Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem množiny

Zdravím, budu si dálkově dodělávat maturitu a protože jsem měl vždy problém s matikou, tak si ji chci zopakovat ještě před nástupem. Na stránkách školy je učební plán výuky, takže vím co se naučit. Teď se podle této stránky http://www.matematika.cz/mnoziny#neusporadanost-a- duplicity učím množiny, ale vůbec to nechápu. Nevím jak vám, já jsem možná blbej, ale příde mi to celkem složitě napsané a nějak to z toho nedokážu pochopit. To jak je popisují (množina, podmnožina...) celkem chápu, ale pak uvedou nějaký příklad ve kterém vykouzlí nějaké znaménka navíc a já jsem z toho úplně blbej, protože se o nich před tím nezmínili a ze školy si to nepamatuju. Např. ten příklad podmnožiny: A je podmnožinou B - A⊆B, ale on tam má ještě navíc tohle ⇔∀x∈A:x∈B, tak nevím. Neznáte někdo lepší stránku, kde je to napsané jednodušeji? Předem díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když tu na to koukám, vybavuje se mi mé VŠ studium. Měli jsme tam hodně matematiky, prolezl jsem ji…
Yarda 13.07.2016 22:33
Yarda
pokud se danou látku naučím ke zkoušce a zapomenu Tohle by se ovšem dalo aplikovat na naprosto coko…
Wikan 13.07.2016 22:36
Wikan
Wikan, 13.07.2016 22:36 Tohle by se ovšem dalo aplikovat na naprosto cokoliv. Takže se nemá učit vůb…
Yarda 13.07.2016 22:54
Yarda
To je Feynman, ne?
oldsoft unreg 14.07.2016 15:24
oldsoft unreg
Bingo! poslední
Yarda 14.07.2016 19:19
Yarda

Když tu na to koukám, vybavuje se mi mé VŠ studium. Měli jsme tam hodně matematiky, prolezl jsem ji s hodně odřenýma ušima. Doufám, že mne to už nepotká, ale kdyby náhodou, asi bych po vyučujícím vyžadoval, aby mi objasnil, k čemu konkrétně by se to co mi cpe do hlavy dalo použít v běžné praxi. Nechci tvrdit, že k ničemu, ale pokud se danou látku naučím ke zkoušce a zapomenu, tak pokud nastane situace, že by se mi to k něčemu hodilo, nebudu to umět.

BTW: Pokud jsem něčemu nerozuměl a ze skript ani z přednášek jsem to nepochopil, sáhnul jsem po téhle knize:
http://www.databazeknih.cz/knihy/prehled-uzite-mat ematiky-127743
Když jsem studoval, tak jsem si ji někde půjčoval. Ale po škole jsem si ji koupil a mám ji v knihovně. Sice ji nepotřebuji, ale co kdyby náhodou.

Wikan, 13.07.2016 22:36
Tohle by se ovšem dalo aplikovat na naprosto cokoliv. Takže se nemá učit vůbec nic?

Dovolím si citovat úryvek z jedné knihy od jednoho chytrého pána:

...Pak jsem udělal analogii s badatelem o starém Řecku, který miluje řečtinu a ví, že v jeho vlasti není mnoho dětí, které by se učily řecky. Přicestuje ale do jiné země a s potěšením zjišťuje, že se tu každý učí řecky, dokonce děti v základní škole. Jde na zkoušku studenta, který z řečtiny promuje, a ptá se ho: .Jaké byly Sokratovy názory na vztah mezi pravdou a krásou?" - a student nedovede odpovědět. Pak se ho zeptá: „Co řekl Sokrates Platónovi na třetím sympoziu?! Student se rozzáří a: „brrrrrrrr-ap" - odvrčí v nádherné řečtině všechno slovo od slova, co Sokrates řekl.
Ale to, o čem Sokrates hovořil na třetím sympoziu, byl vztah mezi pravdou a krásou!
A tak náš učenec zjišťuje, že studenti v té druhé zemi se učí řecky tak, že se nejprve naučí vyslovovat písmena, pak slova, pak věty a odstavce. Dokážou odříkat slovo od slova, co Sokrates řekl, aniž si uvědomují, že ta řecká slova mají nějaký smysl. Pro studenty to jsou jen umělé zvuky. Nikdy jim je nikdo nepřeložil do slov, kterým by rozuměli...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru