Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pivovar Krušovice a pivovar Zlatý Bažant - kde se vyrábí

Uvádět stupňovitost dnes povinné není, ale je to možný. V tomto případě by to ale bylo nesprávné, neboť to pivo má jen 11.9.
11.9. má proto, že daň z piva se platí z celého stupně extraktu původní mladiny a je momentálně 32Kč/hl. Tedy na sudu je mezi 11.9 a 12 rozdíl na daních minimálně 19.39Kč(daň z daně, nezapomenout na DPH!). 19Kč nevypadá jako balík, ale když v tom pivovaru jedou 1000 sudů za hodinu a to samý množství piva v lahvích, jsou to strašný prachy.
Nízký obsah alkoholu v Plzni proti jiným pivům je dán technologií výroby. Plzeň je jako jediné pivo vyráběno vařením na tři rmuty, zatímco ostatní piva jsou vařený na dva rmuty nebo infúzně. Nutno podoknout, že vařit pivo na tři rmuty je z chemicko-technologickýho pohledu úplná kravina, slad obsahuje dva cukrotvorný enyzmy, takže z hlediska optimálního zcukření je vařit infúzí s pauzama na daných teplotách, historicky před vynálezem teploměru(a to není tak starý vynález jak by se zdálo!) tedy na dva rmuty. Ovšem přesto a nebo právě proto, vařením na tři rmuty to má míň alkoholu(je to prostě blbě zcukřený) a typickou, plnou a chlebnatou chuť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny