Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je to úvaha? :)

Zdravím. Ve škole jsme měli za úkol se podívat na film vlasy a budeme z toho psát slohovou práci - úvahu.
Chci se vás zeptat, jestli se jedná o úvahu, děkuji.

Jakmile jsem zjistil, že se mám podívat na film Vlasy, tak jsem se hned začal zajímat, co to je za film, o čem vůbec je a jak bude působit na mě? Po chvíli hledání na internetu jsem zjistil, že se jedná o velmi oblíbený film, i když vůbec netuším, proč. Myslím si, že film jako mohl být vskutku dobrý a mohl mít zajímavý konec. Samozřejmě neměl.
Z počátku na mě film působil tak, že hned po první minutě jsem litoval, že jsem dostal jen mononukleózu, a přežil. Počáteční děj mi přišel velice nezajímavý, a i když budeme uvažovat o tom, že režisér chtěl poukázat na dobu hippies, tak se stále jedná o ztrátu času, kterou jsem mohl využít líp. Třeba si udělat přestávku na záchod a nemusel jsem trpět. Po chvíli, kdy už jsem neočekával dožití dalšího dne, se film mírně zlepšil, ale stále bych byl radši v zapáchající místnosti smrdící jak poklopec, než to sledovat dál. Vážně nevím, co lidi přimělo se dodívat až sem, dobrovolně. Po první hodině filmu, která lze použít jako dilatace času u sci-fi filmů v budoucnosti, to začalo být kupodivu i mírně zajímavé. Bohužel, jen mírně. Poté, co hlavní hrdina odešel na vojnu, tak jsem s ním začal soucítit, že se vlastně nemohl mile rozloučit se svou milovanou. Zkuste se vžít do jeho kůže. Nenaštvalo by vás to? Naštěstí jeho dobrý přítel mu přišel pomoct. Nečekaně. Prohodili si tedy věci, identity a hlavní hrdina mohl jet za svou milou, ovšem to ještě netušil, že při své neúčasti na základně začne poplach a jeho přítel, který ho na malou chvíli zaskočil, odlétá bojovat do Vietnamu. Podle mého názoru dopadl ještě velmi dobře a umřel se ctí, vzhledem k tomu, co prováděl. Konec samozřejmě končí tím, jak jeho kamarádi, včetně hlavního hrdiny, oplakávají jeho hrob. Dojemná chvíle.
Nevím, co si teď o tom filmu myslíte vy, nicméně já zastávám názor, že film byl nudný, nezajímavý, předvídatelný a vůbec se mi nelíbil. I po zhlédnutí filmu jsem nepřišel na to, čím na ostatní lidi tak zapůsobil?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teoreticky to uvaha je, aj ked sa to naozaj podoba skor na recenziu, z ktorou navyse nesuhlasim. Mys…
fleg 23.10.2015 08:20
fleg
preto nad filmom uvažuje kritickým pohladom,aj to možno považovať za určitý druh úvahy a treba zobra…
audax 23.10.2015 13:34
audax
Z počátku na mě film působil tak, že hned po první minutě jsem litoval, že jsem dostal jen mononukle…
fleg 23.10.2015 18:04
fleg
samotný film má byť akýmsi protestsongom voči vojne vo Vietname,je to viac-menej americká trauma svo… nový
audax 24.10.2015 09:04
audax
Ten film som videl prvykrat ako 15rocny v kine a hned ma zaujal pribehom aj muzikou. A americka trau… nový
fleg 25.10.2015 10:10
fleg
a preto musí nutne vyvolať pozitívnu emociu v každom ? alebo ako tomu mám rozumieť ? raz tvrdíš jedn… nový
audax 25.10.2015 12:21
audax
Ty si nejaky nabruseny v poslednej dobe na mna. Ty si tvrdil, ze film je dnes nepochopitelny pre mla… poslední
fleg 25.10.2015 13:26
fleg

Teoreticky to uvaha je, aj ked sa to naozaj podoba skor na recenziu, z ktorou navyse nesuhlasim.
Myslim, ze si ten film nepochopil, okrem hlbsieho posolstva hra vo filme uzasna hudba a navyse je velmi dobry na vyuku anglictiny (pouzivali sme na VS).
Vlasy su proste klasika, keby ten film nebol dobry nezaradil by sa medzi nezabudnutelne filmy. Fakt, ze tebe sa moc nepacil je len vzacna vynimka potvrdzujuca pravidlo.

samotný film má byť akýmsi protestsongom voči vojne vo Vietname,je to viac-menej americká trauma svojej doby,úprimne koho z dnešných mladých zaujíma nejaká americká trauma ? a k tomu z éry hippies ? mladých dnes možno zaujme téma vietnamská vojna vo forme filmov a la Rambo a spol,ale donútiť ich rozmýšlať nad filmom Vlasy a všetkými súvislosťami,to je dnešnej mladej generácii na hony vzdialené......

Ten film som videl prvykrat ako 15rocny v kine a hned ma zaujal pribehom aj muzikou. A americka trauma ma tiez vtedy nezaujimala, hipici su mi ukradnuti doteraz, protest voci vojne ma asi tiez nebral. Cele to bolo o tom, ze to vo mne vyvolalo emociu a to pozitivnu.
A Rambo sa mi pacil tiez, takze tvoje argumenty, ze dnesna generacia je v tomto ina ako sme boli my su pase.
Proste niekomu sa ten film paci a niekomu nie a kedze vacsinu ludi sa vzdy pacil je to dnes filmova klasika aj bez pochopenia hlbsich posolstiev.

a preto musí nutne vyvolať pozitívnu emociu v každom ? alebo ako tomu mám rozumieť ? raz tvrdíš jedno,raz druhé,presne podla toho,ako sa ten,komu sa snažíš niečo vyčítať zachová...v dotyčnom vzbudil emocie negatívne,nezaujal ho vôbec,bolo,zle lebo ho nepochopil,teraz je zle,lebo ja tvrdím,že sa dnes film ako taký môže zdať nepochopitelný pre mladých,už im nemá čo povedať lebo je to vzdialená doba,ktorú nezažili,zasa je zle,o čo Ti do prdele ide ???

Ty si nejaky nabruseny v poslednej dobe na mna.
Ty si tvrdil, ze film je dnes nepochopitelny pre mladych, ja som ti argumentoval, ze som ho tiez videl ako mlady a nepochopitelny pre mna nebol (ani pre vacsiniu ludi, s ktorymi som ho vtedy videl).
Ja nikomu nevycitam, ze v nom nevzbudil pozitivnu emociu, ja vycitam to, ze ak niekto povie, ze uz po prvej minute lutoval, ze to vobec pozeral a navyse sa priznava, ze to pozeral z donutenia je jasne, ze jeho "uvaha" nebude "objektivna" a on si nazor na film spravil este skor ako ho vobec videl.
Otazka je naco je taka tendencna uvaha, ci nazor vobec dobry. Pre mna je to rovnaka hlupost ako ked mi moje dieta tvrdi, ze toto nelubi a tamto nelubi a toto mu nechuti a pritom to v zivote v ustach nemal. Ale jest to nebude.
Keby zacal uvahu tym, ze film si pozrel, nezaujal ho, nepochopil ho a nepacil sa mu beriem, ale on ho odsudil skor ako ho videl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru