Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Lidl: týden kvalitních salámů

Lidl opět spouští v prvním říjnovém týdnu retro akci s výrobky hlubokého socialismu. Řada z toho je jen v původních obalech, ale vždy v případě salámů se jedná i o výrobky dle původní receptury (Gothaj, Herkules).

https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/retro-tyden-lidl/r~30812cf4a2f611e7a8460025900fea04/

Je to svým způsobem reklama, ale ten Gothaj opravdu za to stojí. S tím, co dnes nechtějí naše kočky ani očuchat, se to naprosto nedá srovnat…

Zdroj: aktualne.cz
Předmět Autor Datum
Bude to naprosto stejný Gothaj,jaký se vyrábí i v jiných týdnech. Obal se nejí. :-)
kozakl 29.09.2017 12:47
kozakl
Není to pravda. Už několikrát jsem ten socialistický kupoval a rozdíl oproti běžně prodávaným salám…
L-Core 29.09.2017 17:26
L-Core
Tak jsem schválně při poslední retro akci koupil štangli Poličanu, asi na měsíc jsem ji zapomněl v l… poslední
jege 07.07.2018 01:38
jege
Že se tak ptám, jak chutná salám? Nekupuji si ho již deset let minimálně. Začali tam dávat maso?
pekos 29.09.2017 17:48
pekos
Dávají a je stejný jako kdysi. Jen přehršel "odborných" posudků a informací dělá divy. Rád bych vidě…
kozakl 30.09.2017 15:51
kozakl
to by si sa divil,to by tie laboratoriá našli aj aj mäso,nielen odpadové mäsové separáty preplnené z…
audax 03.10.2017 09:46
audax
Většina těch, co mlsně vzpomínají na dávný časy, zapomínají na jedno - jak často si mohli dát maso,…
Prasak 03.10.2017 10:31
Prasak
Popsal jsi to naprosto přesně.
L-Core 05.10.2017 10:36
L-Core
Pokud někdo tvrdí, že před plyšákem byly uzeniny kvalitnější, tak si zaručeně tehdy nepochutnával na…
Yarda 30.10.2017 22:21
Yarda

Není to pravda.

Už několikrát jsem ten socialistický kupoval a rozdíl oproti běžně prodávaným salámům je propastný. Stejně tak Herkules. Ostatní jsem nezkoušel a zkoušet asi nebudu. 100g Herkulesu je vyrobeno ze 140g masa, viz https://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?articleId=3876. Myslíš, že se tím řídí dnešní všelijaké spojené separátovny, chrlící nějaké lowendové uzeniny do diskontů?

Tak jsem schválně při poslední retro akci koupil štangli Poličanu, asi na měsíc jsem ji zapomněl v lednici a nedávno jsem ji konečně načal a salám ochutnal. Že je rozdíl propastný bych se tvrdit neodvážil, ale že chutná nějak jinak a lépe bych klidně řekl. Dokonce i manželka řekla, že chutná "jak kdysi", a to ani nevěděla, že je to z retro akce.

Dávají a je stejný jako kdysi. Jen přehršel "odborných" posudků a informací dělá divy. Rád bych viděl v laboratoři salámy a maso z komunistických prodejen,kde kromě much bylo i docela teplo. Mražáky měl málokodo , no naštěstí se po mase ihned zaprášilo.

to by si sa divil,to by tie laboratoriá našli aj aj mäso,nielen odpadové mäsové separáty preplnené zvýrazňovačmi chuti,potravinárskymi farbami a dochucovadlami a stabilizátormi....aj keď technické vybavenie socialistických predajní bolo väčšinou katastrofálne,ale každé zviera určené na porážku bolo veterinárne prehliadnuté aj po zabití,nebolo prekrmené antibiotikami a zasolené posypovou solou a nejaké hromadné nákazy salmonelou alebo svalovcom,mrlami bola skôr rarita oproti dnešku,rovnako do výrobkov si málokto dovolil nacpať posyspovú sol a podobné "špeciality",čo sa potravín týka,Československo malo jedny z najprísnejších noriem na potraviny,aj keď estetika a dizajn obalov bol miliony rokov za opicami,také prísne normy na kvalitu potravín nemali ani Nemci,ani Švédi,ani iné europske krajiny.....pozri kam to dnes došlo,pôvodné podniky sú buď rozkradnuté a zlikvidované,alebo vyrábajú podla euroreceptúr,kde v zložení máš samú separovanú mliečnu bielkovinu/nechcem si ani predstaviť,čo to je/,stabilizátor chuti,sojový šrot,otruby,glukozo-fruktozový sirup,hydinový separát,posypová sol,surovina je prehnaná cez chlorové výpary aby bola "light" a "fitness" so zníženým obsahom tuku,legionella v pitnej vode nieje žiadna vzácnosž etc.........myslím že tie mäsové výrobky z čias socialistického Československa by obstáli v dnešných laboratornych testoch velmi dobre....kedysi základ stravy bol masný chleba s cibulou a len výnimočne mal niekto problém s cholesterolom,dnes je to samá fitness rama s 0,5% tuku,light výrobky bez cukru a kardiovaskulárne ochorenia aj infarkty,vysoký cholesterol a diabetes majú už žiaci základnej školy a nie za všetko môže to,že dnes deti viac vysedávajú pred počítačmi.....

Většina těch, co mlsně vzpomínají na dávný časy, zapomínají na jedno - jak často si mohli dát maso, či salám? Dnes mají skoro všichni maso na oběd každej den, salám/šunku k snídani, obědu, večeři, na svačinu taky. Ta velkoprodukce se musí někde projevit. A taky se zapomíná na cenu, stačí to přepočítat na dnešní mzdy a zjistíme, že to maso a šunka je neskutečně levný. A to díky velkoprodukci.
Kvalitní potraviny lze zakoupit i dnes, včetně těch masových výrobků. Jen to možná vyjde stejně, jako přepočet tehdejších cen za masný výrobky. Nebo stačí navštívit osvědčený řezníky a uzenáře, pokud velkovýroba někoho neuspokojuje.

Pokud někdo tvrdí, že před plyšákem byly uzeniny kvalitnější, tak si zaručeně tehdy nepochutnával na výrobcích z masokombinátu v Úvalech. Velebnosti, to byl hnus. To mne tehdy odnaučilo jíst párky. To raději ty současné, bezmasé.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru