Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tipy na výlet - západní Slovensko

Beckov a Čachtice odporúčam spojiť.

Piešťany - malá prechádzka po Kúpeľnom ostrove, ochutnávka kúpeľných oblátok, kto chce, môže okoštovať aj tamojšiu vodu "vajcovku" (aspoň nosom), kúpeľ vo vodnej nádrži Sĺňava. Asi sa dá vliezť aj do termálnej piešťanskej vody, ale pozor, nie na verejnom kúpalisku na ostrove, ale normálne v niektorom z hotelov Balnea, v rokoch, keď som tam chodil ja, neodmietali turistov. Pozor, toto sa mohlo zmeniť, na webe som k tomu, či ešte stále ponúkajú aj služby pre neubytovaných, nenašiel, ak by si mal záujem, odporúčam si najprv zavolať/napísať.

Bratislava - na skok od ZOO je aj botanická záhrada. Z hradu buď zbehnúť na Most SNP a vyviezť sa výťahom na vyhliadku UFO, alebo prejsť 2 km na pamätník Slavín (pekný výhľad). Nevýhoda Slavína - prevýšenie, je to ďalších cca. 60 - 90 výškových metrov. Značná časť tejto trasy sa však zrejme dá preklenúť autobusom. Zo ZOO sa dá ešte odviezť na Železnú studničku do prírody na Partizánsku lúku, je tam ihrisko, možnosti športovania (pinpong, futbal, tuším už aj člnkovanie), priestor na opekanie.

Ak by si zvažoval ten Devín, tak by možno stálo za úvahu sa namiesto toho odviezť autobusom až do Devínskej Novej Vsi (je to rovnaké smerovanie, dokonca do Novej Vsi sa dalo busom z centra dosta podstatne lepšie než do Devína), prejsť po rovine 2 - 2,5 km na rakúsku stranu a užiť si zámok Schloss Hof.

Asi už na inú cestu na západné Slovensko tipnem Jaskyňu Driny a Smolenický zámok (naraz), hrad Červený Kameň (všetko v širšom okolí Pezinka a Modry). Nesúvisiac s tým malú prechádzku po Skalici. Z južnej Moravy klasika - Lednice, Valtice, Mikulov (asi nepíšem nič, čo by ste nepoznali). Zoo v Hodoníne.

Z Brna som sa vždy chcel vydať na výlet na zámok v Kroměříži (zatiaľ sa mi nepodarilo) alebo do Znojma, ale to už je zase iné smerovanie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny