Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mámin rozvod

Dobrý den,pokusim se vám nastínit celou situaci a doufám že se najde někdo s podobnými zkušenostmi..je mi 16 let,díky své skvělé mamce jsem měla bezstarostnebezstarostné dětství,ona bouhezl trpěla,můj táta ji skrtil když byla těhotná (mám dvě sestry) srovnalo se to až tehdy když mu babička domluvila,no netrvalo to dlouho..zas mamku začal pořizovat že má jen ucnak a jak by bez něho nemnela nic (je podnikatel,takže nouzi o peníze netrpime) také ji říká že je k ničemu,doslova si z ní udělal slušku,když se opije tak vykrikuje že domácí práce jsou jen pro ženský a že chlap není chlap když pomáhá ženě,k tomu se ještě pustil do příteleé sestry který v domacnosti vypomuze rad.Já jsem odešla že střední školy na ucnak kvůli šikaně že strany spolužáků jediná mamka mě podpořila táta mi na to řek "budeš jak máma,Nicka!" neustále se di mě naváží protože místo me chtěl syna,(namce furt dokola omila že je její vina že mu nedala syna)de o to že má mamka za 21 let nezazila ani jednu pěknou chvíli,chuť do života ji opustila a už asi 2 roky říká že se rozvede,ale pak se vždy ohledně na nás a vzdá to protože chce aby jsme dostudovali a nic nám nechydelo protože má plat 10 tisíc a tři děti,ale ona nechápe že pro její štěstí klidně budu chodit do školy a přitom i pracovat,jak ji mám přesvědčit že ji otec táhne ke dnu (je to alkoholik a mysli jen na sebe,když je mamka hodně nemocná de radši do hospody a hlasitě se pri tom směje) jinak z naší rodiny má tatu řada už jen moje 8mi léta sestra ale také se ho boji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je zvláštní jak někteří mají takové s prominutím čuráky otce a někteří mají ty nejlepší, jako byl mů…
Deadfrey 07.03.2016 11:05
Deadfrey
Je to velice pěkné gesto od tvé matky že na vás tolik myslí i přes to všechno, ale měla bysi uvědomi… poslední
Kurt 07.03.2016 12:49
Kurt

Je zvláštní jak někteří mají takové s prominutím čuráky otce a někteří mají ty nejlepší, jako byl můj, bohužel umřel příliš brzo :-( .

Je to velice pěkné gesto od tvé matky že na vás tolik myslí i přes to všechno, ale měla bysi uvědomit nebo bysi jí měla připomenout že by měla myslet i na sebe (jde i o její zdraví).

Rozvod je podle mě jediná možnost, protože bohužel váš otec je zakomplexovaný člověk a on se nezmění. Po rozvodu bude muset na váš přispívat, sice nebude to tolik jako jeho výplata, ale určitě to bude bohatě stačit (Bez tak všechno prochlastá ...).

Ale jak nebude vaše matka chtít se rozvést tak se nerozvede, můžeš jí ale zkusit říct že by to bylo lepší, dát jí argumenty, nejlépe celá rodina. Držím palce ať to dopadne dobře :-) .

Je to velice pěkné gesto od tvé matky že na vás tolik myslí i přes to všechno, ale měla bysi uvědomit nebo bysi jí měla připomenout že by měla myslet i na sebe (jde i o její zdraví).

Přispěji jednou osobní zkušeností - měl jsem kolegyni, kterou před lety mlátil manžel. Obvykle, když se ožral, (což bylo dost často) a ona s ním přesto zůstávala, protože měli malého syna a nechtěla, aby vyrůstal bez táty a v nejistotě. Po letech ji to konečně došlo, udělala ten krok a odešla od manžela - dělal ji pak nějaký čas ze života peklo, ale když jsem s ní o tom mluvil, tak jediné, čeho litovala bylo, že neodešla dřív. Že si neuvědomovala, že ten stav ubližuje nejen jí, ale právě i tomu synovi, který v tom musel vyrůstat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru