Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posilování

Čaute, chtěl jsem se zeptat něco o posilování je mi 18 let vážím 67 kilo a výšku 182 CM, začal jsem pořádně jíst a chodit do posilovny zhruba asi 1 týden zpátky ale kvůli brigádě sem tam nemohl chodit pravidelně, plánuju tam teď chodit pravidelněji když mi začne škola, sem ten typ člověka co se bojí že nepřibere i když budu chodit do posilovny min 3 do týdne a pořádně do toho jíst, mám celkem oprávněny strach protože do tohou kouřím a nemůžu se toho nějak zbavit takřka 15 - 20 cigaret za den, chtěl sem se zeptat když budu jíst a chodit pravidelně do posilovny, a nebudu brát ohledy na ty cigarety můžu přibrat zvětšit si hmotnost, vím že cigarety mají v sobě látky které brání růstu svalové hmotnosti, ale když jsem se třeba koukal na Filipa Grznara který vykouří denně 10 cigaret tak mu to neškodí a zvedá na dřepy 300 kg, a mě to celkem právě motá hlavu... je tu někdo z Posilovny nebo kdo chodí do posilky a věnuje se tomu i když kouří tak stejně jako Grznár nebo já ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kecas blbosti, kludne si fajci, skodis predovsetkym sebe a svojej kondicii a nie svalom. Priberanie…
fleg 31.08.2016 23:11
fleg
Se nediv, že jsi nemohl přibrat, z tvarohu (a jiných zdrojů bílkovin) nepřibere nikdo. Ono je fajn m…
neoras 01.09.2016 19:28
neoras
Za mojich cias (zaciatok 90tych rokov) to bolo s doplnkami trosku pobiednejsie, navyse tvarohu bol c…
fleg 01.09.2016 21:09
fleg
Taky jsem se spoustu let cpal tvarohem, ale teď už ho nejím/nepiju, jsou vhodnější potraviny. Stejně… poslední
neoras 02.09.2016 20:23
neoras

Kecas blbosti, kludne si fajci, skodis predovsetkym sebe a svojej kondicii a nie svalom.
Priberanie zalezi predovsetkym od tvojho metabolizmu a nie od toho kolkokrat budes v posilovni.
Ked som cvicil nemohol som zlomit 70kg, hoci som zral tvarohy, kazdy vece 4 bielka, po treningu spanok...skroo cely zivot sa tocil okolo posilovania. Tuk som na seba skoro nemal, ale ledva som to vytlacil na 71kg.
Dnes mam o 24 rokov viac, necvicim uz asi 20 rokov a moja vaha sa miestami blizi k 90kg.
Bud trpezlivy nadvaha skor ci neskor pride aj sama;o).
P.S. Pokial mas naozaj odolny metabolizmus ako som mal ja za mlada ten uz dnes znicis roznymi gainermi, co je defacto praskova strava a do tela narves tolko KJ, ze proste priberies aj keby si nechcel. V normalnej strave by si do seba tolko nedostal.
Samozrejme mozes si tym dodrbat metabolizmus, pretoze v posilovani plati jedno pravidlo...ponahlaj sa pomaly. Ak budes trpezlivy a budes sa normalne stravovat skor, ci neskor sa tvoj organizmus zlomi a ty zacnes prirodzene priberat na vahe predovsetkym rastom svalov.

Za mojich cias (zaciatok 90tych rokov) to bolo s doplnkami trosku pobiednejsie, navyse tvarohu bol cenovo dostupny a zjest 250g na posedenie s ryzou a bananom sa dalo. Soja bola hnusna len vo forme prefabrikatov, ktore sa nedali nijako upravit, psenicne klicky mi nechutil a maso a vajcia som nemohol jest stale, aj tak som jedol denne cca 8 vajec.
Som proste typ, co priberal tazko (meriam 178) a 70 kg bola moja idealna vaha, ono ked mas pas 63cm a hrudnik ku stovke vyzeras dobre aj so 70kg. Navyse v tej dobe necvicil skoro nikto, posilovne neboli, takze to bolo celkovo taky underground.
Inak vravim o obdobi asi 1,5 roka, zo zaciatku som naberal pomerne slusne, cca 5kg cistej svaloviny len potom som sa zastavil a nie a nie to prekrocit.
Kazdy kto trosku zral posilovanie sa dostane do fazy, ked to proste nejde dalej.

Taky jsem se spoustu let cpal tvarohem, ale teď už ho nejím/nepiju, jsou vhodnější potraviny. Stejně tak s rýží už to nepřeháním, naopak jsem se zaměřil na brambory jakožto nám přirozenější potravinu. Nějaké klíčky, sóju a podobné hovadiny jsem nezkusil a ani nehodlám zkoušet.

Pamatuju se, jak jsem první měsíce nabíral 2-3 kg měsíčně, nabral cca 15 kg a od té doby jsem rád že to aspoň stojí :beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru