Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Noční směna.

Zdravím, není to ani tak žádost jako spíš podnět do diskuse. Za pár hodin mě čeká noční směna od 0:30 do 8:00 a zajímalo by mne, jak to řeší ostatní. Jde o první noční směnu po pár letech, takže už si nepamatuji, jak tělo tehdy reagovalo, ale zajímá mne, co a kdy je vhodné sníst, kdy spát apod. Hlavně mi jde o to, abych byl celých těch 7+ hodin ve střehu, protože dělám práci, kde je potřeba rychle reagovat na "externí podněty". Nejde o namáhavou práci, pouze sedím u PC a "obohacuji" systém :D. Všechny rady, tipy, postřehy i zkušenosti uvítám. V návaznosti ještě musím dodat, že hned odpoledne po noční jdu na další směnu od 15:00 do 23:00, což mi přijde docela drsné, ale chápu, že lidé dělají klidně i 12 hodin v kuse, takže mé překvapení je spíše projevem neznalosti s "tvrdou" prací :D. Děkuji :).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Noční je tragédie. Rozhodí ti to biorytmy jak kopanec do hlavy. Někdo tam mluvil o dvanáctkách - IMH…
mif 24.09.2015 11:23
mif
Chodím na dvanáctky hodně let a každý druhý týden pracuju pouze dva dny. Kdybych měl pravidelně ráno…
karel 24.09.2015 11:31
karel
Mám ty směny co ty. Týden ranní osmičky bych těžko rozdejchával,natož týden odpolední,i když člověk…
Libin 26.09.2015 06:34
Libin
to máte ještě dobrý, dělám týden 12ctky a týden volno- řeklo by se ideální stav. povaha mé práce spo… nový
kmochna 07.10.2015 06:43
kmochna
Děkuji všem za zajímávé informace a zkušenosti a také za vhledy do Vašich situací. S jídlem jsem to… nový
JackT 06.10.2015 23:12
JackT
Ja delam kratky - dlouhy tyden 2 smenny provoz 12ti hodinove smeny a pohoda. Normalne se najim nez j… poslední
Athe 26.10.2015 15:24
Athe

Noční je tragédie. Rozhodí ti to biorytmy jak kopanec do hlavy. Někdo tam mluvil o dvanáctkách - IMHO jak u které firmy. Osobně zastávám názor, že za ty příplatky stojí, navíc máš víc volna (nejmenovaná firma: 2x ranní, dva dny volna, 2x noční, dva dny volna a furt tak dokola).

Mám ty směny co ty. Týden ranní osmičky bych těžko rozdejchával,natož týden odpolední,i když člověk je tvor přizpůsobivý.Dělal jsem pár let týden ranní,týden odpolední a týden noční,to byl nebetyčný fujtajbl.Mě ty 12ky vyhovují,dělám jen 15 dní v měsíci ale zdá se mě,že ten život při nich rychleji utíká.:.( Je fakt,že tělo je po letech rozhozené,spím po šichtě tak max.5 hodin,to je prostě daň za tu noční.Jen by to mohlo být lépe zaplaceno,aspoň 25 korun za hodinu noční,když se huntuje tělo.

to máte ještě dobrý, dělám týden 12ctky a týden volno- řeklo by se ideální stav. povaha mé práce spočívá v tom, že dokud práci neudělám, tak nejdu dom. může to být 8 hodin, nebo jen 4, nebo, což se mi stalo v létě 36 (lidí je jako sraček, takže nebyl nikdo, kdo by mně vystřídal). většinou po jedné ranní nastává krize- nechci jíst, pitný režim jde do háje a nechci cigáro- živočišně se mi chce spát. jsem v prostředí, kde si musím dávat strašlivý pozor na všechno, abych se nezabil. vždycky jsem si říkal že za 10 let se tomu budu jen smát- po 15ti letech jsem ten smysl pro humor nepochopil.
----
to jsem jednou kdys po nedělní 20ti hodinový huntovačce byl objednaný ke svému doktorovi. ve 4 ráno sedám na vlak, dojedu k němu a říká: no dlouho jsme neměřili tlak (na kartě mám tlak napsaný a je nižší než průměr- taky mi furt říkal ať piju kafe, tfuj), nasadil rukáv, šponuje, třeští oči, klepe do tý stupnice prstama- no naměřili jsme neuvěřitelný hodnoty. to je taky daň.

Děkuji všem za zajímávé informace a zkušenosti a také za vhledy do Vašich situací. S jídlem jsem to nakonec moc neřešil, najedl jsem se než jsem šel na směnu a ráno když jsem přišel jsem se normálně nasnídal a fungoval dál. S odpolední směnou jsem pak však celkem zápasil, protože k té 22. - 23. hodině jsem byl fyzicky (i psychicky) hodně mimo a cesta autem domů si koledovala o mikrospánek. Naštěstí jsem do noční směny "nucen" pouze jednou týdně a mohu si to zařídit, abych neměl hned následující den odpolední směnu, takže už to mám nyní celkem zmáklé, nicméně noční směny rozhodně nepreferuji. :D

Ja delam kratky - dlouhy tyden 2 smenny provoz 12ti hodinove smeny a pohoda. Normalne se najim nez jdu na nocni, pak kdyz je vecere si skocim do kantyny na gablik a pak si dam neco maleho kdyz prijdu domu. Se spanim jsem problem nikdy nemel, v pohode se vyspim. Jen kdyz mi vyjde treba 4 nocni za sebou tak uz ta posledni je na prd :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru