Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno cestování s kočkou domací po letech na veterinu?

Zdravím dobří lidé, mám doma v bytě kocoura, venku nebyl věčnost (jen za mlada při předávce z útulku) max. na chodbě paneláku, je hodně zvědavý a často proklouzne.
Očividně ho něco trápí, myslím že ho bolí zub, nebo něco v tlamičce. Chci ho hned vzít na veterinu, ale mám velký strach aby to ustál. Zvířata se často bojí a sou vytřepaní v podobné situaci. On je tlustší a je mu asi 7-8, nemůže dostat infarkt? Z šoku při té cestě autem například, nebo mě napadlo nějaké bacili- říká se, že když někdo nebyl nikdy venku nemá imunitu. Myslíte, že to mám risknout. Máte někdo zkušenosti se stejnou situací?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Naše kočky chodí ven, ale v autě se jim to také moc nelíbí. Pokud pojedeš sám, určitě dej kocoura d…
L-Core 14.04.2016 12:26
L-Core
Tak jsme zpět. Díky za rady připravil jsem se a věděl co čekat. Ano celou cestu tam i zpět mňančel.… nový
Mojmír 23.04.2016 11:17
Mojmír
Přepravku a oblíbenou hračku do ní, pak to dá. Řvát bude celou cestu, tak s tím počítejte. A dále se…
Kurt 14.04.2016 12:30
Kurt
Hračky a všechno známé po cestě ignoroval, řval celou cestu :) díky za rady, byl jsem připravený. Zá… poslední
Mojmír 23.04.2016 11:20
Mojmír

Naše kočky chodí ven, ale v autě se jim to také moc nelíbí.

Pokud pojedeš sám, určitě dej kocoura do přepravky.

My, když jedeme jen pár set metrů ("očkování psů a koček proti vzteklině") po dědině, tak si kočku bere manželka v dece na klín (na zadním sedadle), na očkovacím pointu si dozadu přisedne veterinář a očkuje - kočka to často ani neví, jak koulí oči po okolí.

Když jedeme na veterinu 10 km daleko, vozíme kočky v přepravce. Samozřejmě je to s vyčítavým zvukovým doprovodem celou cestu. Na veterině to s kočkama umí (kočku chytí kousek za hlavou a ty jsou jako zkamenělé); nebo kočky nějak vycítí, že jim chtějí pomoci a jsou klidné.

Neboj, cestu určitě ustojí :)
Pokud by mu dělali nějaký zákrok v narkóze, probere se až doma - nemáš-li to sto kilometrů daleko. Pak se musíš připravit, že po probrání se bude možná zvracet nebo se počůrá - ideální je větší krabice s nějakými starými hadrami (svetr, tepláky, mikina) a tam ho hlídat. Naše zkušenost je, že kočky po narkóze pořád chtějí někam lozit (a podlamují se jim ještě nohy). Druhý den už jsou normální.

Tak jsme zpět. Díky za rady připravil jsem se a věděl co čekat. Ano celou cestu tam i zpět mňančel. V čekárně pozoroval ostatní kvílející zvířata a on jediný nic :) V tlamce to má zlé.. zánět dásní a špatný zub za týden znova a do narkózy na zákrok. Divili se, že žere normálně.
Jinak ke krmení říkali, že na tom není tak zle. Prý mu ale mají stačit granule pro kastrované a kapsičky dvě denně, ani to není potřeba řekl..! A to mu rodiče cpou tak dvojnásobek :(

Přepravku a oblíbenou hračku do ní, pak to dá. Řvát bude celou cestu, tak s tím počítejte. A dále se připojuji k tomu, co tady zaznělo - na veterinu nejprve zavolejte. Zajedno si domluvíte termín a zadruhé vám třeba rovnou řeknou, jak dlouho před cestou nemá jíst, kdyby byl potřeba zákrok v narkóze (ušetříte sobě i kočkovi aspoň jednu cestu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru