Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám jestli sem psychopat?

Myslíte tu předvánoční střelbu na filozofii, ze které se dělá takové divadlo. Nechci shazovat zmařené životy, to ne. Ale jde o to divadlo okolo. Vysoké školy se obednily, nedávno jsem potřeboval na ČVUT, teda kdybych věděl, jaká je z něj pevnost (bývával to průchoďák), dám si s tím člověkem sraz jinde, nebo mu řeknu, ať na mě počká u vrátnice. Teda já jsem to původně přikládal tomu, že je zkouškové (na předvánoční masakr jsem dávno zapomněl), to býval vstup na kartu (a zápis do návštěvní knihy, kdo kartu neměl) normální, ale je to prý kvůli tomuto.
Napadlo někoho, že
1) na té filosofii to byl student nebo zaměstnanec kterému šíblo (nebyl to člověk zvenku) a takový člověk má vstup do budovy zajištěný (čili tohle před ničím nechrání)
2) příště se tohle může udát třeba v obchodním centru nebo v metru, nebo kdekoliv jinde, kde se nějakej psychopat objeví, hlavně že ze škol se udělají nepřístupné pevnosti, teda aspoň z těch, ze kterých už nejsou teď (nějaké turnikety měla spousta škol už dříve)
Nechápu, proč brečet nad tím, že ukrajinci a rusáci si vyměňují náboje a rakety (to je asi jako brečet na válkama někde v africe, o kterých ani nevíme, a které mohou být daleko drsnější). Nebo že nějakej pychopat někde na druhém konci zeměkoule se zabarikáduje ve škole s rukojmími (pochybuju, že to sledoval celej svět, zprávy to plnilo jen u nás (od dob kovidu zprávy prostě nesleduju), možná v sousedních zemích se tomu věnovali, ale pochybuju že třeba v USA tomu věnovali byť jen takovou pozornost, jakou věnujeme my jejich střelcům na jejich školách, možná ani neví, že se něco takového odehrálo). Ono ani těch obětí nebylo tolik (tušim 14) a pokud mezi nimi nebyl brácha, táta máma strejda, nebo nějaký dobrý kamarád, tak proč nad tím brečet, to je přece absolutní pitomost. Každého života je škoda. Ale třeba taková železnice je daleko větší zabiják. Dneska ráno mi padnul zrak na plakát SŽDC, který říká, že v roce 2023 na železnici zbytečně zahynulo 243 lidí. To je 20x víc a to jsou jen ti, kteří zahynuli zbytečně, kolik jich zahynulo celkem se na tom plakátu nepíše (nebo pokud ano tak ne 20 cm vysokými písmeny).
Podle mě je psychopat spíš ten, kterej brečel, teda pokud tam nemá příbuzné, to by bylo něco jiného. Spíš to přivede člověka na myšlenku, že i taková škola nebo univerzita je docela nebezpečné prostředí.

Jinak jestli člověk je nebo neni psychopat, na to jsou specialisté mezi lékaři, ale ani ti se možná neshodnou. Pamatuju si dialog z jednoho filmu, kde psychyatr říká pacientovi "No jak to myslíte, že nevíte, že jste normální" pacient "to přece nemůže člověk sám o sobe vědět" psychiatr na to "já třeba vím o sobě naprosto jistě, že jsem normální" a do toho se vloží druhý doktor "Takových já mám v nemocnici plné oddělení"... už nevím z čeho to bylo, ono blázinec býval a možná stále je vděčným prostředím pro filmaře, ale jde o tu myšlenku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny