Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznám jestli sem psychopat?

Zdravím, vzhledem k tomu co se v poslední době děje a že se toho událo dost, všici okolo to prožívali brečeli. Jenom se mnou to nic nedělá. Všiml sem si toho až teď když začla válka a před vánocema ta střelba. Dřív mě to nenapadlo když mi někdo občas řekl o něčem co bylo ve zprávách (bouračka, vražda...), jen sem to odkejval a dál mě to nezajímalo. Ale po tý střelbě teď před vánocema kdy to prožíval celej svět a mě to bylo jedno, to už sem si všiml že asi nejsem normální. Pokud se to netýká mojí rodiny nebo mých jediných třech kamarádů. Upřímě jediný co mi dává smysl života jsou zvířata, miluju je a jsou pro mě na prvním místě. Lidem se nedá věřit, v dětství mě každej akorát využíval. Proto nemám žádnej vztah a ani po tom netoužim. Rozumím víc zvířatům než lidem. Vlastně lidi nenávidim a říkám si čím míň lidí tím líp. S tím sem se ani netajil a nikdo mi neřekl že sem divnej, spíš většinou souhlasili, ale po tý poslední velký události kdy ostatní brečeli a já na to řekl že je mi to šumák že je aspoň o pár lidí míň a ten druhej na to že jemu to jedno není že je to strašný a že brečel u zpráv, tak to už sem si řikal že asi nejsem normální. Nevim jestli se mezi váma najde nějakej odborník. Co si o tom myslíte? Můžu to vůbec já zjistit jestli sem psychopat?

Předmět Autor Datum
No chybí ti empatie, což je jedna z "vlastností" psychopata, ale pořád můžeš být také pouze ignorant…
Bonbon 29.01.2024 04:37
Bonbon
opravdu tě jako první po té střelbě napadlo, že je alespoň o pár lidí na světě méně To jsem si tak…
ml1 29.01.2024 14:25
ml1
Jo, říkám si to pokaždý když se něco podobnýho stane. Akorát že po tý střelbě sem si toho všiml prot…
Sinister 29.01.2024 23:08
Sinister
To ti nikdo na dálku neřekne. Jestli to chceš vědět, zkus se objednat k nějakému psychologovi. Ale p…
Wikan 29.01.2024 08:20
Wikan
Mám terarijní zvířata (gekony, chameleona, hady...). Mám rád všecky zvířata a nikdy bych žádnýmu neu…
Sinister 29.01.2024 22:54
Sinister
Myslíte tu předvánoční střelbu na filozofii, ze které se dělá takové divadlo. Nechci shazovat zmařen…
ml1 29.01.2024 14:12
ml1
Ne nejsi psychopat. Spíš budeš mladší generace bych tipl, tyto mladší generace, casto depresivní neb…
HPET 29.01.2024 16:14
HPET
Jsem rok 1992. Nevyrůstal sem na mobilu ani na pc hrách, spíš sem byl rači venku. Ani teď nejsem na…
Sinister 29.01.2024 23:54
Sinister
Zajimave s tou teraristikou, co presne za plaze mas ? Uz nejaky cas stavim a zajimam se o mraveniste…
HPET 31.01.2024 14:43
HPET
Tak to bude trochu delší seznam :-D Chameleon pardálí, pagekon řasnatý, gekon páskovaný, gekon prstý…
Sinister 31.01.2024 18:27
Sinister
Kagekon řasnatý jsem na vlastni oči nikdy neviděl, maš toho hodně spíš taková malá ZOO, mají hezké z…
HPET 02.02.2024 16:13
HPET
Prvního hada sem si pořídil když mi bylo asi 13. A upřímně do teď sem si nezvykl. A ještě když mám v…
Sinister 11.02.2024 20:51
Sinister
Za mě jsi naprosto v pohodě. Lidi jsou daleko větší hovada než zvířata. Zvíře bezdůvodně jen tak nez…
Lukas1982 21.02.2024 20:39
Lukas1982
To jsem si taky dlouho představoval a zvířata jsou pro mě posvátná, ale nic není tak růžové a černob…
Mojmírek 07.03.2024 21:34
Mojmírek
Krásný video :) Já mám takovejhle vztah s chameleonem, on když mě vidí tak se ke mě sápe a vleze mi…
Sinister 08.03.2024 21:32
Sinister
Neřekl bych že jsi psychopat. Je to normální reakce do jisté míry. Člověk vidí co vše je pácháno a c…
CreativanDevil 14.03.2024 20:39
CreativanDevil
Ony totiž za nic nemůžou a dělají jen to co mají v instinktu přežití. Neví co je to politika, vražda…
HPET 14.03.2024 22:35
HPET
No máš pravdu. Ale předpokládám že se nepohybuje mezi divokou zvěří, ale domestikovanými jednotlivci…
CreativanDevil 14.03.2024 22:58
CreativanDevil
Já osobně na zprávy nekoukám ani v TV a ani na netu, spíš to slyším od někoho když je to něco takový…
Sinister 17.03.2024 00:59
Sinister
Psychopat určitě ne, to je něco co máš vrozené, když už tak by si teoreticky byl sociopat, to je něc… poslední
Whatever 22.03.2024 05:25
Whatever

No chybí ti empatie, což je jedna z "vlastností" psychopata, ale pořád můžeš být také pouze ignorant. :puff:

Ale vážně, opravdu tě jako první po té střelbě napadlo, že je alespoň o pár lidí na světě méně? Pokud to myslíš upřímně, tak je to na zváženou. To by totiž bylo za hranou lhostejnosti, která sama o sobě není zrovna ideální, ale je celkem běžná. Samozřejmě brečet kvůli tomu mi zase přijde až zbytečně přehnaná reakce (nepočítám pochopitelně "postižené" a jejich rodiny).

opravdu tě jako první po té střelbě napadlo, že je alespoň o pár lidí na světě méně

To jsem si taky říkal. Snad jen tohle není úplně normální.

Na druhou stranu, když kdysi skočila pod vlak Bartošová ( https://necyklopedie.org/wiki/Iveta_Barto%C5%A1ov%C3%A1 ), moje první reakce byla, tak už se jí to (roz. sebevražda) konečně povedlo. Zrovna toho dne jsem měl čekat na nádraží na jednoho člověka, tak než vyrazim na hlavák, tak jen se telefonicky ujišťuju, jestli taky je na cestě, a co se nedozvim, vlaky nejezdí, prý nějaký sebevrah (že je to Bartošová jsem se doslechnul už cestou, ta zpráva se šířila rychle), takže jsme museli vymyslet jiné místo, abychom stihli dojít, kam jsme potřebovali. Tehdy totiž nebylo blesku, šípu, aha a co to ještě vycházelo (dostávalo se to ke mě jen občas, ale tahle zpěvačka tam byla furt), kde by neměla podřezané žíly nebo se nezotavovala v blázinci z nějakého jiného pokusu o sebevraždu třeba předávkováním prášky.
Slyšel jsem, že takto a daleko ostřeji (typu konečně od ní bude pokoj; tedy ne jen konstatováním, že se jí to už povedlo) zareagovalo daleko víc lidí.

Jo, říkám si to pokaždý když se něco podobnýho stane. Akorát že po tý střelbě sem si toho všiml protože právě máma u toho brečela a dokonce i kamarádka, která se mnou vždycky předtím souhlasila s mými názory ohledně lidí. Tak sem si řekl: "Ok, tak to sem asi jinej".

To ti nikdo na dálku neřekne. Jestli to chceš vědět, zkus se objednat k nějakému psychologovi.
Ale psychopatům jsou obvykle lhostejná i zvířata a pokud už si nějaké pořídí (obvykle psa), tak kvůli tomu, aby získali někoho, kdo je bude poslouchat na slovo.

Myslíte tu předvánoční střelbu na filozofii, ze které se dělá takové divadlo. Nechci shazovat zmařené životy, to ne. Ale jde o to divadlo okolo. Vysoké školy se obednily, nedávno jsem potřeboval na ČVUT, teda kdybych věděl, jaká je z něj pevnost (bývával to průchoďák), dám si s tím člověkem sraz jinde, nebo mu řeknu, ať na mě počká u vrátnice. Teda já jsem to původně přikládal tomu, že je zkouškové (na předvánoční masakr jsem dávno zapomněl), to býval vstup na kartu (a zápis do návštěvní knihy, kdo kartu neměl) normální, ale je to prý kvůli tomuto.
Napadlo někoho, že
1) na té filosofii to byl student nebo zaměstnanec kterému šíblo (nebyl to člověk zvenku) a takový člověk má vstup do budovy zajištěný (čili tohle před ničím nechrání)
2) příště se tohle může udát třeba v obchodním centru nebo v metru, nebo kdekoliv jinde, kde se nějakej psychopat objeví, hlavně že ze škol se udělají nepřístupné pevnosti, teda aspoň z těch, ze kterých už nejsou teď (nějaké turnikety měla spousta škol už dříve)
Nechápu, proč brečet nad tím, že ukrajinci a rusáci si vyměňují náboje a rakety (to je asi jako brečet na válkama někde v africe, o kterých ani nevíme, a které mohou být daleko drsnější). Nebo že nějakej pychopat někde na druhém konci zeměkoule se zabarikáduje ve škole s rukojmími (pochybuju, že to sledoval celej svět, zprávy to plnilo jen u nás (od dob kovidu zprávy prostě nesleduju), možná v sousedních zemích se tomu věnovali, ale pochybuju že třeba v USA tomu věnovali byť jen takovou pozornost, jakou věnujeme my jejich střelcům na jejich školách, možná ani neví, že se něco takového odehrálo). Ono ani těch obětí nebylo tolik (tušim 14) a pokud mezi nimi nebyl brácha, táta máma strejda, nebo nějaký dobrý kamarád, tak proč nad tím brečet, to je přece absolutní pitomost. Každého života je škoda. Ale třeba taková železnice je daleko větší zabiják. Dneska ráno mi padnul zrak na plakát SŽDC, který říká, že v roce 2023 na železnici zbytečně zahynulo 243 lidí. To je 20x víc a to jsou jen ti, kteří zahynuli zbytečně, kolik jich zahynulo celkem se na tom plakátu nepíše (nebo pokud ano tak ne 20 cm vysokými písmeny).
Podle mě je psychopat spíš ten, kterej brečel, teda pokud tam nemá příbuzné, to by bylo něco jiného. Spíš to přivede člověka na myšlenku, že i taková škola nebo univerzita je docela nebezpečné prostředí.

Jinak jestli člověk je nebo neni psychopat, na to jsou specialisté mezi lékaři, ale ani ti se možná neshodnou. Pamatuju si dialog z jednoho filmu, kde psychyatr říká pacientovi "No jak to myslíte, že nevíte, že jste normální" pacient "to přece nemůže člověk sám o sobe vědět" psychiatr na to "já třeba vím o sobě naprosto jistě, že jsem normální" a do toho se vloží druhý doktor "Takových já mám v nemocnici plné oddělení"... už nevím z čeho to bylo, ono blázinec býval a možná stále je vděčným prostředím pro filmaře, ale jde o tu myšlenku.

Ne nejsi psychopat.
Spíš budeš mladší generace bych tipl, tyto mladší generace, casto depresivní nebo mánio depresiní s problemém identity v tomto skoro až jen internet socialním světě často nenajdou své místo, dochazí k uzavření a limitaci jen na uzký profil lidí jako v tem případě, uzký profil který ti davá nejaký realný smysl, podporu, takový kruh důvěry :)
Dřív lidi viděli maximálně bouračku nebo nehodu v práci a měli z toho trauma po celý život, s příchodem internetu, nasilnejsich televizních programů , video her a podobně kde mrtvoli a nasilí jsou na deňím pořádku už sou lidi vice otrkani, imunizovaní, a když to reálné a skutečné nasilí vidí snáší to psychicky mnohem lépe. (Dokud není zasažen jeho kruh)
Nemyslím že máš nějaký problém, a už vubéc né psychopat, možná jen prochazíš nejakým obdobím které pro tebe neni zrovna nejpříjemnější nebo ti nepřináší požadovanou satisfakci.

Jsem rok 1992. Nevyrůstal sem na mobilu ani na pc hrách, spíš sem byl rači venku. Ani teď nejsem na mobilu, ani nemám dotykáč (nevyhovuje mi to) a internet v mobilu už vůbec. Dřív když mě něco naštvalo sem se uklidňoval u hororů. Teď ve 30 letech utíkám do PC her (to je celkem paradox). Na internet jdu hlavně když potřebuju objednat krmení, substrát aj. pro zvířata. To že sem napsal tady, je proto, že to bylo víc "po ruce". Registroval sem se tady kdysi kvůli teraristice.
Jinak sem spíš vlk samotář, nemám rád místa kde je moc lidí, nesnášim když někdo naruší muj osobní prostor.

Zajimave s tou teraristikou, co presne za plaze mas ?
Uz nejaky cas stavim a zajimam se o mraveniste. Zacatky byli tezsi, bud mi rychle vymreli (mravenci si delaji sve hrbitovy, kam odnasi mrve jedince, jednu dobu jsem musel odstranovat hromadky tel), nebo se rychle mnozili, kdyz jsem mel dva druhy tak valcili :)
Skoncil jsem u Messor barbarus a Lasius emarginatus, takovy odolnejsi. V podstate jsem zacal jen ze zakladni vybavou (takove ty klasicke kostky spojene hadickama) ale jak jsem pomalu dokupoval dalsi mistnosti tak ted jde spis uz o male mesto.

Tak to bude trochu delší seznam :-D
Chameleon pardálí, pagekon řasnatý, gekon páskovaný, gekon prstýnkový, felsuma madagaskarská, leguanek smaragdový. Hadi: Užovka červená, užovka africká, hroznýš královský, hroznýšovec duhový, krajta královská, krajta mřížkovaná. Pak chovám hlodavce pro hady. Takže většina peněz jde na zvířata, ale je to moje terapie a hlavně i láska. Ujal sem se několika hadů kvůli agresivitě ale u mě byli uplně v pohodě. Je to pro spoustu lidí blbost, ale mě se už hodněkrát potvrdilo že i plazi vnímají to jak se k nim přistupuje. Já jim dal lásku i když jeden adoptovanej si jednou kousnul, ale pak zlatíčko :) Ale nejvíc kousanců mám od mřížky :D Mám ho od mimina a vim že jeho rodiče jsou z přírody takže sem počítal že si kousne, ale on spíš vždycky při krmení chňapne pro prvním co se hýbne což byla moje ruka :D Teď má 3 metry a jednou se spletl tak že mi přeříznul žílu a mě to nešlo zastavit a teď co, had si chtěl zalízt trucovat tak sem ho nabral druhou rukou a řikám tak to ne toho potkana si vezmeš. Tak ho vzal a já mezitim málem vykrvácel :D Nj zrušil mi obě ruky ale s tím sem počítal :) Ale jinak že by kousal schválně to ne. Kamarádka mi řikala že mám asi ňákej šestej smysl a pak i veterinářka :D Jo se zvířátkama sem šťastnej, nejssou tak falešní jako lidi. Proto ani nevyhledávám nový kontakty, stačí mi jeden člověk kterýho znám už od první třídy a kterýmu můžu věřit

Kagekon řasnatý jsem na vlastni oči nikdy neviděl, maš toho hodně spíš taková malá ZOO, mají hezké zbarvení pravda, ale předpokladám že je to težší vše uživit, už jenom ty krajty ..
Seš zvyklej, ale když jsem vidĕl poprvé jak had pozřel hlodavce, byla to docela podivaná, až mi té myšky přišlo líto, ale zas je to jako že mazec.

Prvního hada sem si pořídil když mi bylo asi 13. A upřímně do teď sem si nezvykl. A ještě když mám vlastní chov hlodavců tak je to ještě těžší. Já osobně bych žádnýmu zvířeti neublížil. Ale u lidí je to jiný.
A ano, s penězma je to náročný, ale snažím se jim dát to nejlepší, i ti hlodavci mají kvalitní péči. Moje potřeby jsou až na druhym místě.
Ale je zvláštní že mým zvířatům lásku dát umim, lidem ne. Dokážu lhát a těžko říct jestli ta empatie k mým opravdu blízkým lidem je pravá. Mám kamarádku od první třídy a říkáme si všecko. Když má problém tak si ji vyslechnu, zkusim i poradit, ale když domluvíme tak to hned vypustim a du hrát videohry. Dál nad tim nepřemejšlim. Dřív sem si to neuvědomoval, dokonce sem si často nevzpoměl že sme probírali to a to. U rodiny taky, vyslechnu co se děje a pak na to nemyslim. Ale když mi umře zvíře tak mě to sejme. A často na ně vzpomínám.
Nedavno sem si vzpoměl na jednu situaci když mi bylo já nevim 7-8, umřela babička a mě nešlo se rozbrečet. Když to řikali bráchovi a on se hned rozbrečel tak až pak sem se rozbrečel i já (brácha je o rok mladší než já). Nevim jestli to souvisí. Je možný že vše co sem kdy cítil vůči lidem bylo neupřímný a nevěděl sem o tom? Když mě něco vytočilo, ukliňoval sem se hororama a teď utíkám do videoher protože tam můžu zabíjet. Asi sem vážně psychopat.

Krásný video :) Já mám takovejhle vztah s chameleonem, on když mě vidí tak se ke mě sápe a vleze mi na ruku. A hadi - hroznýši to jsou taky takoví zvědaví zlatíčka, narodili se mi miminka a to bylo roztomilý když sem otevřel terárko a hned se ke mě zvědavě natahovalo 18 hlaviček :) Dokonce sem se ujal i hadů kteří prej byli agresivní, ale u mě naprosto v pohodě. Vše je o přístupu, já je beru jako členy rodiny :)

Neřekl bych že jsi psychopat. Je to normální reakce do jisté míry. Člověk vidí co vše je pácháno a co se děje přes internet a je přesycen vjemy že už mu to začíná být jedno. A je to pravda. Na světě je nás hodně. Člověk se musí zaměstnat. Jinak by se zbláznil z toho kolik špatného se děje. Naštěstí si musí člověk uvědomit že na 1 špatnou věc je tucet krásných věcí které akorát nejsou natočeny na video a špatně se z nich dělá titulek.

Je psychopat doktor který už viděl 100 litrů krve a nepanikaří když se někomu něco stane ? Nebo už je čistě apatický k těmto věcem protože už to zažil ?
Pro tebe to byla jen další zpráva v televizi nebo na internetu.

Zvířata a děti jsou nevinné. Proto fascinují a přitahují lidi. Ony totiž za nic nemůžou a dělají jen to co mají v instinktu přežití. Neví co je to politika, vražda, intriky, bulvár atd atd.
Troufám si říct že velké procento lidí ve světě má stejné myšlenky jako ty. Mě nevyjímaje. Jsme přemnožení. Logickým postupem určitě člověk dojde k tomu že když lidská rasa páchá zlo tak čím méně jí bude tím snad bude lépe.

Navíc druhů psychopatie podle wiki je mnoho. I přehnané city mohou být psychopatie.

Důležité je si zachovat lidskost a morálku a nepřisvojit si špatné vlastnosti. Jinak řečeno nepřemýšlej nad tím tolik :-D
Kdo hledá najde. Jestli hledáš důvody proč jsi psychopat tak je určitě najdeš. Stejně jako vedoucí když tě chce vyhodit z práce tak si najde důvod.

Psychopat určitě ne, to je něco co máš vrozené, když už tak by si teoreticky byl sociopat, to je něco co si získáš po určité době ale to je na vyšetření odborníkem.
Nicméně tvá reakce není nic převratného, reagoval jsem úplně stejně, nevím proč bych měl plakat nad tím že na internetu vidím že někdo koho jsem neznal a nikdy neviděl umřel. Že je válka? No a co, lidi umírají a umírat budou a jak tu bylo řečeno, v dněšní mediální době jsme doslova přesyceni informacemi, někde jsem viděl že jeden výtisk New York times má víc informací než co člověk v 19. století viděl za celý život (ale to se mi zdá přitažené za vlasy) jednoduše těch informací a vjemů je takový přehršel že na to vnímat ani nemáš jak, mozek se otupí

A ještě jednou, proč by tě měla zajímat událost co se tě absolutně netýká? Je snad logické že budeš reagovat na to když ti umře kamarád který ti ovlivnuje život než když umře nějaký jouda kterého si nikdy nepotkal
Co se vztahu k lidem a zvířatům týče... nemá to tak hromada lidí? mě včetně, doma mám menší zoo, s přítelkyni navštěvujeme útulky s granulema apod ale abych někdy přispěl na nemocnice, to mě neuvidíš :) Lidi ať si zdechnou

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru