Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může nás trenér nutit cvičit naboso?

Už od mala hraju fotbal (za mladší dorost). Vždycky jsem hrála a hrát ještě dlouho budu (snad). Mám ten sport prostě hrozně ráda.
Jenže teďka v létě nám změnili trenéra a je to úplně jiný, hlavně jeho tréninkový plány atd... Na tom by nebylo nic špatnýho, jenže on si dost zakládá na tom, abychom cvičili a trénovali naboso. Jakože fakt hodně, prostě každej trénink při rozcvičce a občas i po většinu tréninku. Ať jsme venku nebo vevnitř, ať je zima nebo teplo. Boty máme prostě a jednoduše zakázaný dokud se nejde hrát. Být bosá je mi fakt nepříjemný a nejsem jediná, který to vadí, jenže když jsme se ho ptali nebo to s ním zkoušeli prodiskutovat, neměl vůbec chuť se s náma o tom bavit a jenom nám řek, že prostě to tak bude a přes to nejede vlak. Příjde mi to dost divný a úplně mi to znechutilo tréniky.
Má vůbec trenér právo nám říkat co si máme brát a co ne? Má to někdo taky tak? A popřípadě jak se máme proti tomu bránit?

Předmět Autor Datum
Tak můžete třeba od toho trenéra odejít. A nebo když nebude po jeho, tak nejspíš odejde on. Jiná alt… nový
Wikan 13.12.2022 15:57
Wikan
Když budete mít všichni boty, tak se s vámi bude muset bavit... A snad má také nějakého šéfa? nový
Kyncl 13.12.2022 16:54
Kyncl
Ne všichni budou proti, to je ten největší problém, tak 50 procent bude proti, 50 se nevyjadří nebo… nový
lucina 13.12.2022 19:23
lucina
Buď se sním dohodnete (což píšeš, že odmítá), nebo se podřídíte, nebo odejdete. Sichr to není jedin… nový
gilhad 13.12.2022 17:00
gilhad
On je problém, že jsou i hráčky, kteří by pro pochvalu od trenéra klidně posekaly trávník, uklidily… nový
lucina 13.12.2022 19:21
lucina
Proč by to mělo být špatně? (Jako pro tebe špatně to chápu, každý jsme jiný. Ale pro min.50% tam u v… nový
gilhad 13.12.2022 22:49
gilhad
Za mě největším problémem tréninku naboso hygienická část, bolest a hlavně to, že mi je fakt divný u… nový
lucina 14.12.2022 15:19
lucina
Bosé nohy nejsou nic divného (v situaci, kdy jsou bosí i ostatní okolo, samozřejmě - na audienci u k… nový
gilhad 14.12.2022 15:46
gilhad
Tak dneska jsem byla společně s dalšíma 7 hráčkama za trenérem ohledně toho, že chceme mít boty v pr… nový
lucina 15.12.2022 16:48
lucina
Tak se sbalte a běžte. Bude divný, když kvůli novýmu trenérovi zmizí půlka mančaftu. nový
Prasak 16.12.2022 18:29
Prasak
Tak se musíte přizpůsobit nebo odejít. Nebo se poptat přímo na FAČR, jestli na to má trenér právo. T… poslední
Karel04 16.12.2022 19:02
Karel04
že mi je fakt divný ukazovat nohy veřejně na tréninku Co je na tvých nohou tak výjimečného, aby na… nový
host 14.12.2022 17:00
host
Já vím, že nic výjimečného na nich není... Jenže já bosa nechodím ani doma, prostě je mi to nepříjem… nový
lucina 15.12.2022 16:55
lucina
Jak chodíš doma je tvoje věc, do toho ti samozřejmě nikdo kecat nemůže. Ale trénink se řídí určitými… nový
host 15.12.2022 17:50
host

Buď se sním dohodnete (což píšeš, že odmítá), nebo se podřídíte, nebo odejdete.

Sichr to není jediný trenér na světě, a i kdyby byl, nic tě nenutí ten fotbal trrénovat organizovaně s ním. My jsme hrávali fotbal jen tak, s mičudou, kde se dalo :-)

Jinak s tréningem naboso jsem se setkal (v jiných sportech) už víckrát, ale problém jsem s tím neměl, důvody jsem chápal a uznával, tak jsem to neřešil. (BTW: zkoušeli jste si zjiostit, PROČ to požaduje? Možná k tomu má nějaký rozumný důvod, který neznáte (a stálo by za to ho potom teda znát), možná je to jen protože to tak chce (taky dobré vědět).)

Taky se můžete zkusit dohodnout s těma ONĚMA NEJMENOVANÝMA, co vám vyměnili trenéra, jestli nu to buď nedají befelem, nebo ho nevymění za jiného (třeba původního).

Taky se můžete zkusit dohodnout s libovolným jiným trenérem / oddílem / čímkoli.

On je problém, že jsou i hráčky, kteří by pro pochvalu od trenéra klidně posekaly trávník, uklidily a ještě by mu uvařily... Prostě proti bude max 50 procent, takže akorát za provokaci budem běhat kolečka (nejlíp bez bot...) To je ten problém, ne všichni jsou proti...

Vzít míč a jít si kopat by taky samozřejmě šlo, jenže my to hrajem na ,,vesnický úrovni ", a to je přeci jen lepší...

Tak po zápase na 10 minut výklus naboso by mi fakt nevadil, provětrat nohy a protáhnout chodidla, proč ne, ale když tak trénujem sprinty nebo běháme kolečka, tak je něco špatně...

Proč by to mělo být špatně? (Jako pro tebe špatně to chápu, každý jsme jiný. Ale pro min.50% tam u vás to (jak píšeš) není špatně natolik, aby to vůbec chtěly řešit. U nás to pro mě nebylo špatně vůbec a ani si nikdo jiný nestěžoval. Takže nemyslím, že by ta "špatnost" byla absolutní a univerzální.)

Pořád to můžeš zkusit nějak změnit - šéf nejspíš má taky šéfa a tak dál, je tu veřejné mínění, média, ... a pokud by se půlka z vás spojila a postupovaly jste jednotně, tak to nemusí být nutně malá síla.

Pokud to nejde změnit, tak ti nezbývá to buď přijmout (pořídit se), nebo odmítnout (odejít) - a to si musíš sama rozmyslet, co je pro tebe přijatelnější (nebo míň nepřijatelné) - ale obávám se, že víc než tyhle 3 možnosti (změnit to, změnit se, neúčastnit se) asi nevymyslíš ... Život není prostě vždycky jednoduchý a ani nemůže být. A každý si musí hledat cestu podle sebe v rámci možnosté, které zrovna má...

Za mě největším problémem tréninku naboso hygienická část, bolest a hlavně to, že mi je fakt divný ukazovat nohy veřejně na tréninku. Trenér mi příjde jako blázen, když po nás chce, abychom běhali kolečka bez bot, a pak nám řekne, že 20 koleček se dá uběhnout mnohem rychleji. Jako dalo by se, kdybychom měli boty... Ono se mu to řekne, že si zvyknu, ale když končí trénink a já mám uplně černé nohy zespoda, pálej mě a bolej, tak to se opravdu nedá. Mám asi moc citlivý chodidla na to...

Nedovedu si představit situaci, kdy by se to změnilo. Trenér je dost tvrdohlavej, stojí si za tím a vedení ho v tom podporuje. Odcházet jinam není tak snadný, jelikož ne všude se člověk jen tak uchytne. Takže si asi budu muset zvyknout, což ale není vůbec dobrý.

Bosé nohy nejsou nic divného (v situaci, kdy jsou bosí i ostatní okolo, samozřejmě - na audienci u královny je formální oblečení mandatorní)

Že se dají kolečka uběhnout rychleji vám bude říkat i pokud byste trhaly světové rekordy (furt je můžete trhat ještě víc) - ono není účelem, abyste dorazily do cíle v nějakém čase, to by bylo nejlepší to vzít autem a ještě zkratkou, ale abyste se naučily běhat rychleji a tím obehrát protivníky.
A běhání naboso má přínos například v tom, že se člověk naučí mnohem lépe pokládat nohy a pracovat s terénem (právě proto, že jsou chodidla méně chráněná), což se pak velice zúročí při prudkých změnách směru a nestabilních polohách.
A s tím zvyknutím má pravdu, kdykoli jsem delší dobu chodil/běhal naboso, tak se chodidla časem přizpůsobila a zodolnila, kdykoli jsem na delší dobu přestal, tak zase zchoulostivěla.
Černé nohy potvrzuju, to jsem měl vžycky taky, nejen já, ale všichni. To je obecná záležitost.
Pálení a obolená chodidla časem přejde, pokud tak budeš běhat často a dost. My jsme takhle běhali několik kilometrů denně v terénu, po polňačkách i asfaltu a chodidla si vážně zvykla, že na konci to člověk ani nevnímal a nevadilo mu to, i když na začátku to bylo pro některé docela drsné. (Tak copak já, já tak klidně chodil i do školy, v zimě v létě, ale spousta dalších zvyklá nebyla.)

Tak dneska jsem byla společně s dalšíma 7 hráčkama za trenérem ohledně toho, že chceme mít boty v průběhu tréninku. On nás ale seřval a dal nám na výběr - buďto 2 týdny úplně naboso, i tam, kde ostatní budou moct mít boty, a nebo se máme sbalit a jít do ...... z tohohle klubu. Takže asi budeme muset končit, protože kopat bosa do míče, to je o zdraví. Argument o tom, že nás to líp naučí, mi příjde absurdní, protože za mě by bylo lepší trénovat s botama, abychom si zvykli na to, jak se to hraje... Je hezké, když budu naboso stabilnější a rychlá při prudkých změnách směrů, ale pak vezmu boty a je to celý k prdu.

A běhat někde bosa po asfaltu nebo terénu, to bych fakt nedala

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru