Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Píchání inzulínu po jídle?

Píchám si 4× denně inzulín většinou před jídlem, stane se mi, že občas zapomenu tak si píchnu dávku po jídle.Zajímal by mne názor někoho z diabetiku zda to vnímají jako velkou chybu či jen malý nedostatek, případně je jedno zda si píchnete před či po jídle?

Předmět Autor Datum
Píchám fiasp a toujeo. Ten rychlý před jídlem. Když zapomenu tak většinou mi to dojde při jídle nebo… nový
čumil old 23.01.2023 19:02
čumil old
Prodiskutuj to se svým doktorem, ten ví nejlíp, jak na tom jsi ty, co bereš a proč a co to s tebou d… nový
gilhad 24.01.2023 00:49
gilhad
to musíš konzultovať výlučne so svojim doktorom,nikto z nás tu nevie,či používaš tvz.rýchly alebo po… nový
audax mobile 25.01.2023 11:16
audax mobile
Nepichnúť si pred jedlom je chyba. Nenapraviť túto chybu pichnutím po jedle je ešte väčšia chyba. Te… poslední
ok 27.01.2023 05:53
ok

Píchám fiasp a toujeo.
Ten rychlý před jídlem.
Když zapomenu tak většinou mi to dojde při jídle nebo hned po něm a dopíchnu si ho.
Myslím, že je lepší, když začne fungovat o chvilku dýl než vůbec.
Ovšem posvěcený od mudry to nemám.

Prodiskutuj to se svým doktorem, ten ví nejlíp, jak na tom jsi ty, co bereš a proč a co to s tebou dělá.

A taky se (když se ti to už stane) u toho pozoruj a porovnej to s pozorováním, když jsi to udělal správně - vážně se vyplácí naslouchat vlastnímu tělu.

to musíš konzultovať výlučne so svojim doktorom,nikto z nás tu nevie,či používaš tvz.rýchly alebo pomalý inzulín,či si picháš jeden druh,alebo viac,akú dávku atc....len ten,kto podrobne pozná Tvoj chorobopis a priebeh choroby a kto inzulín predpísal vie,čo môžeš a čo nie,čo je vhodné v Tvojom konkrétnom prípade,s inzulínom to nieje žiadna sranda a akákolvek svojvolná úprava môže mať fatálne následky,takže v prípade nejasností a možností,zmeny a spôsobu užívania bež výlučne k Tvojmu diabetologovi a nehladaj rady typu "jedna pani povedala " na internete....uvedom si jedno,diabetes je velmi individuálne ochorenie,čo pomôže jednému,nemusí fungovať u druhého,naopak za určitých okolností mu môže stav vážne skmplikovať a zvlášť v stave,keď už si na inzulínovej liečbe,tam by možno stálo za zváženie aj po porade s diabetologom nasadenie inzulínovej pumpy,tá dokáže na základe svojich interných meraní dávkovať inzulín podla potreby bez zásahu užívatela,je to jedna s možností hlavne u mladších ročníkov,ktorí chodia napr. do roboty a podmienky na injekčnú aplikáciu inzulínu nemajú ideálne kvôli charakteru práce etc....

Nepichnúť si pred jedlom je chyba. Nenapraviť túto chybu pichnutím po jedle je ešte väčšia chyba. Teda áno, keď zabudneš pred jedlom, pichni si neskôr.
Okrem toho máš glukomer. Hladinu cukru si meriaš jeden až trikrát denne podľa vlastnej úvahy. V prípade odchýlky od normálu pri pichaní alebo v zložení jedla (z hľadiska obsahu glycidov) si samozrejme zmeriaš hladinu cukru po takomto incidente aj viackrát a to v čase podania inzulínu a potom jeden až dvakrát v hodinových odstupoch. A zariadiš sa podľa nameraných hodnôt. Časom ti to pôjde odhadnúť aj s menším počtom meraní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru