Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posilování se skoliozou

Zdravím,

je mi 18 let, měřím 184 cm a vážím pouhých 62 Kg. Je tedy samozřejmé, že bych chtěl ztloustnout. Snažím se jíst co můžu, ale to nevede k ničemu,protože hned další den co stoupnu na váhu mám buď stejně nebo ještě méně. Slyšel jsem tedy, že nejvíce se nabírá právě posilováním, ale je tady problém. Mám skoliozu. Tím pádem si nejsem jistý, co můžu a nemůžu cvičit. Nerad bych si zničil záda ještě více. Korzet jsem nikdy neměl a snažím se každý den posilovat záda pomocí cviků, které mám předepsané. Chtěl bych se tedy zeptat jak mám vlastně ztloustnout, a které cviky na nabírání mohu bezpečně cvičit i s mým problémem.

Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Tohle bys měl probírat se svým lékařem a ne na internetu.
Wikan 14.09.2015 00:23
Wikan
Presne tak, prave v tomto moze byt internet nebezpecny, ze ti niekto poradi hlupost. S takymito veca…
fleg 14.09.2015 09:48
fleg
Měl by ses poohlédnou po nějaké rehabilitaci. Asi ti bude muset první doporučení napsat obvoďák/škol…
L-Core 14.09.2015 11:13
L-Core
Já mám také skoliozu a posiluji. Zaplatil jsem si na hodinu Os. trenéra. A ptal jsem se ho na to vše…
je nevim 15.09.2015 21:13
je nevim
Vubec to tu neres a nikoho neposlouchej. Ze jeden cvici v pohode neznamena, ze muzes i ty. Tyhle vec… poslední
helemese 16.09.2015 10:00
helemese

Presne tak, prave v tomto moze byt internet nebezpecny, ze ti niekto poradi hlupost.
S takymito vecami za osetrujucim lekarom, ten pozna tvoj stav najlepsie, pripadne ti rovno povie, co mozes a nemozes.
Z mojho laickeho pohladu by si teoreticky mohol cvicit cvicenia, co nezatazuju chrbticu, takze napriklad tlaky na lavicke, ci tlaky nohami na stroji ako nahradu drepov a pod.
Ale bez lekarskeho pozehnania by som do toho nesiel.

Měl by ses poohlédnou po nějaké rehabilitaci. Asi ti bude muset první doporučení napsat obvoďák/školní lékař.

Trochu mimo dotaz, k váze:

Já měl v 18 tak 188cm a váhu kolem 65kg, tedy byl jsem podobný "kostlivec" jako ty. Tehdy jsem dost sportoval, ale vliv na váhu byl nulový. A bylo naprosto jedno, co a kolik jsem snědl.

Až po svatbě, VŠ a po postavení baráku, kdy se vše jaksi uklidnilo, opadla míra stresu (kdo by se stresoval, když měl v práci za socialismu báječné místo za hodně peněz :-p) a váha šla postupně nahoru. Už jsem nesportoval, stal se kancelářskou krysou.

Teď už mám minimálně deset let přes 100kg (výška stejná). Jen jednou jsem shodil někam k 92-95, to když jsem několik měsíců přísně držel dietu kvůli žaludečním vředům.

Já mám také skoliozu a posiluji. Zaplatil jsem si na hodinu Os. trenéra. A ptal jsem se ho na to všechno během cvičení. A můžeš normálně cvičit, akorát se musíš hlídat, aby jsi byl v průběhu cvičení rovný

Vubec to tu neres a nikoho neposlouchej. Ze jeden cvici v pohode neznamena, ze muzes i ty. Tyhle veci se musi zasadne resit s obvodnim. Ten te pripadne posle na rehabilitace, kde jsou odbornici, kteri ti vysvetli a ukazou vse, co je potreba a s kteryma vyresis i moznosti posilovani. Ale samozrejme muzes pokouset stesti, je to tvuj zivot, ne nas :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru