Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mohou mě odhlásit trvalé bydliště ve svém rodném městě?

Ahoj všem,

Je mi 21, trvalé bydliště mám ve svém rodném městě u své matky, ale v současné době žiju cca 40 km od domova u své partnerky, kde nově také pracuji. Rád bych si zde po výplatě nalezl pronájem, nicméně ceny bytů zde nejsou zrovna přívětivé. Dostal jsem tip, že bych mohl požádat o nějaký městský byt, avšak musel bych mít zde trvalý pobyt. Je to tak?

Můj otec mi stále říká, abych nepouštěl své rodné město u matky, že mě odtamtud nemůže nikdo vyhodit, že je to má jistota. S otcem samozřejmě souhlasím, přestože jsem se s ní nedávno malinko „chytnul“ a nerad bych se tam již vracel, i kdyby nastala nouze. Takže jako první věc musím řešit vlastní bydlení, protože kdybych si to rozhádal (nedejbože) ještě u partnerky, asi bych skončil na ulici kvůli zdejšímu zaměstnání, nebo bych se musel vrátit domů a ukončit zde zaměstnání, nebo já nevím. Jsem teď chvíli na vratké židli.

Mé dotazy zní:
* Skutečně mě odtamtud nemůže matka po nějaké době odhlásit? Nejsem problémový člověk, nemám exekuce a neplatím ji nic. Mám tedy na něj ze zákona určitý nárok?
* Je pro ní nevýhodné, že tam mám trvalé bydliště, ale nežiju tam? Třeba z důvodu nějakých nákladů, které za mě musí platit, cokoliv… Moc se v tom neorientuji.
* Bylo by pro ni nevýhodné se odtamtud odhlásit?
* Vyplatilo by se mi změnit trvalé bydliště kvůli tomu městskému bytu, nebo se nabízí i jiné řešení (přechodné bydliště), jak ho získat? Vím, že to může trvat taky několik měsíců.

Děkuji zatím za odpovědi. Snad jsem na nic nezapomněl.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Popravdě glotonovy přestřelené názory moc nepobírám viz např. že bych ji chtěl určovat životního par…
phantomdji 26.02.2016 23:37
phantomdji
Souhlasím s názory uživatele ahoj1 a díky mu za zastání. i já s ním souhlasím. mám psaný trvalý k m…
kmochna 27.02.2016 09:00
kmochna
Nojo,mamánek a řádně si to zdůvodňuješ.
forestek 27.02.2016 13:14
forestek
:-) když myslíš... na mě rodiče doplácet nemusejí. chystáme se dlouhodobě přestěhovat na balkán- bud… poslední
kmochna 27.02.2016 14:04
kmochna

Popravdě glotonovy přestřelené názory moc nepobírám viz např. že bych ji chtěl určovat životního partnera, ale budiž mu z toho dobrý pocit přán.

Otec s tou osobou vychází dobře, já a přítelkyně od počátku ne. Měl jsem na něj vždy svůj názor a jeho poslední výstup na nás dva byl tou poslední kapkou. Žije tam už několik let, celkem nás tam donedávna bylo 4, z toho nyní jen oni dva. (Všichni 4 tam máme trvalé bydliště). Je to velmi pohodlný člověk a matka ho již vytahovala z několika průserů. Teď mu dělá hotel, no alespoň že už pracuje. Nechci na něj ale kydat hnůj, když ho neznáte, to by nebylo fér.

Souhlasím s názory uživatele ahoj1 a díky mu za zastání.

Uvidím, co, kdy a na jak dlouho naleznu vlastního, alespoň do dubna to musí počkat.

Souhlasím s názory uživatele ahoj1 a díky mu za zastání.

i já s ním souhlasím. mám psaný trvalý k mámě z jednoho prostého důvodu: v práci bereme příplatek na stravné. ten kdo je bydlištěm v městě sídla je "odměněn" polovičním příplatkem. copak žeru míň jak ostatní? ví o tom celý podnik a nikdo se v tom šťourat nebude. o peripetiích se změnou vůbec nemluvě. vše záleží na domluvě s mámou.

ještě vypíchnu toto:

To se výrazně vyplatí dát "vychcaně" mámě to pětikilo ročně za popelnice, pokud ho teda bude chtít přijmout.

ještě jsem za ty léta nepřišel na způsob jí ho vnutit- lázně klidně, divadlo klidně, grilovačku klidně, ale to pětikilo ne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru