Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký nůž na sebeobranu?

Já tu napíšu i něco co jsem napsal do jiného fora, pro upresneni (mírně vytrženo z kontextu):

"A takovíto "veselí spoluobčané", tam často na případnou obranu opravdu potřebujete jiné kalibry než "pěstičky". To jste spadli z Marsu a nesledujete zprávy nebo co? Opravdu s takovými individui nemám zájem mít nic společného, asi jako nikdo tady, bohužel často oni chtějí mít mocimermo něco společného s vámi, často ve větších počtech a s jejich "psychikou" nikdy nevíte co od nich můžete čekat a co na vás vytáhnou, jestli pěstičky, nožík, nebo třeba i hovínko...

Takže proto se ptám a opravdu mi můj dotaz nepřijde nepřiměřený. Může mi někdo znalý tedy prosím regulérně a inteligentně odpovědět? A ideálně někdo kdo o tom něco ví?

Pár bodů:

1) Ano střelná zbran na obranu je lepší, ale nějakou dobu to trvá než jí získáte a něco to stojí.

2) "Boj s nožem" - někdo trénoval 2 roky, hezké, to bych chtěl vidět. Žádné "úchvatné chvaty" s nožem vám nepomohou, pokud dojde na nože je obecně přijímáno že BUDETE pořezán, nějaké chvaty a trénování je vám docela na nic (kromě snad nějakého základního). I proto se ptám na tu "přehnanost" ve formě mačety, protože jak jsem psal - delší čepel, což je výhoda (ano/ne?) a snad odstrašující faktor a snad by tedy na žádný boj ani nemuselo dojít.
https://www.youtube.com/watch?v=Z7ij2SgIvIs
3) "Uloženo v batohu mimo dosah" - ano, to je nevýhoda, na druhou stranu já opravdu takové sitauce nevyhládávám a na problémové lokality (ať už je to cokoliv - třeba i blbá diskotéka) nechodím... Nemám to vyloženě na "nečekané" situace kdy jdu po ulici a najednou mě někdo napadne zezadu... Ano, tam budu asi těžko lovit "mačetu" z batohu. Mám to na situace kdy bude hrozit že spor postupně vygraduje, tam bych měl mít dostatek času šáhnout do tašky...
4) Slzný sprej...? Je opravdu tak dobrý jak se říká? Co jsem viděl a četl tak právěže ne. Může být problém se trefit, protivítr, taky může trvat pár vteřin než začne účinkovat a to už může být dostatek času na agresora aby vás bodl... Taky na fetky pod vlivem prý může mít daleko menší vliv. To máte jako opravdu z praxe že slzný sprej OPRAVDU funguje, nebo jste to jen někde slyšel/četl...?
5) Teleskopický obušek - opravdu je až tak užitečný a pomůže i proti noži a více agresorům...?
Já tu obranu mám hlavně právě proti noži, z toho mám především obavy, o "obyčejné napadení pěstmi atd" se až tak nebojím, tam bych ani neměl žádný zájem svůj nůž vytahovat, tam si troufnu bránit se normálně fyzicky. Jde mi právě fakt až o vyhrocené situace kdy na vás agresor vytáhne nůž... Co potom...? Elegantní chvaty a hmaty jo? LOL... I tam (proti agresorovi s nožem) je fakt teleskopický obušek nebo pepřový sprej fakt tak účinný...? Z mého pohledu by tam fakt byla účinější ta mačeta, jednak SNAD bude mít odstrašující účinek a agresor ani nožem nakonec nezaútočí a pokud už ano, mačeta by snad mohla poskytovat více ochrany pro mě, protože má delší čepel... To je moje úvaha, proč je špatná prosím...?? Protože pokud už se ke mě agresor s nožem dostane tělo na tělo, tak mačeta je až moc dlouhá (hlavně na bodání) a v takové těsné vzdálenosti je lepší právě kratší nůž?
Takže mačeta podle vás opravdu ne? Proč ne? Odstrašující faktor by to snad mělo mít a že čepel je delší a dovoluje mi se případně bránit z větší vzdálenosti je snad taky relevantní?

Ty dotazy jestli je lepší s boxerem (hůře vypadne z ruky) a s tou "zábranou" proti sklouznutí vaší dlaně do čepele, to je taktéž pravda...?"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny