Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Atopický ekzém

Zdravím trochu bych se vám tu chtěl zeptat jestli má někdo také atopický ekzém.Vím že už tu jedno téma bylo jenže tam to bzlo obecně o ekzému a navíc se to tam ani moc nepořešilo.Tady bych to chtěl trochu víc rozvést.Je mi teprve 14 let a ekzémem trpím už od mala.Spoustu mastiček už mi předepsali doktoři ale nic nezabírá.ekzém mám na krku ted i v obličeji a na krku.Hedal jsem na intenetu a našel jsem že u 75 procent dětí se ekzém zcela ztratí do 20 let věku.Tak se tedy ptám.Je tu někdo kdo má atopický ekzém ? Co vám na něj zabírá ? Měli jste někdy v mládí ekzém a opravdu vám do 20 let věku zmizel ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To sa neda "chytit", typicky je to reakcia na nejake drazdive vplyvy (ci uz priamo na kozu alebo int…
MM.. 29.02.2016 20:00
MM..
lekari su blbi ti ti nepomozu Zajímavý přístup.. :-D A teda alpu jsem ještě nezkoušel. K čemu je to…
Niko Bellic 01.03.2016 19:45
Niko Bellic
alpa to vydezinfikuje ale aj trochu vysusi, ja to skusim vzdy len ako pokus, neni to ziadne univerza… nový
MM.. 02.03.2016 17:33
MM..
A skus ine mydlo, skus modre Fa, alebo si odsleduj ze co si zmenil ked to zacalo, a zmen to nazad. z…
MM.. 29.02.2016 20:04
MM..
Touhle otázkou se zabývám velmi dlouho ale můžu vám říct že nevím čím to je.Je to dost individuální.…
Ultrazombotron 01.03.2016 16:45
Ultrazombotron
Nejaky drazdic zvycajne existuje, moze byt akykolvek ci uz strava alebo aj stres a cokolvek (napr. k…
MM.. 01.03.2016 18:00
MM..
(napr. ked to vyleze neprala ti mama postelne pradlo den predtym apod?) Ono mi to nevyleze... já to…
Ultrazombotron 01.03.2016 19:30
Ultrazombotron
Tak skus povedat mame nech skusi iny praci prasok, alebo napriklad nech to postelne pradlo skusi 2x… nový
MM.. 02.03.2016 17:36
MM..
Inac pobyt pri mori (& kupat pobyt asi nestaci :) Ale jo, pokud to neni vylozene nejak spatny, tak…
merlouska 02.03.2016 01:06
merlouska
Může to být lichenoidní ekzém (ten mám zase já, údajně je geneticky podmíněný), na ten pomáhají větš… nový
Machr55 02.03.2016 07:50
Machr55
Tento ekzém to nebude protože to zas tak hrozné nemám jak píšete vy.Určitě mám atopický potvrdili to… nový
Ultrazombotron 02.03.2016 15:37
Ultrazombotron
Doktori predsa vobec nevedia co mate, keby to vedeli tak ti to vyliecia :-) T.j. tie ich nazvy mozte… nový
MM.. 02.03.2016 17:40
MM..
Nevím jestli si zcela rozumíme ale materiál je peří.Nebo myslíte něco jiného ? nový
Ultrazombotron 02.03.2016 17:49
Ultrazombotron
Ano to som myslel. Skusil by som iny ak mas moznost, kludne aj lacny s vyplnou z umelych vlaken, a p… nový
MM.. 02.03.2016 17:58
MM..
No mohl bych se pokusit.Jinak ted sem našel na internetu že atopický ekzém je příčina poruchy kůže ž… nový
Ultrazombotron 02.03.2016 18:15
Ultrazombotron
To su nezmysly. Nazov atopicky ekzem znamena v lekarskej reci len to, ze to zrejme sposobuju nejake… nový
MM.. 02.03.2016 18:34
MM..
popis na wikipedii to myslim vystihuje celkom dobre (nie som lekar ale suhlasi to s tym co si o tom… nový
MM.. 02.03.2016 18:45
MM..
Ahoj, není to z vlastní zkušenosti, ale znám spoustu lidí včetně svých příbuzných s atopickým ekzéme… nový
lost johnny 02.03.2016 18:49
lost johnny
Zdravím.Peřiny čistíme ale asi málo.Jinak musím určitě vyzkoušet něco jiného protože to není možné n… nový
Ultrazombotron 02.03.2016 22:32
Ultrazombotron
Ja tiez bojujem s ekzemom, od 8 rokov. Odvtedy som bola asi pri kazdom dotorovi v okrese, vsade mi r… nový
Pekkala 04.03.2016 10:33
Pekkala
Já taky nevím jaký alergen to může být.Třeba ted mi to uplně z krku zmizelo.Ze dne na den.Přísahám.A… nový
UtraZombotron 13.03.2016 12:39
UtraZombotron
Nervy.. ;-) poslední
Niko Bellic 13.03.2016 12:52
Niko Bellic

To sa neda "chytit", typicky je to reakcia na nejake drazdive vplyvy (ci uz priamo na kozu alebo interne nepriame vplyvy apod). Skus ist k moru sa kupat.
Ja som to maval tiez prip. mavam (momentalne to bolo asi z oblecenia uz to mam skoro prec), lekari su blbi ti ti nepomozu, chod k moru prip. skus si to potret alpou a nejakou obyc mastou (obyc indulona, prip nivea apod) a hlavne odstran tie priciny, t.j. bud interne (stres apod, alebo strava naprd apod), alebo externe (praci prasok z oblecenie, a oblecenie samotne (material, skus bavlnu a ne umele latky) atd

lekari su blbi ti ti nepomozu

Zajímavý přístup.. :-D
A teda alpu jsem ještě nezkoušel. K čemu je to dobré? To může max. tak trošku dezinfikovat..
Stejně jsou všechny tyto vnější zásahy více méně kosmetické. Když je pokožka moc suchá, tak je samozřejmě dobré ji něčím promazat, ale jinak to nic neřeší. Hlavní problém je v těle. Smysluplné řešení je zjistit, co se tělu nelíbí a tomu se vyhýbat. Lékaři v tomhle pomůžou, nevím jak u vás, ale tam kde jsem s tím chodil (KNTB) se docela snažili.

alpa to vydezinfikuje ale aj trochu vysusi, ja to skusim vzdy len ako pokus, neni to ziadne univerzal riesenie :) Potom sa snazim hladat pricinu a obcas dat na to obyc krem. Ja uz poslednych 20rokov na take veci nepouzivam ziadne hokusypokusy od lekarov, telo si to vylieci samo a mega rychlo (niekedy som az prekvapeny), az sa odstrani pricina.

A skus ine mydlo, skus modre Fa, alebo si odsleduj ze co si zmenil ked to zacalo, a zmen to nazad. zo skusenosti ked odstranis pricinu tak do par tyzdnov to mizne samo.
P.S. alebo ked oblicej a krk tak to moze byt aj z postelneho pradla - bud praci prasok alebo material vankusa (mas perie alebo nejake umele vlakna apod?)... Alebo kosele (goliere?) Proste rozmyslaj aj sam ze z coho to moze byt a kedy sa to zhorsuje a kedy zlepsuje, neni to jednoduche ale najlepsie si to odsledujes sam.

Touhle otázkou se zabývám velmi dlouho ale můžu vám říct že nevím čím to je.Je to dost individuální.Někdy to nemám a někdy jo a to se nic nemění... neměním oblečení nic...Alpu mám a používám... ale ne pořád protože když ji vypotřebuji tak si musím říct mámě aby mi ji koupila pže nejspíš by mě to neprodali je vní alkohol :-D .A je to dobrá shoda náhod ale modré fa zrovna používám.Vím že mi velmi vadí pásek na kalhoty se železnou přaskou vždycky když si ho vezmu tak mám vyrážku.

Nejaky drazdic zvycajne existuje, moze byt akykolvek ci uz strava alebo aj stres a cokolvek (napr. ked to vyleze neprala ti mama postelne pradlo den predtym apod?), moze byt cokolvek treba si to skusit rekapitulovat ked sa to zhorsi ze co bolo predtym robene. Ja viem ze to neni jednoduche, ked som bol mensi maval som to tusim z hrabania sa s rastlinami na zahrade u nasich (ale dodnes neviem nabeton ze ci to bolo fakt tym), teraz to mavam uz len max z oblecenia, v zemi sa uz nehrabem :-) Inac pobyt pri mori (& kupat pobyt asi nestaci :) mi takmer vzdy pomohol ked som to maval kedysi.
P.S: inac existuju aj v CR/SR kupele kde je voda s obsahom siry ci co, skus si to pohladat ze ci sa tam neda ist na tyzden alebo co ja viem lekar ci to nepredpise alebo kolko to stoji, kedysi pred 30rokmi som v jednom takom bol a tusim to dost pomohlo, a obyc.indulona mast k tomu :)
P.S.2. a tu alpu nedrb na to vkuse, len raz a skusit par krat obyc mast ked to je suche apod, a potom to nechaj nech sa to hoji samo, telo sa vie samo najlepsie zahojit ked sa mu do toho furt nedrbe. Ja teraz mam obyc modru niveu, pouzivam ale len zriedkabvo ked mam suche ruky, ne furt.

(napr. ked to vyleze neprala ti mama postelne pradlo den predtym apod?)

Ono mi to nevyleze... já to mám furt :-) prostě aby jste mě chápal... já se toho nezbavím já to mám pořád jen někdy to je horší a někdy lepší.A neřekl bych právě že po praní prádla je to horší :-/ jo od té doby co to mám na ksichtu si to mažu indulonou a občas tou alpou a je to lepší ale stejně toužím po tom se toho zbavit uplně :.( .Stravou to myslím nebude jím ve školní jídelně a tam je velmi rozmanitý výběr jídel takže nejím pořád ty stejné věci a to to mám pořád.Ještě vím že problém je když se spotím.Jakmile se začnu potit a jen trošičku si to rozškrábu tak už to mám rozlezlé jak kdybych to drbal celý den.Jinak samotný pot nevadí.

Tak skus povedat mame nech skusi iny praci prasok, alebo napriklad nech to postelne pradlo skusi 2x preplakat. A nech NEpouziva ziadne zmekcovacie chemie (tie vonave hovadiny), len trochu prasku a nic viac. A pripadne po skonceni este raz pustit len plakanie (cistou vodou nic tam neliat k tomu) nech sa vyplakaju zbytky prasku. A prat to pri min 60 stupnoch, idealne 75. Ze ci sa to nebude zlepsovat potom.

Inac pobyt pri mori (& kupat pobyt asi nestaci :)

Ale jo, pokud to neni vylozene nejak spatny, tak i ten pobyt muze stacit (i kdyz to uz asi musi bejt jo dlouha doba), on i ten slanej vzduch dela svoje - jsem to taky videla na sobe, 5 mesicu ve meste u more, a to jsem se v nem ani nekoupala, jen parkrat jsem si v nem vymachala ruce/nohy a ekzem i pocit suchych rukou prakticky zmizel, takovej prijemnej pocit na rukou uz jsem dlouho nemela. A po navratu domu zase likviduju indulonu :-D
Ja teda nemam atopicky ekzem - teda asi, nevim poradne, co to je, na koznim mi s tim pred nejakymi 14-15 lety prakticky nepomohli, tak na ne kaslu a proste ty ruce mazu modrou indulonou, ale je nutny rict, ze uz to mam po tech letech podstatne lepsi, ty ruce (dlane) jsem mivala pred temi lety priserny, ted uz je to jen sem tam nejaky mensi lozisko na jednom ci nekolika prstech, ktery si prichazi/odchazi, pripadne obcas na chodidlech.

Může to být lichenoidní ekzém (ten mám zase já, údajně je geneticky podmíněný), na ten pomáhají většinou hormonální masti. Ekzém mi začal asi v 35-40 letech, do té doby vůbec nic. Taky jsem měl škaredý ruce - hlavně dlaně, masti zabraly, ale musely se střídat, ta sviňa si na jeden typ masti zhruba po 1-2 letech "zvykla". Dokonce se mi ten ekzém udělal i v ústech, to bylo hodně nepříjemné. Bojoval jsem s tím více než 5 let, teď už mám celkem klid. Za ta léta symbiózy s ekzémem jsem jistil - a doktoři mi to v podstatě potvrdili - že nejvlivnější spouštěč u tohoto typu ekzému je stres. Jakmile se nahrnuly nějaké problémy a začal jsem se stresovat, bylo zle. Už jsem se trochu naučil být nad věcí, tak to už celkem zvládám...

Tento ekzém to nebude protože to zas tak hrozné nemám jak píšete vy.Určitě mám atopický potvrdili to i doktoři.Jsem rád že jste se toho z vetšiny zbavil vím jak je ekzém nepříjemný.Stres asi ne v mém věku se ještě nemám moc z čeho stresovat maximálně ze špatných známek ve škole :-[

Ahoj, není to z vlastní zkušenosti, ale znám spoustu lidí včetně svých příbuzných s atopickým ekzémem a většina z nich trpí buď astmatem nebo alergiemi, případně obojím. I tradiční medicína dává do souvislosti plíce (dýchací cesty) a kůži. Peří je jeden z častých alergenů a s ním je spojená i alergie na roztoče, kteří v tom peří žijí. Jestli nedáváte pravidelně čistit polštáře, je hodně pravděpodobné, že tam žije pěkná kolonie. Kdysi jezdívaly pojízdné čistírny peří, polštáře a peřiny se rozpáraly a nosilo se tam peří na vyčištění, ale jak se to dnes dělá, to nevím, spíme v nějaké umělině a nosí se to taky do čistírny.
Další příčina bývá kořeněné jídlo, i malé množství papriky či pepře dělá při ekzému problémy, možná i proto, že v koření bývají přítomné plísně (vždy aspoň trochu) a ty jsou též alergenem. Dělali ti testy na alergie?
Samozřejmě držím palce, ať se toho zbavíš.

Ja tiez bojujem s ekzemom, od 8 rokov. Odvtedy som bola asi pri kazdom dotorovi v okrese, vsade mi robili testy, ale ziaden alergen nebol nejak vyrazny - skor slaba reakcia na viacero z nich. Tiez som vyskusala mnozstvo masticiek, ked to bolo velmi zle samozrejme ma poslali domov s kortikoidnou mastou - ktora sice pomoze, ale dlhodobo sa uzivat nemoze a navyse stensuje kozu.

Od cca 15tich sa mi ekzem zlepsil, mam ho len na rukach /na prstoch/ a obcas na objavi na tvari v podobe alergickej reakcie (co sa mi vaznejsie prihodilo az v Dansku kde momentalne zijem) ale ani doktori tu nevedia prist co za to moze.

Samozrejme v zime je to horsie, aj rozne drazdice to len zhorsuju, preto napriklad umyvam riady len v rukaviciach (hoci v lete som pracovala za barom kde som umyvala riady stale a ruky som mala hebke ako nikdy dovtedy).

Treba brat tabletky na alergiu, to dost pomoze zmiernit priznaky, ked je to velmi zle tak aj kortikoid, to si ale treba sledovata neprehnat. Ja pouzivam aj ichtamolovu mast, ta ale hrozne smrdi tak si vzdy treba rozmysliet kedy ju pouzit :D a obycajnu modru indulonu. Teraz mi celkom dobre robi mast Exomega od A-Dermy, resp. nedrazdi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru