Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký nůž na sebeobranu?

K jednotlivým bodom, ktoré si uviedol:
1) Strelná zbraň - musíš mať zbroják nielen na držbu, ale aj na nosenie. Pri nesprávnom použití strelnej zbrane = neprimeraná obrana = obvinenie = útočník sa potom stane obeťou = posedíš si.
2) Ani nejaké znalosti boja s nožom ti nepomôžu, ak ich náhodou bude viac. Okrem toho - útočník ak zistí, že nemá prevahu, odhodí nôž a v tom momente si útočníkom TY = neprimeraná obrana = odpykáš si to.
3) Pokiaľ chceš mať niečo na obranu v BATOHU = ako keby si nič nemal - potom ti je aj nejaký nôž zbytočný.
4) Slzák, paprikáč - to je reálnejšie, tým dosiahneš to, že útočník bude na chvíľu odstavený, čo ti dá možnosť úniku. Ale v batohu ti taktiež nebude k osohu.
5) Teleskopický - pokiaľ ho máš v batohu, je ti tiež na figu, ale teleskopáky sú také praktické, že pripnuté na opasku v púzdre sú dokonca rozmerovo menšie, ako nôž. Okrem toho - záleží aj na dĺžke teleskopáku - je oveľa dlhší ako nôž, teda vieš si vytvoriť vačší obranný perimeter, ním síce môžeš zraniť útočníka, ale to nebude krvavé zranenie. A za ďalšie - pri obrane je s nim lepšia manipulácia, žež s nožom (možnosť nechceného sa porezania). Ak teleskopákom útočníka švacneš po ruke, pripadne zasiahneš jeho telo, nohu, hlavu - tak ten radšej utečie.

Za mňa - netreba kvér, nôž - teleskopický je efektívny, rýchly a tichý, ľahko nositeľný, skoro okamžite použiteľný.

Len doplním - som síce "po záruke" :-D - ale mám i riadny nôž a teleskopák, ak potrebujem niekam večer ísť. Lenže nôž - ak niekto sa pokúša o niečo - len mu ukážem, že niečo na obranu mám (ukážem ho, že ho mám na opasku - 17cm čepeľ), ale na obranu mám ešte na opasku teleskopický obušok a ten vytiahnem o niečo rýchlejšie než nôž a hneď mám o cca 50 cm "dlhšiu" ruku a navyše oceľovú.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny