Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem proc uceni jazyku rozvyjí myšlení?

"který je často nazýván jazykem lásky. Francouzština je také jazykem analytickým, který utváří a rozvíjí kritické myšlení, což je velice užitečné při debatách a vyjednáváních."

"Výuka jazyků je uplně nejlepší věc, kterou můžete udělat, chcete-li rozvíjet jasné a zřetelné myšlení".."Naučte se jazyk a získáte tak druhé brýle, přes které se díváte na svět a přemýšlíte o něm."

Může mi někdo prosím vysvětlit jakým způsobem dochází k tomu že když se učím nebo naučím nějaký jiný jazyk tak si tím můžu rozvinout kritické myšlení nebo další věci co jsem citoval? díky

Předmět Autor Datum
Myslím, že v tvém případě se nerozvinula ani ta čeština :-) Když zapracuješ alespoň na rodném jazyce…
Eryo 18.06.2016 00:18
Eryo
rozvijí. Zapracoval, ale nepochopil. Co třeba mluvit k věci? Šetřit si čas a nesnažit se o negativní…
molonok 18.06.2016 08:53
molonok
Když se jednou rozvyješ, už nepřestaneš. Budeš výt do konce života.
mif 18.06.2016 06:20
mif
?
molonok 19.06.2016 14:37
molonok
Podobných univerzálních mouder je plný net, nic v tom nehledej.
karel 19.06.2016 15:42
karel
podla mna cudzie jazyky nie ale napr. programovanie ano. malo by rozvyjat logicke, kriticke, analyti…
IT_lamiak 19.06.2016 15:51
IT_lamiak
https://dennikn.sk/134275/neznalost-informatiky-je -prejavom-analfabetizmu-tvrdi-profesor-hromkovic/
IT_lamiak 22.06.2016 17:45
IT_lamiak
To stou francoustinou moc nerozumím co tím chces ríct a bohuzel s tím nesouhlasím, co se tyka reci,… poslední
XoXoChanel 22.06.2016 19:40
XoXoChanel

podla mna cudzie jazyky nie
ale napr. programovanie ano.
malo by rozvyjat logicke, kriticke, analyticke a hlavne kreativne myslenie prostrednictvom riesenia problemov.
pretoze akoby kazdy novy programovaci ukol = nova synapsova draha v mozgu, nemozes sa opriet o stare podobnosti. teda bud ta riesenie nepadne alebo si v loji. ako v matematike.
kdezto pri cudzich jazykoch, leda tak obrazkove memorovanie: http://video.aktualne.cz/dvtv/rok-na-nauceni-cizih o-jazyka-musi-stacit-lidi-se-neumeji-uci/r~d3a5ed5 6347611e69966002590604f2e/

pocas ucenia programovat sa naucis dostupne nastroje a mechanizmy ktore poskytuje dany programovaci jazyk, ale uz ako ich vyuzijes (poradie, vzajomna zavyslost, obmena formy tych nastrojov) je len na tebe.
a dost pomozu tzv. 'aha momenty', ked niekomu ukazes co si napisal a on ti povie, ze je to sracka, ze sa to da urobit takto efektivnejsie. len to musis mat s kym prebrat. ja to nemam s kym a preto sa vzdy zacnem ucit, prestanem, zase zacnem... vela casu preslo a ja viem stale hovno.
zaciatky su velmi tazke. dolezite je si najst nejaku stranku alebo cloveka, ktory ta bude zasobovat dostatocnym mnozstvom novych uloh pre tvoju znalostnu uroven. aby si to stale pouzival v praxi a bol nuteny si zapamatat vsetky dostupne naucene metody, lebo nevies kedy budes ktoru potrebovat. na toto som tiez nic nenasiel a preto stale nic neviem. ale mozno to je len vyhovorka a na to skratka nemam. ale vravim ti, ked sa ti podari sa naucit nieco kodit v nejakom jazyku, budes si pripadat ako pan boh.

kdezto ked sa naucit francuzstinu, tak mozes leda zbalit pipku na zahranicnom pobyte, ale ako clovek so sebou nebudes taky spokojny ako s programovanim.

To stou francoustinou moc nerozumím co tím chces ríct a bohuzel s tím nesouhlasím, co se tyka reci, osobne mám rad SP, take se o proti FR dá naucit podstatne rychleji a je víc rytmická (dává do rytmu tempo), kde pri dialogu urcite neusnes.
Potom kazdy jazyk má náké to vyjádrení k urcité situaci a slova.
Kazdopádne abys ten ten jazyk a jeho vyjádrení opravdu pochopil, tak bys ses ho musel ucit v té urcité zemi..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru