Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chef knife

Ahoj, chtěl bych koupit taťkovi nějaký hezký kuchyňský nůž .. na prachy moc nehledím (no trochu jo) ale hlavně aby byl kvalitní..

Tipy? Co tak projíždím net, tak japonskému ostří se asi toho moc nevyrovná ...

Zatím jsem nenašel jiný lahodící mému oku než tento:
http://marpoint.cz/kuchynske-potreby/zwilling-ja-h enckels-kuchynske-noze-solingen-prislusenstvi/noze -jednotlive/miyabi-5000mcd/?ProductName=zwilling-j -a-henckels-miyabi-5000mcd-nuz-gyutoh-cepel-delky- 20-cm

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinak pokud to nemusi byt japonec a nevadi Made In USA tak za uvahu stoji rozhodne model Sikayo od C… nový
BarneyCalhoun 27.03.2016 12:31
BarneyCalhoun
Ten vyzera perfektne, ale za tie prachy by sa dala kupit mensia sada "normalnych" kuchynskych nozov… poslední
blue5 27.03.2016 13:43
blue5

Jinak pokud to nemusi byt japonec a nevadi Made In USA tak za uvahu stoji rozhodne model Sikayo od Chris Reeve Knives. Nevim jak moc se orientujes v nozich ale Chris Reeve se rika "Rolexy mezi nozema" a jsou vyhlaseny dokonale preciznim zpracovanim coz jako vlastnik Nyaly a Professional Soldier potvrzuju :-). Nemit doma necele tri roky par novych Shun tak uz jsem Sikayo vzal. Ten tvar vypada na pohled debilne ale jakmile ho vezmes do ruky tak neuveritelne zapadne a skvele se drzi. Sikayo ma jednostranny vybrus coz je na jednu stranu naprd protoze se se rozlisuje nuz LEFT-hand a RIGHT-hand ale jakmile clovek poprve do neceho rizne tak pochopi o cem to je protoze ta precize na rezu je opravdu znat. Ale chapu ze ne kazdymu tenhle styl sedne. Ocel je S35VN coz je praskovka vyvinuta specialne pro nozirsky prumysl, vyborne drzi ostri, ma slusnou odolnost proti korozi (bacha, highend kuchynsky nerezovky jako ta co jsi si ji vybral nejsou vetsinou "nerezovky") a necha si libit i tezsi zachazeni. No a jako bonus vyhradni zastoupeni Chris Reeve v CR ma www.mujnuz.cz coz je velice seriozni firma a mas jistotu ze v pripade nejakeho problemu s nozem s Tebou nevybabraji (tady treba trochu pozor na znamy www.nuz.cz, vicemene jsem s nima skoncil prave kvuli reklamacim - v podstate cokoliv se snazi hodit na nevhodne pouziti :-( )

Ten vyzera perfektne, ale za tie prachy by sa dala kupit mensia sada "normalnych" kuchynskych nozov znacky Wüsthof alebo Zwilling. Mna by napriklad urcite viac potesili 3-4 kvalitne noze na rozne pouzitie nez jeden, ktory by si zasluzil skor cestne miesto vo vitrine ako dekoracia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru