Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pár otázek z autoškoly… (vyjetí bus ze zastávky a přednost a další věci):

Díky a ještě at nezakládám nové vlákno, tak mám další dotaz:

(autoškola) Najíždění do křižovatky - odbočování vlevo (za) semaforem...?

Dobrý den
Dělám autoškolu a není mi moc jasné jak se dělá situace, kdy odbočuju vlevo a zároven jsem na semaforu ("plné signály" ("kruhové"), ne šipkové).

1) Když mám zelenou na semaforu a já odbočuju vlevo, tak se rozjedu ZA semafor a tam teprve (za semaforem) zastavím a dávám přednost protijedoucím automobilům (protože odbočuju vlevo)... Takto se to dělá správně...?

2) Co potom ale když např. tam vytvrdnu (za semaforem) moc dlouho (protože prostě pořád jsou protijedoucí auta, kterým musím dát přednost) a už třeba naskočila opět ČERVENA pro mě, ale tu já už nevidím, protože jsem už ZA semaforem a nevidím tedy jaký je tam signál...? To jako musím zůstat tam kde jsem... "uprostřed" křižovatky...?

(A mám vůbec popojet vpřed (za semafor) tak jak to popisuju v prvním dotazu? A tam se až zastavit a dávám přednost protijedoucím? Takto jsme to alespoň dělali v autoškole...)

Obrázky:
Takže, když jsem jako auto z výhledu z obrázku níže, tak mám zelenou, chci odbočovat vlevo, takže si najedu AŽ ZA SEMAFOR, zhruba tam kde je ta dodávka české pošty, ano?
https://prnt.sc/YMyxZqXfX9dZ

Tam (kde je ta dodávka české pošty) čekám a dávám přednost protijedoucím vozidlům a až žádná protijedoucí vozidla nebudou, tak můžu jet... Co ale když budou neustále protijedoucí vozidla a já tam vytvrdnu dlouho a mezitím už naskočí červená pro mě...? Jak mám vědět že naskočila červená... (a že už nemůžu jet)...?? To to potom někdo do mě může vrazit ze strany ne?

Je to tady BTW:
https://mapy.cz/zakladni?pid=102454209&newest=1&fov=1.257&x=17.2671170&y=49.5972657&z=18&ovl=8

A tady je obrázek z opačného směru:
https://prnt.sc/YV-mWsG8oVQF
(a jiného data asi úplně), kdy bílý kombík chtěl taky odbočit vlevo, ale asi byla spousta protijedoucích aut a tak tam musel vytvrdnout tak dlouho, než mu opět naskočila červená... (jde taky vidět nba obrázku)...? Co teď jako? Ten kombík snad ani nestojí na kraji ale už zasahuje dost do jízdního pruhu před sebou (kde to do něj můžu někdo naprat ze strany ne?)

Děkuji za pomoc

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny