Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomoc s gramatikou

Včera som sa pýtal, čo môžem robiť s tým, že mám zlú gramatiku. Moja otázka bola zmazaná. Nechcem dostať ban alebo niečo, len chcem vedieť dôvod. Ja mám s tým problém už dlhšie a verím, že to môžem zmeniť keď mi poradíte. Možno bol problém, že som spomenul Babiša (to ako on hovorí česko-slovensky) ale ja proti nemu nič nemám, bol to len príklad.

tl;dr vždy som mal problém s gramatikou ako mladší, ignoroval som to. Často som mal prístup k dokumentom a textom iba v českom prip. anglickom jazyku. Potom som šiel na českú vysokú školu a to, že píšem česko-slovensky pretrváva (nepíšem tak vždy, ale buď píšem ako stredoškolák alebo píšem česko-slovensky, hlavne keď sa o niečom učím exkluzívne v češtine a potom mám o tom písať). Neviem písať y i v bežných slovách keď sa snažím vysvetliť určité veci a potom mením celé vety aby som sa vyhol chybe pri písaní.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Citat, citat, citat...clovek ma obrazovu pamat a pisanie y/i sa ti dostane do hlav same. Problemom…
fleg 05.06.2023 08:52
fleg
Chcel by som čítať knihy z rôznych vedných odborov alebo biografie. Len mi príde, že vždy si musím k…
juchu 14.06.2023 00:40
juchu
Existuji umělé inteligence, ktere ti tvuj výtvor preformuluji, aby byl správně a daval smysl. Ty pak… poslední
Jan Fiala 14.06.2023 14:28
Jan Fiala

Citat, citat, citat...clovek ma obrazovu pamat a pisanie y/i sa ti dostane do hlav same.

Problemom je, ze aj na oficialnych weboch sk si dnes cits spravy dokazes najst nejake preklepy, ci dokonca gramaticke chyby, pretoze redaktorom vychadzaju clanky bez nejakej jazykovej korektury.
Co mi pride ako slendrianstvo, pretoze co si pamatam tak dokonca aj clanky pisane u nas sme si davali kontrolovat do kriza kvoli slovosledu, ci gramatike pred uverejnenim a to sme len fanusikovsky portal, ziadne oficialne medium.

Chcel by som čítať knihy z rôznych vedných odborov alebo biografie. Len mi príde, že vždy si musím kúpiť niečo za 20 euro+ aby som v tej slovenčine mohol čítať. Aspoň ja mam taký pocit, že je nedostatok volne dostupných slovenských textov (keby mi niekto doporučil miesto na internete, kde by som mohol čítať v slovenčine, tak by som bol rád. Aspoň zoznamy preložených/napísaných kníh alebo niečo podobné) V češtine bolo vždy dostupných kopec kníh. O anglických knihách ani nehovorím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru