Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadaří se ?

Dobré ráno,

s manželem se 4 roky neúspěšně snažíme o miminko. Už dojíždíme do CARu, kde zjistili u mě kriticky rozhozenou štítnou žlázu a u manžela velice bídný spermiogram. ( což dohromady mělo za následek jeden časný potrat, který zakončil za ty roky jediný případ, kdy se ty naše pohlavní buňky samovolně spojily ). Po roce léčby už je moje štítná žláza srovnaná, manžel bere vitamíny a na podzim nás čeká IVF ( pro ty kdo plodí jen tak mimochodem aniž by se museli snažit = umělé oplodnění ) protože nám bylo řečeno, že s naším spermiogramem se nedočkáme a když se stane zázrak, tak na 90 % se to stane vadnou spermií a stejně to skončí blbě. Strašně mě ale ničí když si zrekapituluju, že za ty 4 roky u mě v práci, v kanceláři kde pracuju, otěhotněly , donosily a porodily 4 kolegyně, některé to ani neplánovaly a včera mi to oznámila další - tak to už je pátá a já se budu muset popáté 6 měsíců dívat na to jak jí roste bříško, poslouchat jak všichni řeší mimina a porody ( v kanceláři je to samá baba ) a já jako jejich nadřízená budu už popáté řešit směny těhotné, shánění nového člověka, zaučování atd. Padá na mě splín, já jim to všem přeju, o tom není sporu, ale proč nemůžu být mezi nimi ? Já vím, že každý pátý pár má s početím problémy, ale pokud beru prostředí kde se pohybuji já - práci, rodinu, příbuzné, tak mám dojem, že všichni se množí jak králíci a nám jediným nebude dáno :-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
videl som davnejsie dokument o neplodnosti najma muzov vo vyspelom zapadnom svete. hento bolo z neme…
IT_lamiak 20.06.2016 19:20
IT_lamiak
tinfoil hat a underwear! ;-) [http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-w ear-your-tinfoil-h… poslední
touchwood 21.06.2016 09:12
touchwood

videl som davnejsie dokument o neplodnosti najma muzov vo vyspelom zapadnom svete. hento bolo z nemecka tusim.
skratka ide o to obmedzit pouzivanie vselijakych plastovych nadob (ala tupperware a spol) a obalov pri potravinach. pretoze v tych plastoch su nejake chemikalie, ktore ked sa uvolnia do jedla vo velmi velmi malom mnozstve maju za nasledok nieco podobne ako keby chlap prijal zensky hormon. pretoze ta chemikalia ma tvar molekuly taky, ze zapadne do receptorov v tele, tam kde nema byt a telo si mysli ze je to hormon.

dalsia vec je vsadepritomny elektrosmog. mobile, wifi internet, vykryvace, internet of things a pod.
pises ze chodi na montaze do zahranicia. tak sa asi stravuje zo supermarketu a ak je v meste a vo vyske tak tam ho 'chytaju' vsakovake vlny. mozno prvy krok bude, nech si nenosi mobil vo vacku v gatiach.

tak hadam, nech si zajde na trznicu alebo sa rozmaha v mestach vselijaky debnickovy predaj podomovy so zeleninou a domacimy produktami.
a vobec cervene maso vseobecne degeneruje mozog, ale zase z neho rastu svaly. tak ak nema prilis narocnu pracu a vie si proteiny zjest odinakial, nech vyradi to cervene maso a tiez kravske mlieko. zdrave je hlavne kozie a mozno ovcie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru