Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno bicykel CTM Zephyr vs Rambler

Nazdar, potrebujem poradiť s výberom nového bicykla na dochádzanie do práce(5km denne) a vo voľnom čase 50-100km mesačne. Väčšinu času na spevnený povrch a poľné cesty ale potrebujem aby to občas zvládlo aj náročnejší terén.

https://www.ctm.sk/p/zephyr-29-2023
https://www.ctm.sk/p/rambler-4-0-29-2023

Určite chcem 29" kolesá a jednoprevodník. Spomedzi týchto dvoch ma zaujala nižšia hmotnosť ramblera a pozeral som že má lepšiu vidlicu. Lenže za tú nižšiu hmotnosť a lepšiu vidlicu zaplatím +300€. Viem v tomto len základy, nevyznám sa a teda neviem či sa to oplatí, na čo sa zamerať?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Napis potom pocity po par tyzdnoch ak ho uz mas, tie autenticke byvaju tak do 2 tyzdnov, ked clovek…
fleg 30.07.2023 14:02
fleg
CP včera dorazil. Vidím že sa dá spoľahnúť na to ich doručenie za 15 dní :-) Môžem posunúť len zákl…
KMX 08.08.2023 15:58
KMX
Tak som si ich kupil aj ja a dnes testoval kvoli videu, ale prva jazda sa mi okrem odo udajov neuloz… poslední
fleg 02.10.2023 19:47
fleg

CP včera dorazil. Vidím že sa dá spoľahnúť na to ich doručenie za 15 dní :-)

Môžem posunúť len základnú prvotnú skúsenosť z rozbalenia, nainštalovania a cca 8km jazdy. Takže to nebude až tak presné ale aspoň základný pohľad na vec. Takže ja nemôžem hodnotiť inak ako pozitívne. Za 36€ s dopravou zadarmo a doručením relatívne rýchlo som dostal plne bezdrôtový CP ktorý na meranie nepotrebuje senzor a teda vie pracovať čisto z toho čo získa cez GPS. To je zaujímavá skúsenosť. Mal som už predtým wireless riešenie ale aspoň ten senzor bol na kolese. V balení všetko čo treba, EN návod, gumičky, základný zacvakávací otočný držiak ktorý je vraj 1:1 ako má GARMIN a šikovný matný gumený obal. Nastavovanie je rýchle, prehľadné a praktické. Dá sa cez appku jednoducho aktualizovať firmware cez BT. Trocha ma znepokojilo že čas sa nedá nastaviť ručne, len časové pásmo a zvyšok cez GPS(potom sa čas už nastavil na sekundu presne automaticky). Ak by bol problém chytať signál tak by som nemal možnosť nastaviť čas. Inštalácia teda rýchla a montáž snáď minúta. Stačilo prichytiť gumenú časť na rajdy, potom plastový držiak a celé sa to len obopne gumičkami. Potom stačí zacvaknúť a hotovo. GPS signál trocha trvá než sa to naštartuje a naskočí ikonka signálu a začne to pracovať. Približne pár sekúnd a snáď 100m a nabehlo to. Aktualizuje to rýchlosť pomerne rýchlo takmer neustále, odhadom cca sekunda. Rovnako keď som zastavil tak ani nie sekunda a rýchlosť ukazuje 0 takže mierna odozva ale nič zásadné. Dobre čitateľný displej s automatickým dodatočným podsvietením ktoré sa zapína večer a vypne ráno. Pre mňa super že má ukazovateľ batérie a USB-C. Mne šlo hlavne o meranie rýchlosti, ukazovanie času a občas stopky. Nie som teda náročný a mnohé funkcie čo tam sú nevyužijem.

Nevýhody ktoré som zatiaľ našiel sú vlastne len rozmery a stabilita v držiaku. Ten displej je krásne veľký a dobre čitateľný ale tento CP je až neprakticky veľký. Možno len vec zvyku... V gumenom obale má výšku 95mm, šírku 57mm a hrúbku 20-30mm záleží či beriem aj držiak vzadu. V tom otočnom držiaku to nedrží na fest. Je tam cítiť vôľa ale nehovorím zase že nedrží. Možno bude časom nutné kúpiť nejaký lepší držiak.

Tak som si ich kupil aj ja a dnes testoval kvoli videu, ale prva jazda sa mi okrem odo udajov neulozila. Je to normalne chovanie? Appka na telefone umoznuje sice nehravanie jazdy online, ale nerozumiem preco nemam ziadne udaje o jazde ulozene aj v samotnom pocitaci.
Inak potvrdzuje, ze drziak sa mi zda nestabilny, testoval som to zatial len na cestaku, kde to asi problem nebude, ale na horskom biku...a hned na prve jazde som stratil cidlo kadencie, ktore vypadlo po 20km z kluky....cidlo som nasiel, ale gumicku a podlozku pod neho uz nie. Vyrobca posielal hned aj nahradne, uz mi je jasne preco;o).
Musim este otestovat v lese a potom to hodim cele do videa.
GPS prekvapivo presne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru