa nestáva často aby auto narazilo zozadu do cyklistu. Takže podľa situácie na ceste je rozumnejšie vyslovene auto nepustiť k možnosti predbiehať? Toto už som už od niekoho počul a začínam tomu veriť že je to fakt lepšia voľba. Dajme tomu je práca na ceste a zúžená vozovka. Prejazdné sú obe smery ale ak sa tam ocitne cyklista tak veľa miesta už neostane. Stiahnúť sa úplne najviac vpravo ako sa len dá a nechávať auta predbiehať alebo sa postaviť do stredu pruhu a fyzicky nedovoliť autám k možnosti predbiehať. Zrejme budú vytrubovať a nadávať ale radšej ako smrť :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny