Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadaří se ?

Dobré ráno,

s manželem se 4 roky neúspěšně snažíme o miminko. Už dojíždíme do CARu, kde zjistili u mě kriticky rozhozenou štítnou žlázu a u manžela velice bídný spermiogram. ( což dohromady mělo za následek jeden časný potrat, který zakončil za ty roky jediný případ, kdy se ty naše pohlavní buňky samovolně spojily ). Po roce léčby už je moje štítná žláza srovnaná, manžel bere vitamíny a na podzim nás čeká IVF ( pro ty kdo plodí jen tak mimochodem aniž by se museli snažit = umělé oplodnění ) protože nám bylo řečeno, že s naším spermiogramem se nedočkáme a když se stane zázrak, tak na 90 % se to stane vadnou spermií a stejně to skončí blbě. Strašně mě ale ničí když si zrekapituluju, že za ty 4 roky u mě v práci, v kanceláři kde pracuju, otěhotněly , donosily a porodily 4 kolegyně, některé to ani neplánovaly a včera mi to oznámila další - tak to už je pátá a já se budu muset popáté 6 měsíců dívat na to jak jí roste bříško, poslouchat jak všichni řeší mimina a porody ( v kanceláři je to samá baba ) a já jako jejich nadřízená budu už popáté řešit směny těhotné, shánění nového člověka, zaučování atd. Padá na mě splín, já jim to všem přeju, o tom není sporu, ale proč nemůžu být mezi nimi ? Já vím, že každý pátý pár má s početím problémy, ale pokud beru prostředí kde se pohybuji já - práci, rodinu, příbuzné, tak mám dojem, že všichni se množí jak králíci a nám jediným nebude dáno :-(

Předmět Autor Datum
Věštit tu nikdo neumí. Tohle je spíš pro psychologa.
Wikan 17.06.2016 08:46
Wikan
To je mi jasný, že mi tady nikdo nic nepředpoví :-) Já jen potřebuju slyšet, jestli je někdo kdo má…
Alžbětaprvní 17.06.2016 08:50
Alžbětaprvní
Jediný rozhodně ne. Tímhle se lidé na veřejnosti obvykle moc nechlubí, takže to vypadá, že jich moc…
Wikan 17.06.2016 08:54
Wikan
Mám kamaráda ve stejné situaci. Nakonec to řeší adopcí, i když to taky není prdel, vyšetřování od so…
Prasak 17.06.2016 10:02
Prasak
Já doufám, že v našem případě k adopci nedojde. My věříme že se povede IVF. O adopci jsme se s manže…
Alžbětaprvní 17.06.2016 10:09
Alžbětaprvní
Tohle je klidne i na psychiatra a vim o cem mluvim. A neni na tom nic spatnyho, zejmena u ty zensky…
bahno 17.06.2016 10:05
bahno
Spermiogramů absolvoval zatím asi 5. Sleduje se několik ukazatelů - a je pravda že ukazatel, který b…
Alžbětaprvní 17.06.2016 10:16
Alžbětaprvní
řekni mi něco jiného. miluješ ho? to je asi ta otázka, na kterou ses chtěla zeptat.
kmochna 17.06.2016 12:45
kmochna
Teď trochu nechápu. Miluju ho. Jinak bych si ho před 2 lety po 13 letech vztahu nevzala :-) To co mě…
Alžbětaprvní 17.06.2016 12:50
Alžbětaprvní
to je bez diskuze. kolegy z práce bratr neúspěšně se snažili otěhotnět. byly z ročníku, kdy bouchnul…
kmochna 17.06.2016 13:07
kmochna
Černobyl mi nepřipomínej. V tyto dny jsme při stavbě našeho baráku byli ve fázi "hrubá stavba a vše…
L-Core 20.06.2016 18:38
L-Core
Teď to vyzní divně, ale na jednu stranu víš, že u Vás to bude těžké. My se s manželkou o mimčo snaží…
Zdoter 17.06.2016 19:54
Zdoter
Když já jsem se ženil, to tu ještě běhali mamuti a Mrtvé moře mělo zvýšenou teplotu, tehdy jsem už b…
Yarda 17.06.2016 21:01
Yarda
videl som davnejsie dokument o neplodnosti najma muzov vo vyspelom zapadnom svete. hento bolo z neme…
IT_lamiak 20.06.2016 19:20
IT_lamiak
Podlé tvé definice jsem neplodný retard. To první jsem dvakrát spolehlivě vyvrátil, o tom druhým obč…
Prasak 20.06.2016 19:55
Prasak
tinfoil hat a underwear! ;-) [http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-w ear-your-tinfoil-h… poslední
touchwood 21.06.2016 09:12
touchwood

Já doufám, že v našem případě k adopci nedojde. My věříme že se povede IVF. O adopci jsme se s manželem zmínili jen zběžně a on se na to moc netváří. Navíc získat bílý zdravý dítě ve věku miminka opravdu není žádná sranda, Jó to kdybychom chtěli adoptovat dítě romského původu, i staršího věku, třeba i s postižením, měli bychom ho hned, bez prověrek :-) NE, nám musí vyjít IVF. To spíš by možná došlo na spermie od dárce ( přes CAR samozřejmě )

Tohle je klidne i na psychiatra a vim o cem mluvim. A neni na tom nic spatnyho, zejmena u ty zensky je to napor na psychiku(a von je to sakra napor na psychiku i u toho chlapa, bacha na to).
A jestli se nakonec zadari? To nikdo nevi. Ale preji vam to.
Mimochodem - kolik tech spermiogramu ten vas absolvoval? Ja jsem tuhle srandu dal snad 7x a vysledky byli pokazdy uplne, ale uplne jiny. Jednou na hranici neplodnosti a treba o rok pozdejc vyrazne nadprumerny vysledky. A zajimavy je, ze ty lepsi vysledky byli, kdyz jsem poctive nedodrzoval predepsanou abstinenci:-).
Na zaver: Nezapominejte vobcas taky jenom tak normalne soulozit pro radost. Jednak je to dulezity pro domaci pohodu a druhak, obcas se proste zadari. Ostatne nase prvni se zadarilo mesic po neuspesnym IVF(a par letech jinejch pokusu), jen tak po mejdanku, v nesmyslnej termin a vubec, uplne mimo.

Spermiogramů absolvoval zatím asi 5. Sleduje se několik ukazatelů - a je pravda že ukazatel, který byl poprvé v normě byl podruhé kritický a obráceně, pokaždý to bylo jiný. Zajímavý bylo to, že i po braní vitamínů a vysazení těch 5 cigaret co manžel denně dá, nezaznamenal spermiogram výrazné zlepšení. Takže nějaká životospráva.....Plodný dny už dávno nesleduju, nemá to cenu. Ono to ani moc nešlo - Manžel navíc jezdí na montáže do zahraničí takže je doma velice nepravidelně, a když přijede někdy třeba po 2 měsících, tak můžu garantovat, že opravdu souložíme jen z radosti a ne kvůli rozmnožování :-) A myslím, že mají radost i sousedi :-)

Černobyl mi nepřipomínej.

V tyto dny jsme při stavbě našeho baráku byli ve fázi "hrubá stavba a vše kolem". Na stavbě cca 15 lidí, venku horko jak v červenci, tak jsme 3 dny dělali jen tak v trenkách a opálili se jak od moře v Jugoslávii.

Zašlajfovali jsme až mi agronomka místního JZD (stavěla barák kousek vedle) prozradila, že dostali zákaz krmit krávy zeleným (čerstvě nasekanou trávou) a že v Rakousku zaorávají salát. To už ale patro stálo…

Zatím všichni žijeme, testy na onko markery negativní. Dcera (ročník 1987) také OK.

Teď to vyzní divně, ale na jednu stranu víš, že u Vás to bude těžké. My se s manželkou o mimčo snažíme už asi rok a půl ( proběhl taky jeden nešťastný potrat chvilku po vysazení antikoncepce). Prodělali jsme oba vyšetření a výsledek byl takový, že oba jsme naprosto zdraví a doktoři nechápou proč se nedaří. Ze zdravotního hlediska není jediná překážka a stejně nic. Nápor na psychiku je to veliký o tom žádná. Pokud to ani letos neklapne tak asi na jaře postavím na komíně hnízdo pro čápa a třeba nějakého sviště přinese :-D

Když já jsem se ženil, to tu ještě běhali mamuti a Mrtvé moře mělo zvýšenou teplotu, tehdy jsem už byl trochu starší (na dnešní poměry mlamoj v rozpuku), tak jsme se po roce po svatbě nechali vyšetřit, údajně manželka i já jsme měli zdravotní problémy co by v početí mohly bránit, pozvali nás na nějaký zákrok, aby nám pomohli, ale když jsme se dostavili, asi tam zrovna měli veřejnou stranickou schůzi nebo tak něco a pozvali nás na další termín za měsíc. A za měsíc už jsme tam nemuseli:-)
A druhý potomek se nám narodil úplně bez lékařské asistence (no, zcela úplně ne, manželka je lékařka).
Tak vám přeji - vašemu konání Boží požehnání.

videl som davnejsie dokument o neplodnosti najma muzov vo vyspelom zapadnom svete. hento bolo z nemecka tusim.
skratka ide o to obmedzit pouzivanie vselijakych plastovych nadob (ala tupperware a spol) a obalov pri potravinach. pretoze v tych plastoch su nejake chemikalie, ktore ked sa uvolnia do jedla vo velmi velmi malom mnozstve maju za nasledok nieco podobne ako keby chlap prijal zensky hormon. pretoze ta chemikalia ma tvar molekuly taky, ze zapadne do receptorov v tele, tam kde nema byt a telo si mysli ze je to hormon.

dalsia vec je vsadepritomny elektrosmog. mobile, wifi internet, vykryvace, internet of things a pod.
pises ze chodi na montaze do zahranicia. tak sa asi stravuje zo supermarketu a ak je v meste a vo vyske tak tam ho 'chytaju' vsakovake vlny. mozno prvy krok bude, nech si nenosi mobil vo vacku v gatiach.

tak hadam, nech si zajde na trznicu alebo sa rozmaha v mestach vselijaky debnickovy predaj podomovy so zeleninou a domacimy produktami.
a vobec cervene maso vseobecne degeneruje mozog, ale zase z neho rastu svaly. tak ak nema prilis narocnu pracu a vie si proteiny zjest odinakial, nech vyradi to cervene maso a tiez kravske mlieko. zdrave je hlavne kozie a mozno ovcie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru