Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna oboru/práce

Dobrý den,
dělám druhým rokem v energetické firmě a moje práce mě ubíjí. Jsem na pozici specialisty na výzkum a vývoj. Pořádně stresující prostředí plus žádná možnost kariérního růstu (jak poziční, tak finančně)
Studoval jsem ČVUT FEL obor EEM - ekonomická specializace.
Napadlo mě dát výpověď a buď se 1) vrátit na univerzitu dodělat doktorát plus hledat práci v akademické sféře a nebo 2) změna oboru, přejít do banky nebo jiné finanční instituce (už na střední mě bavila matematika a semináře ekonomie).
Upřímně nevím co dal, mám se zkusit vypracovat nebo zkusit najít jinou firmu zaměřenou na energetiku?
Budu rad za každý tip.

Předmět Autor Datum
Ak ťa to ubíja - aj si napísal - dokonči doktorát (ale to ti len zvýši šance na prijatie) a hľadaj s… nový
yYy 14.11.2022 14:49
yYy
Nejdřív bych dojel doktorát, pokud to má u zaměstnavatele podporu (jako R&D pracovník je to pochopit… nový
ml1 16.11.2022 14:11
ml1
proč se nás tu ptáš? Jestli ti jde o prachy, tak se zaměř na finanční sféru. Jestli chceš dal studov… poslední
Vla 04.12.2022 21:40
Vla

Ak ťa to ubíja - aj si napísal - dokonči doktorát (ale to ti len zvýši šance na prijatie) a hľadaj si zamestnania ekonomického smeru - ako ekonóm vývoj a výskum ti nebude vhodný. A ako ekonóm pracovať v banke? No neviem, tam potrebuješ nielen poznať matematiku, ale aj poznať bankový trh, pravidlá, zákony.
Istotne sú niektoré podniky, firmy, kde potrebujú ekonóma, ktorý na základe nejakých výsledkov, prognóz môže určovať smerovanie výroby, výhodnosti, úspor a pod. - aj to je ekonomika.

Nejdřív bych dojel doktorát, pokud to má u zaměstnavatele podporu (jako R&D pracovník je to pochopitelné) a pak bych počkal, co je dál. Místo bez možnosti růstu je nesmysl, nějakou byť hypotetickou možnost růstu mají snad i dělníci u pásu.
Musím z vlastní zkušenosti říct, že distanční studium má své výhody. Je za něj sice menší stipendium (pokud vůbec nějaké, ale platí Vás zaměstnavatel a já třeba jen tím, že jsem se na studium zapsal, jsem dostal nějakou korunu přidáno, pak byly kolem toho nějaké zmatky, ale to si na osobním vyřešily), ale zase se vyhnete blbárně na škole, kde Vás zaměstnají na 200%. V distančním studiu dokonce neni ani povinné odučit nějaké hodiny, v prezenčním ta povinnost bývala. Nevím, jak to má čvut fel dneska, tohle se mění dost často (jen během mého studia se to stihlo změnit minimálně čtyřikrát co se jak uznává, za co je kolik kreditů, co musí být (novinkou byl impaktovaný článek, což se mě už sice netýkalo, ale přesto se to u každého řešilo, proč ho nemá (já jeden měl, ale mimo téma mojí dizertace, byť s tím souvisel a pokud by to bylo potřebné, dalo by se to obhájit)) a teď hledejte, která verze studijních předpisů se vás týká).

proč se nás tu ptáš?
Jestli ti jde o prachy, tak se zaměř na finanční sféru.
Jestli chceš dal studovat, tak jsou formy např.: Dálkové studium.(rozmýšlecí)
Za mě:-) Jsi mladej, bouchni do toho a kombinuj :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru