Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak psychicky zvladat skolu?

Já tě docela chápu, protože jsme v rodině měli podobnej případ. Synovec prostě nechápal matematiku, problém byl v tom, že v tom plavala celá třída. Což už je varující. Ano, učitelka byla kráva a nikdo to od ní moc nechápal. Takže kluk docházel na soukromý doučování matematiky, aby z matematiky nepohořel. V deváté třídě pak naštěstí dostali na matematiku někoho jinýho a najednou to začali (neříkám že všichni) chápat. Takže jeden blbej učitel klíčovýho předmětu může zničit život pětadvaceti mladým lidem, protože kvůli němu se nedostanou na vytouženou školu, protože matematika je základ, zvláště u technických oborů.
Sám jsem si až zpětně po mnoha letech uvědomil, že jsem si něčím podobným prošel na střední škole - v matematice jsem se málem utopil, protože celý 4 roky nás matiku učil nudnej suchar, kterej si to odvykládal a šel do prdele. S novým učivem jsem okamžitě zapomněl to předchozí. Prostě jsem to nepochopil, sám na to potřebuju víc času. Ono to koherovalo s fyzikou, protože tu nás učil ten stejnej člověk, přitom jsem z fyziky nakonec maturoval levou zadní a fyzika sama o sobě mě bavila. Ostatní technický předměty (elektronika, počítače, měření) jsem zvládal velmi dobře. Až po mnoha letech jsem si uvědomil, jakej člověk nás učil matiku a fyziku a jaká byla učitelka odborných předmětů, ta to uměla velmi dobře vysvětlit, že jsem si to nemusel nikdy zpětně opakovat.

Takže pokud ti ta matematika moc nejde a učitelka nemá zájem vás to naučit, zvaž lekce doučování od někoho jinýho. Synovec bude tento rok maturovat na gymplu, bez toho doučování by se tam ani nedostal.
S angličtinou se ti divím, že ti moc nejde, protože je naprosto všudypřítomná, je toho plnej internet, youtube, seriály/filmy s titulkama můžou taky pomoci. Můj synátor je v sedmé třídě a nemá problém si vykládat po internetu při hraní her s jinými hráči, samozřejmě v angličtině. Ono to není dokonalý, je to jen "simply english", ale na 12 letýho kluka to není vůbec špatný. Chápu, že učitelé vyžadují gramatiku, holt je to potřeba trochu našrotit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny