Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2L vína denně a doplňování tekutin

Zdravím,

mám dotaz ohledně správného dopňování tekutin. Vypiji průměrně 2L (bílého) vína denně a zajímalo by mne, jaký to má vliv na optimální doplňování tekutin v průběhu dne. Je nutno k tomu vypít další doporučené min. 2L nealkoholických tekutin?

K případným poznámkám typu "jsi alkoholik" - nejsem. Nemám problém to víno vysadit a nepít jej třeba měsíc. Ale chutná mi. A co mi chutná, to je prospěšné také pro tělo. Asi před 5ti lety jsem se setkal s vinařem z Francie, který vypil denně běžně 3L vína a považoval to za zcela normální. Otázku, na kterou se vás nyní ptám, jsem s ním ale tehdy neřešil. Nejspíše proto, že má obliba v konzumaci vína se u mne rozvíjela pozvolně. Podotýkám, že mým cílem není být opilý, podstatný je požitek z pití vína.

Díky za případné reakce k tématu.

loading...
Předmět Autor Datum
Určitě. Tam zaleží na stavu kocoviny, kdy tu vodu doplnit musíte ať to je červený, tvrdý, pivo. Pro… nový
kamzl 07.09.2015 23:10
kamzl
Pro tělo to možná prospěšný je ale mysli to asi moc neprospívá Tělo a mysl nejde oddělit, buď to pr… nový
karel 07.09.2015 23:16
karel
Alkoholik jsi. Já ti to ale nebudu vymlouvat a nechci to řešit, přejdu k dotazu. Alkoholické nápoje… nový
Potraviny 07.09.2015 23:50
Potraviny
No,tak dva litry denně,to je slušná dávka jedu pro tvá játra.Mimochodem,někde jsem četl,že Francie j… nový
Libin 08.09.2015 11:35
Libin
Stejně jako ostatní zde jsem toho názoru, že alkoholické nápoje by se do denní dávky tekutin počítat… nový
MachR55 08.09.2015 12:49
MachR55
Kazda voda aj ta vo vine je voda. Kedy si naposledy skusal to vino vysadit? To ze sa ti to zda norma… nový
MM.. 08.09.2015 19:15
MM..
Ja nerozumiem otazke, co sa vlastne pytas. Ze kolko tekutin ti odbura z tela tie 2l vina? To ti nikt… nový
fleg 08.09.2015 19:19
fleg
Jsi příležitostný kuřák :) nový
L-Core 09.09.2015 15:44
L-Core
Tak to jsem teda taky. Když je příležitost, kouřím. nový
karel 09.09.2015 16:44
karel
:-D:-D +1 poslední
icepower32 11.09.2015 11:50
icepower32
víno a alkoholické nápoje nemajú skoro žiadny význam ohladne doplnenia tekutín,voda v alkoholickom n… nový
audax 11.09.2015 09:31
audax

Určitě. Tam zaleží na stavu kocoviny, kdy tu vodu doplnit musíte ať to je červený, tvrdý, pivo. Pro tělo to možná prospěšný je ale mysli to asi moc neprospívá a že bych se bál sednout do auta nebo jít do práce, tak to už vím ,to už bych v týhle době oželel.

Alkoholik jsi. Já ti to ale nebudu vymlouvat a nechci to řešit, přejdu k dotazu.

Alkoholické nápoje by se do pitného režimu počítat neměly. Ale samozřejmě záleží na množství obsaženého alkoholu. Prostě jsou diuretické - odvodňují a bojím se, aby u tebe časem nedošlo k nejhoršímu. Nejde jen o vodu, ale mysli na to, že alkohol z těla odbourává také určité živiny - hlavně vitamíny. Doporučuji, pokud chceš dál pít, sledovat na sobě známky dehydratace a podle toho přidat tekutiny, hlavně barvu moči (měla by být slámová), suché rty, ospalost, únava, žízeň, bolest hlavy, suchá kůže a podle toho pak přidávat vodu, možná raději i tu minerálku.

No,tak dva litry denně,to je slušná dávka jedu pro tvá játra.Mimochodem,někde jsem četl,že Francie je na prvním místě v karcinomu jater (proč asi?). Osobně si nemyslím, že požitek z pití vína je jeho konzumace v takovém množství, jak uvádíš.Nicméně každý má svou dávku jinou.Alkoholické nápoje bych na doplňování tekutin nebral. "A co mi chutná,to je prospěšné také pro tělo" na tento nesmysl nespoléhej!!

Stejně jako ostatní zde jsem toho názoru, že alkoholické nápoje by se do denní dávky tekutin počítat neměly (snad s výjimkou piva).

Nedá mi to, abych nepřidal i něco, co asi nechceš slyšet: to, že dneska jsi schopnej přestat, vůbec nic neznamená. Třeba zítra zjistíš, že už přestat nemůžeš - viz Nohavicova teorie alkoholického kopce.
Osobně si pod pojmem "požitek z pití vína" představuji příjemné posezení a popíjení sedmičky skvělého červeného ve dvou lidech opačného pohlaví. :-)

Kazda voda aj ta vo vine je voda.
Kedy si naposledy skusal to vino vysadit? To ze sa ti to zda normalne a nie si opity, znamena ze nervova sustava uz sa prisposobila aby vyrovnala vplyv alkoholu, a teda problem uz zrejme mas a nie su to tekutiny. Okrem toho alkohol posobi dlhodobo negativne aj na pecen. Skusil by som to mnozstvo prehodnotit.

Ja nerozumiem otazke, co sa vlastne pytas.
Ze kolko tekutin ti odbura z tela tie 2l vina? To ti nikto nepovie, pretoze vstrebavanie alkoholu je silne individualne a navyse si enviem predstavit akoby sa to dalo odmerat.
2l vina denne uz alkoholizmus je, ale to pocut urcite nechces. Zaujimave je, ze drviva vacsina alkoholikov, narkomanov, ci inak zavislych jedincov moze prestat kedy chce a svoju zavislost maju pod kontrolou. Aspon to svorne tvrdia;o).
Ale inak ti rozumiem. Ja sa napriklad povazujem za nefajciara. Ale v spolocnosti, kde sa pije stiahnem aj skatulku za vecer. Kedze pijem tak cca raz mesacne mam skatulku na mesiac, ktoru vyfajcim v jeden jediny den/vecer. Sam sa vyhlasujem za nefajciara, ale naozaj nim som?

víno a alkoholické nápoje nemajú skoro žiadny význam ohladne doplnenia tekutín,voda v alkoholickom nápoji je pre organizmus nevhodne viazaná na samotné obsahové látky v alkoholickom nápoji a väčšina sa spotrebuje na odbúranie alkoholu,fenolátov,ketonov,zbytkového metanolu,trieslovín a ostatných chemikálií obsiahnutých v alkoholickom nápoji,takže na normálne využitie ako tekutina osožná pre organizmus z tej vody zostane ozaj len minimum...k tomu alkoholizmu len tolko,že aj smradlavý bezďák považuje za scela normálne ukradnúť v drogérii okenu,prefiltrovať ju cez starý chleba z kontajnera a bežne to piť,exnúť flašu voňavky,alebo čuča s alpou,niekto bežne je salámy a konzervy pre psov a považuje to za normálne,niekto sa rád špára v nose,žerie šušne a tiež na tom nevidí nič nenormálne.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...